Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Το θαλασσινό νερό κάνει θαύματα!!

Πόσες φορές είπαμε ότι πρέπει να πίνεις 2,3 λίτρα νερό την ημέρα αναλόγως της μυϊκής σου μάζας;
Αν είσαι 70 κιλά, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, (35ml επί 70κιλά), πρέπει να πίνεις 2,5 λίτρα νερό.

Ότι το απλό νεράκι κάνει καλό στον οργανισμό υποθέτω το γνωρίζουμε όλοι.
Ότι το θαλασσινό νερό κάνει θαύματα το ξέρετε; Το αλατισμένο νερό της θάλασσας μπορεί να διορθώσει ένα προβληματικό δέρμα, θεραπεύοντας την ακμή, την αφυδάτωση, τη γήρανση.
Να βελτιώσει την κυτταρίτιδα του σώματος σας, το τοπικό πάχος και γενικότερα να συσφίξει την επιδερμίδα σας. Πως γίνονται όλα αυτά; Με πίλινγκ, ποδόλουτρο, μάσκες…και διαβάστε παρακάτω το κείμενο…

Πας στη θάλασσα και διαπιστώνεις ότι έχει κύματα, φύκια και όχι βελούδινη άμμο, αλλά λίγο σκληρή. Τέλεια. Με φυσικό τρόπο, αξιοποιώντας αυτά που προανέφερα… θα διορθώσεις τυχόν ατέλειες στο πρόσωπο και το σώμα σου.

Το κύμα, είναι το καλύτερο φυσικό μασάζ. Όσο πιο δυνατά είναι τα κύματα τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα δεις στην επιδερμίδα σου. Για να μην πνιγείς, βγες σχεδόν έξω, ξάπλωσε μπρούμυτα στην άκρη της θάλασσας και άσε τα κύματα να κάνουν τη δουλειά τους, σφίγγοντας και τελειοποιώντας το σώμα σου.

Αν μέχρι τώρα συχαινόσουν τα φύκια, θα σε δυσαρεστήσω, γιατί πρέπει όχι μόνο να τα αγαπήσεις αλλά να κάνεις και μπάνιο μαζί τους. Μάζεψε φύκια, ξάπλωσε και άπλωσε τα πάνω σου. Μείνε έτσι για 15 λεπτά και απέβαλε με τόσο εύκολο τρόπο κάθε τοξίνη του οργανισμού σου, συσφίγγοντας παράλληλα και την επιδερμίδα σου.

Είσαι συνηθισμένη να περπατάς σε πούπουλα και λείο έδαφος. Ναι και εγώ και για αυτό ακριβώς το λόγο θέλω μαλακή άμμο, όταν πάω παραλία. Τελευταίως όμως έμαθα ότι η άμμος που είναι λίγο πιο σκληρή, μπορεί να κάνει ένα αποτελεσματικότατο πίλινγκ στο δέρμα σου αναζωογονώντας την επιδερμίδα σου, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Δοκίμασε σιγά σιγά και χωρίς ιδιαίτερη πίεση, να κάνεις μασάζ, αρχικά στο σώμα σου, με λίγη υγρή άμμο. Μην το παρακάνεις δεν θέλουμε ερεθισμένη επιδερμίδα. Αν έχεις παχάκια, δώσε έμφαση σε αυτές τις περιοχές .

Τέλος αφού είσαι που είσαι στην παραλία, κάνε και μια μάσκα ομορφιάς με άργιλο. Στα μαγαζιά θα ακριβοπλήρωνες καλλυντικά με άργιλο. Τώρα που το έχεις φυσικό δεν θα το εκμεταλλευτείς; Παρατήρησε στα βράχια δίπλα σου, αν δεις κάτι γκριζοπράσινο να αναβλύζει, αυτό ακριβώς χρειάζεται το δέρμα σου για να αποκτήσει βελούδινη υφή. Βάζοντας το πάνω σου, περίμενε 15 λεπτά και ξεπλύσου στη θάλασσα. Μην ανησυχήσεις, αν το δεις να αλλάζει χρώμα. Σύμφωνα με κόσμο που το έχει κάνει, είναι λογικό, μετά από λίγο να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο γκρίζο.

Υπάρχει κόσμος που ίσως ντραπεί να τα κάνει όλα αυτά στην παραλία. Αν είσαι ένας από αυτούς θα σε καθησυχάσω ότι μπορείς την κούρα ομορφιάς σου, να την κάνεις και σπίτι σου.


1.Να θυμάσαι ότι το “σκωτσέζικο ντους” στο μπάνιο, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και σφίγγει το σώμα. Άρα κάνοντας ντους, φρόντισε το νερό να είναι πότε κρύο, πότε ζεστό.
2. Μπορείς τα φύκια που μάζεψες από τη θάλασσα, να τα βάλεις στη μπανιέρα σου και να κάνεις ένα χαλαρωτικό μπάνιο μαζί τους, με χλιαρό νερό.
3. Δεν ήθελες να κάνεις μπάνιο με φυσικό αλάτι θάλασσας, στη θάλασσα. Μπορείς να αγοράσεις θαλασσινό αλάτι και μαζί με αρωματικά γενικότερα άλατα να κάνεις το μπάνιο σου, στη μπανιέρα σου. Αυτό αποβάλει τις τοξίνες.
3.Επίσης μπορείς να αγοράσεις και άργιλο. Μια φορά την εβδομάδα να κάνεις μπάνιο με φυσικό αλάτι, φύκια. Και μια φορά με άργιλο.
4. Βάλε μαγειρικό αλάτι και ελαιόλαδο σε ένα μπολ και μια φορά την εβδομάδα κάνε πίλινγκ. Θα δεις άμεσα διαφορά.
5. Κάτι δοκιμασμένο και με εγγυημένα αποτελέσματα, είναι το ποδόλουτρο σε αλατισμένο νερό. Με αυτό τον τρόπο έχεις σωστή κυκλοφορία αίματος και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!