Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Θεραπείες μαλλιών(episode 2)

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

Καθημερινά τα μαλλιά μας βάλλονται από παντού!
Με τη θέληση μας ή και όχι!
Ο ήλιος, ο αέρας, η υγρασία, οι τεχνικές εργασίες, τα θερμικά εργαλεία κλπ, είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς παράγοντες φθοράς.

Η κερατίνη, η οποία είναι το βασικό συστατικό μιας τρίχας (αποτελεί το 90% της σύστασης της), είναι και το 1ο το οποίο χάνεται. Αλλά δεν είναι το μόνο.
Ιχνοστοιχεία και πρωτεΐνες, είναι μερικά από τα συστατικά της τα οποία καλούμαστε να αναπληρώσουμε μέσα από τις ολοκληρωμένες θεραπείες που παρέχονται στο χώρο του κομμωτηρίου.

Μιλάμε για ολοκληρωμένες λύσεις που ξεκινάνε από το λούσιμο με εξειδικευμένα σαμπουάν, τα οποία προετοιμάζουν τα μαλλιά για να δεχτούν τα προϊόντα που θα ακολουθησουν, όπως είναι κάποιος ορός που θα γεμίσει την τρίχα με όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται ανάλογα την επιλογή θεραπείας που έχουμε επιλέξει. Θα ακολουθήσει η μάσκα, που θα κλειδώσει τα συστατικά αυτά μέσα στα μαλλιά και σαν κλείσιμο κάποια κρέμα leave in, ή ορός που θα τοποθετηθεί στη θέση εργασίας.

Όλα αυτά θα κλειδώσουν μέσα στην τρίχα με τη χρήση θερμικού εργαλείου όπως πιστολάκι ή πρέσα.


Πάμε να δούμε μερικές από τις κατηγορίες..

Αναδόμηση: Εδώ μιλάμε για την αποκατάσταση ιδιοτήτων της τριχας οι οποίες έχουν υποβαθμιστεί σε σοβαρό βαθμό. Αυτες οι θεραπειες περιλαμβάνουν τα συστατικά που χρειάζονται τα μαλλιά για να επανέλθουν κοντά στην αρχική τους κατάσταση.
Συστατικά που περιέχονται σε τέτοιες θεραπείες συνήθως είναι η υδρολυμένη κερατίνη και το υαλουρονικό οξύ.

Botox: Και ναι, δεν το κάνουμε μόνο στο πρόσωπο! Το Botox είναι μια εξίσου δυνατή θεραπεία αναδόμησης η οποία ενισχύει τη δομή της τρίχας από μέσα προς τα έξω με συστατικά όπως το υαλουρονικό και άλλες πρωτεΐνες απαραίτητες για τη δομή της!

Ενυδάτωση: Συμπλέγματα ελαίων από φυτά και φρούτα μπορούν να δώσουν λύση σε αυτό το πρόβλημα. Οι εταιρείες αφιερώνουν χρόνια σε έρευνες προκειμένου να βρουν τα πιο δραστικά συστατικά που θα μας δώσουν ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Detox: Χρειάζονται και τα μαλλιά μας αποτοξίνωση!!! Οι ελεύθερες ρίζες είναι παντού.
Είναι αυτές που προκαλούν την οξείδωση στον οργανισμό μας αλλά και στα μαλλιά μας. Οι εξωτερικοί παράγοντες που προανέφερα αλλά και οι ρύποι της ατμόσφαιρας είναι υπαίτιοι για την οξείδωση των μαλλιών μας. Μια θεραπεία detox μπορεί να επαναφέρει τη λάμψη που λείπει στα μαλλιά μας καθαρίζοντας τα σε βάθος!Μπορεί να αφαιρέσει από το καυσαέριο μέχρι περιττές σιλικόνες που υπάρχουν σε πολλά προϊόντα και κάνουν τα μαλλιά να φαίνονται θαμπά και άτονα.

Τριχόπτωση, λιπαρότητα, πιτυρίδα, ξηροδερμία: Συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζονται με σωστό τρόπο και συστηματική εφαρμογή. Πάντα ξεκινάμε με κάποιο απαλό peeling(απολέπιση) του τριχωτού, έτσι ώστε να εισχωρήσουν πιο βαθειά τα συστατικά της εκάστοτε θεραπείας. Συνεχίζουμε καθαρίζοντας με το ανάλογο σαμπουάν και στο τέλος τοποθετούμε λοσιόν που αρμόζει στην κάθε περίπτωση. Πάντα συνίσταται η συντήρηση στο σπίτι με τα ανάλογα προϊόντα της θεραπείας που επιλέξαμε στο κομμωτηριο, για να έχουμε τη μέγιστη διατήρηση του αποτελέσματος που ζητάμε!

Όποτε μην αφήνετε άλλο χρόνο χαμένο. Δώστε τώρα αυτό που χρειάζονται στα μαλλιά σας πάντα σε συνεννόηση με τον κομμωτή σας και χαρείτε το αποτέλεσμα!
Πιστέψτε με! Με την 1η κιόλας ολοκληρωμένη εφαρμογή θα καταλάβετε τη διαφορά!❤️

Δήμητρα Καράμπελα…Με αγάπη…

Ακολουθήστε τη σελίδα μου εδώ: HAIR and MORE Artworks by Karampela Dimitra | Facebook
κι εδώ: Dimitra Karampela (@dkhairartworks)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Κερατίνη ή BIOTANIX?

Οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στις θεραπείες λείανσης είναι εδώ. Brazilian keratin (κερατίνη) απέναντι στην νανοτεχνολογία!

Φορμαλδεΰδη vs Keratin treatment

Φορμαλδεΰδη. Τελικά πόσο επικίνδυνη ουσία είναι και που τη συναντάμε; Υπάρχει θεραπεία κερατίνης χωρίς φορμαλδεΰδη;

Γνωρίζεις ποιο χαρακτηριστικό σου είναι το 80% της εμφάνισης σου;

Εσύ;; Γνωρίζεις;; Σήμερα θα σου δώσω να καταλάβεις και να συνειδητοποιήσεις για ποιο λόγο τα μαλλιά σου είναι το 80% της εμφάνισης σου...

Παρακαλώ… Περάστε ❤️

Με έναυσμα ένα σχόλιο πελάτισσας μου, η οποία με επισκέπτεται τα τελευταία 3 χρόνια περίπου, θα ήθελα να σας ανοίξω την καρδιά μου...

Κομμωτής vs πελάτισσα! Στιγμές τρέλας!

Θα αντιμετωπίσω καθημερινές καταστάσεις με γέλιο για να μη βάλω τα κλάματα!!😂 Κομμωτής vs πελάτισσα λοιπόν! Πάμε να δούμε τι λέτε, τι εννοείτε και...