Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Θες την ψυχική σου υγεία; Πάρε κατοικίδιο!

Παιδιά οι καιροί είναι δύσκολοι. Οι μισοί μου γνωστοί, είναι μέσα στο άγχος και τα νεύρα. Άλλοι νιώθουν μοναξιά, βαρεμάρα. Δεν σου έτυχε να θες να πας μια βόλτα και να χρειάζεσαι κάποιον να σε ξεσηκώσει από τον καναπέ σου; Κάποιον για να σε βοηθήσει με την αντικοινωνικότητα σου; Να σε βάλει σε ένα πρόγραμμα; Να σε αγαπήσει πραγματικά;
Παραδέχομαι ότι χωρίς το σκύλο μου η καραντίνα θα ήταν τρομακτική και γενικότερα η ζωή μου!!!!

Σύμφωνα με ψυχιατρικές, ψυχολογικές αλλά και προσωπικές έρευνες, τα κατοικίδια ζώα μπορούν να μειώσουν τις ορμόνες  του στρες και να βελτιώσουν την ψυχική διάθεση όλων των ανθρώπων, ακόμα και αν είναι λίγο πριν την κατάθλιψη.  Το χάιδεμα ενός κατοικιδίου, μπορεί να μειώσει τον καρδιακό σας ρυθμό και να σας ηρεμίσει από μια δύσκολη κατάσταση.  Το ξέρατε ότι μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στο Αλτσχάιμερ;

Τελευταίως,  το  Human Animal Bond Research Institute (HABRI) , ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός χρηματοδότησε έρευνα για τα οφέλη που έχει στην υγεία μας, η αλληλεπίδραση ανθρώπου-κατοικίδιου και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά! 
Το όραμα του HABRI είναι ο δεσμός ανθρώπου-ζώου – η αμοιβαία επωφελής σχέση μεταξύ κατοικίδιων ζώων και ανθρώπων – να γίνει παγκοσμίως αποδεκτή ως βασικό στοιχείο της ανθρώπινης ευεξίας, της  ποιότητας της ζωής και  της σωματικής και ψυχικής υγείας.

Με βάση αυτή και πολλές άλλες έρευνες, αποκαλύπτεται ότι η σχέση του ανθρώπου με ένα ζώο, μόνο καλό μπορεί να του κάνει, αφού τον λυτρώνει από  το άγχος, την κατάθλιψη, το μετατραυματικό στρες και τη διαχείριση της ψυχικής υγείας γενικότερα.

Πόσες φορές έχετε τσακωθεί με έναν δικό σας άνθρωπο ή απλά νιώθετε ότι όλοι και όλα σας εκνευρίζουν, δεν σας καταλαβαίνουν και είναι εναντίον σας;  Είμαι σίγουρη πως η απάντηση, είναι πολλές! Αν είχατε ένα κατοικίδιο, το οποίο θα σας έδινε επί μονίμου βάσης μια άνευ όρων αγάπη, σίγουρα θα νιώθατε χωρίς δεύτερη σκέψη πιο όμορφα. Είμαι σίγουρη έχετε ακούσει την φράση, «γνωρίζοντας τους ανθρώπους, αγάπησα τα ζώα»… αυτός που το έγραψε μάλλον κάτι ήξερε! Δώσε λίγη τροφή και αγάπη σε ένα ζώο και αυτό θα σου δείχνει την αγάπη του σε πολλαπλάσιο βαθμό.

Κάποιοι λέτε ότι δεν είστε έτοιμοι για μια τέτοια ευθύνη. Πόσο δύσκολο είναι ποια,  να βάλεις τροφή, νερό και να δώσεις αγάπη σε ένα σκυλάκι, γατάκι, ψαράκι, πουλάκι και ότι άλλο ζώο μπορείς να σκεφτείς; ( ναι η αδελφή μου πλέον συγκατοικεί με 4 σκυλάκια, δύο ψαράκια, 1ποντικάκι, 1 βατραχάκι και ένα κουνελάκι)  και εσύ μου λες δεν μπορείς να έχεις μια και μόνο τετράποδη ή δίποδη ψυχούλα; Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι προσθέτοντας λίγη ευθύνη για ένα άλλο άτομο, όπως ένα κατοικίδιο, μπορεί να βοηθήσει, αφού προσθέτει μια νέα και θετική διάσταση στη ζωή σας. Θα σας δώσει μια νέα αίσθηση της δικής σας αξίας και σημασίας στη ζωή, υπενθυμίζοντας σας, ότι μπορείτε να κάνετε περισσότερα από όσα νομίζετε μέσα στις αρνητικές σκέψεις που γεμίζουν συχνά το μυαλό σας.

Και ερχόμαστε στη γνωστή σε όλους μας καραντίνα…  όλοι εντελώς ξαφνικά χρειαζόμασταν ένα σκύλο για βόλτα. Χρειαζόμασταν κίνητρο για να σηκωθούμε από το κρεβάτι μας και για να μην “μαλθακέψουμε”  στον καναπέ , έπρεπε να δραστηριοποιηθούμε. Ποιος μας βοήθησε σε αυτό; Τα κατοικίδια βοηθάνε και εδώ, αφού θα σας “υποχρεώσουν” (υπό αυτούς τους καιρούς θα σας επιτρέψουν να βγείτε από το σπίτι), για να τα πάτε βόλτα, ή στον κτηνίατρο, ή να παίξετε μαζί τους. Η ρουτίνα που θα δημιουργήσετε μαζί, θα σας βοηθήσει να φτιάξετε και ένα καθημερινό όμορφο πρόγραμμα και στην υπόλοιπη ζωή σας.

Δεν είστε πλέον μόνοι σας

Όταν κάποιος έχει κατάθλιψη συνήθως απομονώνεται. ‘Όταν όμως έχετε ένα ζώο, δεν νιώθετε ποτέ μόνος, γιατί το ζωάκι σας, σας κάνει συντροφιά. Ακόμα και μια βόλτα μαζί του, σας κάνει πιο κοινωνικούς, αγαπητούς και εύκολους στόχους για να σας μιλήσει κάποιος. Ξέρετε πόσες γνωριμίες έχω κάνει πηγαίνοντας απλά βόλτα την μικρή μου;

«Ο πολιτισμός ενός έθνους διακρίνεται από τον τρόπο, με τον οποίο οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα» είχε πει κάποτε ο Μαχάτμα Γκάντι, κάτι που δεν ξέρω αν μας συμφέρει σαν έθνος ιδιαίτερα, αλλά κάθε χρόνος που περνάει σαν να γινόμαστε όλο και περισσότερο φιλόζωοι;  Για σκέψου το να υιοθετήσεις και εσύ ένα αδεσποτάκι, που ουσιαστικά εσύ του δίνεις σπίτι και τροφή και αυτό νόημα και υγεία στη ζωή σου!!!

ΥΓ: Μπορώ να εγγυηθώ ότι το κατοικίδιο θα σου δώσει τα πάντα, κάνοντας σε ανάμεσα σε άλλα, καλύτερο άνθρωπο. Αν εσύ όμως δεν είσαι έτοιμος να δώσεις έστω τα βασικά σε αυτή την ψυχούλα… δεν σε πιέζω … καλύτερα μην το κάνεις!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!