Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Τέλος οι λιπαρές ρίζες και οι ξηρές άκρες !


Τι προκαλεί λιπαρές ρίζες και ξηρές
άκρες;

Οι λιπαρές ρίζες  προκαλούνται από τους σμηγματογόνους αδένες στο τριχωτό της κεφαλής σας. Αυτοί οι αδένες παράγουν υπερβολικό σμήγμα το οποίο στη συνέχεια μεταφέρεται από τις ρίζες, στα μήκη  των μαλλιών σας και μπορεί να κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται λιπαρά γύρω από το τριχωτό της κεφαλής.

Το λιπαρό δέρμα μπορεί να είναι γενετικό ή να προκαλείται από προϊόντα μαλλιών. Η πραγματικότητα είναι ότι πολλά προϊόντα, ειδικά βιολογικά που περιέχουν αιθέρια έλαια, μπορούν να συμβάλουν στην επιπλέον λιπαρότητα.

Όταν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ένα λιπαρό τριχωτό της κεφαλής, μπορεί να προκαλέσει διαφορα προβλήματα, οπως για παράδειγμα σμηγματορροϊκή δερματίτιδα κ.α

Οι ξηρες ακρες από την άλλη, μπορεί να προκληθούν λόγω διάφορων λάθος κινήσεων στη καθημερινότητας μας, που πολλές φορές δεν δίνουμε και πολύ σημασία, όπως:  

  • Λάθος τρόπος στο λούσιμο 
  • Εκθεση στον ήλιο χωρίς αντιηλιακή προστασία 
  • Συχνές και απότομες αλλαγές του καιρού 
  • Λάθος προϊόντα μαλλιών 

Συμβουλές για αντιμετώπιση του προβλήματος 

1.Σωστή βούρτσα μαλλιών 

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη, είναι ότι το βούρτσισμα των λιπαρών μαλλιών κάνει τα μαλλιά πιο λιπαρά, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.
Το βούρτσισμα των μαλλιών σας, μπορεί να βοηθήσει στην ανακατανομή των φυσικών ελαίων από τη ρίζα των μαλλιών σας σε όλα τα μήκη και σε τυχόν ξηρά. Χρησιμοποιώντας λοιπόν, τη σωστή βούρτσα, μπορείτε να αναδιανείμετε καλύτερα τα φυσικά έλαια στα μαλλιά σας, για την καταπολέμηση ενός λιπαρού τριχωτού της κεφαλής αλλά και των ξηρών σημείων της .

Για παράδειγμα, οι βούρτσες με τις τρίχες των χοίρων (Βουρτσες για extensions)είναι σωστες για την ομοιόμορφη κατανομή των φυσικών ελαίων από το τριχωτό της κεφαλής σε όλα τα μήκη των μαλλιών.

Είναι επίσης σημαντικό να προσδιορίσετε το σωστό μήκος των τριχών. Για παράδειγμα, εάν έχετε χονδρά λιπαρά μαλλιά, θα είναι πιο δύσκολο να διεισδύσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας με βραχύτερες βούρτσες.

Άρα καλό θα ήταν να επισκεφτείτε τον κομμωτή σας, για να σας δώσει τις σωστές συμβουλές για την επιλογή της σωστής βούρτσας .

2.Θερμοκρασία νερού

Ένα συχνό λάθος που κάνουν όλες οι γυναίκες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες, είναι να χρησιμοποιούν πάρα πολύ ζεστό νερό κατά την διαδικασία του λουσίματος. Η μεγάλη αλλαγή θερμοκρασίας όμως που προκύπτει, έχει ως αποτέλεσμα πρώτα απ’ όλα να δημιουργείται ξηροδερμία και παράλληλα προσπαθώντας ο οργανισμός να εξισορροπήσει την φυσική λιπαρότητα στο δέρμα, να εκκρίνει πολύ περισσότερο σμήγμα απ’ ότι θα έπρεπε με αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να είναι πολύ λιπαρά.

Άρα η συμβουλή μου σ’ αυτό το κομμάτι είναι να λούζεστε όσο το δυνατόν με πιο χλιαρό προς το κρύο νερό… προς θεού μην παγώσουμε κιόλας😉

3)Το αντιηλιακό σου!

Ναι καλά άκουσες το αντηλιακό, δεν είναι μόνο για το πρόσωπο και το σώμα, είναι και για τα μαλλιά. Πρέπει να καταλάβουμε πως και τα μαλλιά μας είναι μέρος του σώματος μας. 

Γι’ αυτό χρησιμοποιώντας ένα σωστό αντηλιακό μαλλιών, που θα το έχετε προμηθευτεί από το κομμωτήριο σας, θα προστατέψετε τα μαλλιά πρώτα απ’ όλα από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου, με αποτέλεσμα τα μαλλιά σας να είναι ενυδατωμένα, και παράλληλα δεν θα είναι οι άκρες σας ξηρές!

4)Λάθος προϊόντα

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο είναι να έρχονται πολλές γυναίκες στο κομμωτήριο με μία λανθασμένη άποψη για την ποιότητα των μαλλιών τους και πόσο μάλλον για το τριχωτό της κεφαλής τους.

Τώρα το ποιος της έκανε τη διάγνωση δε μας ενδιαφέρει και δεν θα το ψάξουμε. Αυτό που μας ενδιαφέρει, είναι ότι βλέπουμε να είναι λανθασμένη η διάγνωση, άρα χρησιμοποιούνται είτε λάθος προϊόντα στα μαλλιά, είτε υπάρχει λάθος τρόπος χρήσης των προϊόντων στα μαλλιά.

Η συμβουλή μου λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μέσω του blog για να κάνουμε την διάγνωση. Αυτό λοιπόν που έχω να σας προτείνω είναι αν έχετε πρόβλημα με λιπαρές ρίζες και ξηρές άκρες καλό θα ήτανε να κάνετε όλα τα παραπάνω. Παράλληλα, να επισκεφτείτε το συντομότερο δυνατόν τον κομμωτή σας ή την κομμώτρια σας, που εμπιστεύεστε στο χώρο τους, για να σας κάνουν μία σωστή διάγνωση και να σας προμηθεύσουμε με τα κατάλληλα προϊόντα… και πιστέψτε με, θα δείτε διαφορά από τις πρώτες κιόλας εφαρμογές.

Είναι πολύ ώριμο να περνούμε την γνώμη των ειδικών στο πρόβλημα μας γι’ αυτό λοιπόν στην περίπτωση μας ο ειδικός είναι ο κομμωτής/α σου !!! 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Η πιο hot τάση για τα μαλλιά σου, chin bangs

Θέλεις να κάνεις μία αλλαγή στα μαλλιά σου αλλά δεν ξέρεις τι. Μα φυσικά, να κόψεις τις φράντζες στο σημείο του πηγουνιού (chin bangs).

Άλλαξε το καρέ σου…

Νομίζεις ότι πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα από το κλασσικό καρέ που έχεις καιρό τώρα; Φέτος η τάση είναι ελεύθερο, με πιο casual χαρακτήρα.

Vegan & Cruelty free περιποίηση.

Στο χώρο της ομορφιάς υπάρχουνε πολλές εταιρίες που ακολουθούν το Vegan & Cruelty free. Αυτό βοηθάει κάποιον να βρει τα κατάλληλα προϊόντα.

Βαφή μαλλιών και θάλασσα

Βαφή μαλλιών και θάλασσα, ας βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Μάθε τα πάντα στο νέο άρθρο μου, πριν τις διακοπές.

Το κοντό έχει άλλη χάρη

Το καλοκαίρι έχει μπει και σκέφτεσαι να κάνεις μια αλλαγή στο κούρεμα σου. Ένα κοντό pixie hair cut, κολακεύει την γυναίκα που το έχει. Διάβασε όλες τις λεπτομέρειες στο νέο μου άρθρο!