Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τι μαλλιά προτιμάνε οι άντρες, σε μια γυναίκα;

Ξανθές, μελαχρινές, αδύνατες, κοντές, ψηλές, χοντρές…όλες καλές.. λέει ένα γνωστό τραγούδι θέλοντας να μας κάνει να καταλάβουμε ότι όλα είναι θέμα γούστου.
Έρευνες αναφέρουν ότι οι μελαχρινές γυναίκες θεωρούνται πιο έξυπνες, αυτάρκεις, ώριμες, σοβαρές, παρ’ όλα αυτά ίσως περνάνε λίγο πιο απαρατήρητες από ότι οι ξανθές, εφόσον οι ξανθές παρουσιάζονται ότι έχουν νεότερο στυλ, είναι υγιέστερες και περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά.
Συγκεκριμένα οι ξανθές συγκεντρώνουν τις αντρικές προτιμήσεις για τα ραντεβού τους, ενώ οι καστανές, μελαχρινές έχουν προβάδισμα σε ότι αφορά τον γάμο και την οικογένεια. Σχεδόν το ίδιο συμβαίνει και στο θέμα κοντά μαλλιά ή μακριά; Συνήθως σε έναν άντρα αρέσει να βλέπει γυναίκες με κοντά μαλλιά, αλλά δεν θα ήθελε τη δική του να έχει κοντά!!!

Μην πτοείσαι είτε είσαι ξανθιά είτε μελαχρινή, είτε μακρυμάλλα ή με κοντά καρφάκια, υπάρχουν απαντήσεις που θα σε κάνουν να δεις το θέμα με αισιοδοξία. Σημασία δεν έχει πάντα τι είναι στη μόδα, ή τι αρέσει στον άντρα μας να έχουμε, αλλά και τι μας πάει. Φυσικά αν θες να μεταμορφώσεις λίγο την εικόνα σου, πάντα υπάρχει και η επιλογή να αλλάξεις τόσο κόψιμο, χτένισμα, όσο και χρώμα στα μαλλιά σου… αρκεί να βρείς τον ιδανικό για σένα hair-expert!!!

Έρευνα που έκανε το hairdressingnews.com σε είκοσι άντρες ηλικίας 20-50 ετών, έδειξε πως οι απόψεις όσον αφορά το στυλ των μαλλιών διίστανται. Το σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουν η γυναίκα τους να έχει καθαρά μυρωδάτα μαλλιά, που να μυρίζουν συνήθως λουλούδια. Επίσης στους περισσότερους αρέσουν τα μαλλιά να είναι κάτω χαλαρά και όχι πιασμένα κοτσίδα. Στους περισσότερους αρέσουν οι ανταύγιες γιατί μπορούν να συνδυάσουν το μελαχρινό με το ξανθό και με εύκολο τρόπο να μεταμορφώσουν ένα απλό λουκ σε ιδιαίτερο και λαμπερό.

Διαβάστε τι μας είπαν 20 άντρες.

Μάριος Β. 38 χρονών
Φυσικά μακριά μαλλιά προτιμώ, γιατί είναι πιο θηλυκά και σέξυ. Σχεδόν σε όλες τις γυναίκες ταιριάζει το μακρύ μαλλί. Τώρα αν είναι και κοκκινομάλα δεν λέω ποτέ όχι. Έτυχε να ερωτευτώ κάποια μόνο και μόνο από τα μαλλιά της, θυμάμαι μύριζαν συνέχεια γιασεμί.

Γρηγόρης Α. 22χρονών
Το κοντό μαλλί δίνει στυλ σε μια γυναίκα το μακρύ δίνει θηλυκότητα. Εγώ προτιμώ οτι πηγαίνει στην κάθε γυναίκα να κάνει. Σίγουρα θα γυρίσω να δω ένα ξανθό μαλλί ή κάτι σε έντονες αποχρώσεις. Δεν έτυχε να είμαι ποτέ με κάποια που είχε κοντά μαλλιά αλλά δεν θα έλεγα όχι αν βρω και έχει κοντά.

Αλέξανδρος Κ. 30χρονών
Εγώ προτιμώ τα μακριά μαλλιά. Μαρέσει να τα χαιδεύω με τις ώρες. Επίσης καλύτερο δεν είναι το μακρύ μαλλί σε στιγμές πάθους; Αν έπρεπε να φτιάξω τα μαλλιά της ιδανικής γυναίκας, θα ήταν σγουρά μακριά και καστανόξανθα και σίγουρα θα ήθελα να μυρίζουν όμορφα.

Παναγιώτης Σ. 25 χρονών
Προτιμώ το κοντό κούρεμα, ειδικά όταν η γυναίκα που το έχει είναι στυλάτη και έχει τατουάζ. Θεωρώ σέξυ σημείο τον λαιμό και αν έχει η γυναίκα μακρύ μαλλί, ο λαιμός της χάνεται. Φανταστείτε μια γυναίκα με κοντό μαλλί περιποιημένη με αξεσουάρ κτλ και μια γυναίκα με μακρύ μαλλί… ψηφίζω σίγουρα κοντό.

Γιάννης Θ. 47 χρονών
Διαλέγω μακριά μαλλιά αλλά όχι απεριποίητα. Ένα περιποιημένο μακρύ μαλλί κάποια εκατοστά κάτω από τους ώμους θα ήταν ότι έπρεπε για κάθε περίσταση. Χρώμα δεν ξέρω. Όλα είναι όμορφα αναλόγως τι πηγαίνει στην επιδερμίδα της κάθε γυναίκας. Δεν θα απέριπτα κάποια επειδή είναι μαυρομάλλα ή επειδή είναι ξανθιά. Έτυχε να απορρίψω γυναίκα επειδή είχε κοντά μαλλιά, δεν έβγαζε καθόλου θηλυκότητα.

Μιχάλης Κ. 35 χρονών
Μαρέσει το κοντό αγορίστικο ή το κοντό καρέ. Δίνει στυλ και δυναμισμό σε μια γυναίκα. Το μακρύ μαλλί μπορεί να είναι παλιομοδίτικο αν δεν έχει κάτι ιδιαίτερο να δείξει. Στην μόδα είναι το ξανθό λευκό… αυτό τρελαίνει και εμένα. Από την άλλη θα ήθελα η γυναίκα μου να έχει μακριά μαλλιά, δεν ξέρω να το εξηγήσω αυτό.  

Νικόλας Μ.  36χρονών
Δεν ήμουνα ποτέ με γυναίκα που είχε κοντά μαλλιά. Δεν μου αρέσει. Θέλω το θηλυκό να είναι θηλυκό με μακριά μαλλιά και ο άντρας κοντοκουρεμένος. Έτυχε να δω ωραία γυναίκα με κοντά μαλλιά αλλά δεν θα ήταν ποτέ μαζί μου. Συμφωνώ στις έρευνες που θέλουν την ξανθιά να είναι για ραντεβού και τη μελαχρινή για οικογένεια.

Γιώργος Λ. 29 χρονών
Ξανθιά και μακρυμάλλα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Πάντα ήμουνα με ξανθές. Οι καστανές και μαυρομάλλες είναι πολύ σοβαρές για μένα.

Πάρης Π. 42χρονών
Ψηφίζω μακριά μαλλιά μέχρι την μέση, ίσια, μυρωδάτα και υγιέστατα. Στο χρώμα δεν έχω προτίμηση ίσως να μην μαρέσουν τα άκρα μαύρο ξανθό. Προτιμώ φυσικές αποχρώσεις.

Πάνος Κ. 38 χρονών
Έτυχε να είμαι και με γυναίκα με κοντά μαλλιά και με γυναίκα με μακριά. Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο στο τι άνθρωπος είναι, το τι μαλλιά έχει. Θα προσέξω σίγουρα γυναίκες με ωραία μαλλιά. Το πρώτο που μου έρχεται λέγοντας ωραία μαλλιά, είναι μακριά κυματιστά ξανθά.

Γεράσιμος Λ. 50χρονών
Προτιμώ τις όμορφες γυναίκες, ότι μαλλιά και να έχουν. Κοιτάζω πάνω από όλα το χαμόγελο και τα μάτια και όχι τις τρίχες της. Η γυναίκα μου έχει μακριά καστανά μαλλιά, δεν θα μπορούσα να τη φανταστώ με ξανθά και σίγουρα δεν θα την ήθελα με κοντά.

Λουκάς Φ. 41χρονων
Ξανθά ξανθά ξανθά. Μια γυναίκα με ξανθά μαλλιά είναι κόλαση. Όποιος άντρας σας πει ότι δεν βλέπει περισσότερο τις ξανθές, μάλλον η γυναίκα του είναι μαυρομάλλα και ντρέπεται να το παραδεχτεί. Εγώ πάντα ήμουνα με ξανθές και παντρεύτηκα ξανθιά. Έχει και μελαχρινές ωραίες γυναίκες αλλά δύσκολο να κάνει μπαμ μια τέτοια γυναίκα.

Φυλακτής Π. 45χρονών
Τα μαλλιά είναι κάτι που πρέπει να αποφασίζει η κάθε γυναίκα ξεχωριστά τι της πάει και όχι να περιμένει να της πει ο άντρας της. Εγώ συνήθως προτιμώ μελαχρινές, σκούρο χρώμα στα μαλλιά. Πιστεύω αυτό που λέγεται ότι οι ξανθές είναι λίγο πιο τρελές ενώ καστανομάλλες μου δημιουργούν περισσότερη εμπιστοσύνη.

Κώστας Π. 32 χρονών
Θέλω γυναίκα με σκούρα μαλλιά ότι μάκρος τη βολεύει. Έτυχε να είμαι και με γυναίκες με κοντά μαλλιά και με μακριά. Φυσικά δεν μιλάμε για πολύ κοντό μαλλί, γιατί αυτό μπορεί να είναι πολύ αντι-ερωτικό.

Βασίλης Μ. 40 χρονών
Προτιμώ κοντό μαλλί. Τα μακριά μαλλιά μαδάνε. Ήμουνα με γυναίκα με μαλλιά μέχρι τη μέση και όποτε την ακούμπαγα γέμιζα τρίχες. Καλύτερα με κοντά μαλλιά, πιο καθαρά και μυρωδάτα.

Μιχάλης Α. 34 χρονών
Ψηφίζω σγουρά μακριά μαλλιά. Όσον αφορά το χρώμα το μαύρο είναι ένα χρώμα που μπορεί να είναι και σέξυ και μυστήριο ταυτόχρονα. Μ’αρέσουν τα μακριά μαλλιά και σε άντρες και σε γυναίκες.

Γιώργος Τ. 22 χρονών
Κάθε γυναίκας της πάει και κάτι άλλο. Αν έχει ένα όμορφο πρόσωπο με γωνίες, ίσως να της ταιριάζει και ένα κοντό μαλλί. Δεν έχω πρόβλημα στο μάκρος ούτε στο χρώμα. Ας κάνει ότι θέλει. Αν δεν της πάει, απλά το αλλάζει και κάνει κάτι άλλο. Θα παρατηρήσω όμορφες γυναίκες όχι όμορφα μαλλιά.

Δημήτρης Γ.  50 χρονών
Η γυναίκα μου θέλω να έχει περιποιημένα μαλλιά σε φυσιολογικό μήκος, χωρίς υπερβολές. Κοντά μαλλιά ή υπερβολικά μακριά μαλλιά σίγουρα θα τα προσέξουμε αλλά δεν θα είναι κριτήριο για να πλησιάσουμε μια γυναίκα. Το μάτι αυτόματα πέφτει περισσότερο σε έντονους χρωματισμούς μαλλιών.

Αγάπιος Ν.  30 χρονών
Από τα μαλλιά καταλαβαίνεις το στυλ και την προσωπικότητα μιας γυναίκας. Έτυχε σε μικρότερη ηλικία να είμαι με κορίτσια με κοντά μαλλιά αλλά στο κρεβάτι δεν ήταν το ίδιο θηλυκές όσο γυναίκες με μακριά. Μεγαλώνοντας παρατηρώντας τις επιλογές μου, νομίζω είμαι περισσότερο με γυναίκες με μακριά μαλλιά και συνήθως ανοιχτό χρώμα μάτια και μαλλιά. Θέλω να μυρίζουν καθαριότητα είτε είναι κοντά είτε μακριά.

Αντρέας Μ. 49 χρονών
Πιστεύω ότι το καλύτερο μαλλί για μια γυναίκα είναι το μακρύ ξανθό. Αν της πάει, σίγουρα όλοι θα γυρίσουν να την δουν. Όσο μεγαλώνει κάποια είναι καλό να σκέφτεται τι της πάει και όχι τι είναι της μόδας. Έβγαινα με μια 45 χρονών κάποτε και έβαζε ψεύτικα μαλλιά γιατί όλες έχουν μακριά μαλλιά. Το αποτέλεσμα ήταν άσχημο ενώ όταν τα έκοψε σε ένα ωραίο μήκος, άλλαξε όλο της το στυλ.

Έρευνα της Daily Mail, αποδεικνύει ότι οι άνδρες καλώς ή κακώς , προτιμούν τις ξανθές.
Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι άνδρες θεωρούν τις ξανθές «σημαντικά» νεότερες και με υγιέστερη όψη από τις μελαχρινές και επηρεασμένοι πιθανόν από τα στερεότυπα, θεωρούν τις ξανθές περισσότερο διαθέσιμες ερωτικά. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι ξανθές συγκεντρώνουν τις ανδρικές προτιμήσεις για τα ραντεβού τους, οι καστανές έχουν το προβάδισμα σε ό,τι αφορά τον γάμο, καθώς θεωρείται ότι είναι καλύτερες για οικογένεια. Άλλη έρευνα του πανεπιστημίου Augsburg της Μινεσότα των ΗΠΑ, με δείγμα 110 ανδρών, δείχνει ότι  οι ξανθές παίρνουν περισσότερα φιλοδωρήματα ως σερβιτόρες σε εστιατόρια και είναι πιθανότερο να τους προσφερθεί βοήθεια από τους άνδρες.

Βλέποντας φωτογραφίες μελαχρινών και ξανθών γυναικών, οι πλείστοι άντρες έδειξαν να προτιμάνε να βγούν ραντεβού με μια ξανθιά κοπέλα, ενώ θα προτιμούσαν μια καστανή ή μελαχρινή για να κάνουν οικογένεια και να γεννήσει το παιδί τους.

Ψυχολόγοι  επισημαίνουν ότι οι προτιμήσεις των ανδρών στις ξανθές γυναίκες πιθανόν να προέκυψε λόγω της προβολής τους ειδικά τα τελευταία χρόνια, από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και το διαδίκτυο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!