Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Στρατηγικός σχεδιασμός, διαχείριση κομμωτηρίου. 7 τρόποι!

Με τη σωστή διαχείριση του κομμωτηρίου,  του ινστιτούτου ομορφιάς ή της επιχείρηση σας, εξασφαλίζεται την ανάπτυξη μιας κερδοφόρας επιχείρησης.


Αναλόγως των προσωπικών σας απαιτήσεων, των προτερημάτων και μειονεκτημάτων που υπάρχουν, μπορείτε να οργανώσετε και να αναδείξετε το κομμωτήριο σας. Όλα εξαρτώνται από το τι θέλετε να πετύχετε, βάση των δικών σας αναγκών.  Το σίγουρο, για επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων, είναι ότι όλοι μας θέλουμε αφοσιωμένους, χαρούμενους πελάτες, ανάπτυξη υπηρεσιών, σίγουρα πώληση των καλύτερων δυνατών προϊόντων που ταιριάζουν με το κοινό του κομμωτηρίου και κατάλληλα, σωστά μέλη στην ομάδα μας.  

Όλα αυτά πως θα επιτευχθούν; Με το σχεδιασμό και την εκτέλεση μιας καλής μάρκετιγκ στρατηγικής.

Ο σωστός Επιχειρησιακός Σχεδιασμός, ειδικά μετά από την πανδημία και την καραντίνα που περάσαμε, είναι κάτι που απαιτείται!!!

Οραματιστείτε το ιδανικό κομμωτήριο και σχεδιάστε την στρατηγική επιτυχίας σας
Θέστε προτεραιότητες, λαμβάνοντας υπόψη τις αριθμητικές, αξίες όσον αφορά τα έσοδα, τις δαπάνες και τις προβλέψεις. Τίποτα δεν μπορεί να γίνει μαγικά από την μια μέρα στην άλλη, για αυτό δημιουργήστε μια λίστα ενεργειών με σειρά διαδικασιών, για επίτευξη του στόχου σας.

Αυξήστε τη βάση πελατών, παρακολουθώντας συχνά την μηνιαια επίδοση και τη ροή εργασίας
καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους. Ένας καλός τρόπος επίτευξης είναι μέσω διαδικτύου!
Κάποιες έξυπνες ιδέες είτε για να κερδίσετε νέους πελάτες, είτε για διατήρηση των παλιών, είναι να κάνετε εκπτώσεις  σε υπηρεσίες και προϊόντα, κάρτες μέλους, δώρα (δείγματα προς δοκιμή, διάφορα gadget που παρέχονται από τις εταιρείες προμήθειας), αναρτήσεις φωτογραφιών και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν τα αποτελέσματα ή κάποιο άλλο επίτευγμα σας.

Αυξάνοντας τη συχνότητα των ραντεβού κάποιων ήδη πελατών σας, από 8 σε 10, θα δείτε μια ουσιαστική διαφορά και ένα καλύτερο εισόδημα τέλος του χρόνου. Πως θα γίνει αυτό; Προτίνετε του πελάτη σας να προγραμματίσει το νέο του ραντεβού κατά τη διάρκεια της πρώτης σας συνάντηση. Έτσι θα υπάρχει ένα πρόγραμμα και τελικά θα δείτε ότι θα έρχετε συχνότερα. Επίσης με τη βοήθεια λογισμικών, μπορείτε με εύκολο και άμεσο τρόπο να επικοινωνείτε, ενημερώνετε, στέλνοντας γραπτά μηνύματα στους πελάτες σας για οτιδήποτε θέλετε να τους υπενθυμίσετε ή να τους προωθήσετε.

Πώληση εκτός από υπηρεσίες… και προϊόντων

Η αύξησηακόμα και μιας μόνο υπηρεσίας ή προϊόντος κατά τη διάρκεια ενός ραντεβού, σύμφωνα με το Αμερικανικό portal «The Salon Business», μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις κατά μέσο όρο 40%. Ο τρόπος για να γίνει αυτό διακριτικά σωστά είναι κατά τη διάρκεια που παρέχετε μια υπηρεσία και καθώς εξηγείτε τι κάνετε και το αποτέλεσμα αυτού, να προτείνετε και τα προιόντα που χρησιμοποιείτε. Καλύτερο αποτέλεσμα στην ψυχολογία του πελάτη σας, θα έχει αν του προτείνετε πραγματικά αυτα που χρειάζεται ακόμα και αν είναι άλλων εταιρειών και όχι απλά να του πείτει η τάδε εταιρεία έχει αυτά τα 5 προϊόντα… αγοράστε τα. Όσο περισσότερο διαφοροποιείται η προσφορά, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να αποτυπώσει την προσοχή και τις ανάγκες των πελατών.

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και προϊόντων
Όλοι θέλουμε το καλύτερο. Αν το καλύτερο είναι κάποια μόνο ευρώ ακριβότερο από το απλό και συνηθισμένο, σίγουρα θα δελεάσει τους πελάτες σας να το πληρώσουν, εφόσον με μόλις 4,5  ευρώ πιο πάνω, θα έχουν ένα υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης και αποτελέσματος.  Σκεφτείτε πως μια θεραπεία μαλλιών, ένα μασάζ ή ένα ντελούξ λούσιμο θα μπορούσε να σας αυξήσει συνολικά τα έσοδα σας.

Και τώρα που μιλάμε για έσοδα. Πότε αναθεωρήσατε τελευταία φορά τον τιμοκατάλογο σας;

Κόστος και μείωση σπαταλών

Ακόμα και αν δεν καταφέρατε να αυξήσετε τους πελάτες σας, κέρδος μπορείτε να βγάλετε και μειώνοντας τα έξοδα σας. Κάθε κομμωτήριο έχει διαφορετικές ανάγκες. Σκεφτήκατε ποτέ, πόσα μπουκαλάκια χρώματος σπαταλάτε, και πόσα σωληνάρια θα μπορούσατε να καταναλώνετε αν κάνατε λίγο σωστό διαχειρισμό και οικονομία; Δουλεύοντας με καλύτερες διαδικασίες χρήσης και προμήθειας προϊόντων, ακόμη και προσωρινά ή κατά τη διάρκεια ορισμένων περιόδων του έτους, θα κερδίσετε σίγουρα έστω ένα μικρό ποσοστο χρημάτων. Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να επανεξετάζονται τακτικά οι δαπάνες για να λαμβάνετε το μέγιστο των εσόδων και των κερδών.

Σκέψου επιχειρηματικές ευκαιρίες  και εναλλακτικές μορφές εσόδων

Εντοπίστε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες έξω από το κομμωτήριο ξεκινώντας από τις δεξιότητες και τις αντοχές που ήδη έχετε, σκεπτόμενος πώς θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με άλλους τρόπους.

Με τι δραστηριοποιείται ένας κομμωτής; Τι τον απασχολεί και πως μπορεί να χρησιμοποιήσει κερδοφόρα, αυτές τις ασχολίες, εκτός του κομμωτηρίου;

Θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις, σχετικά με το κούρεμα, το χτένισμα και το βάψιμο μαλλιών, η απόκτηση ενός χώρου για το κομμωτήριο σας, το αναγνωρισμένο όνομα στον κλάδο, οι καλές εταιρικές σχέσεις με προμηθευτές προϊόντων , οι ακόλουθοι σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, το επαγγελματικά σωστό προσωπικό.

Και τι άλλο μπορείτε να κάνετε έχοντας υπόψη τα προαναφερόμενα;

Μπορείτε να γίνετε πρεσβευτής ή προμηθευτής ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, να προωθήσετε συγκεκριμένα προϊόντα σε online κανάλια και κοινωνικά δίκτυα, να κάνετε διαδικτυακές πωλήσεις, είτε δημιουργώντας ένα σαιτ, είτε μέσω καναλιών ηλεκτρονικού εμπορίου, να ανεβάσετε tutorial για επαγγελματίες ή και πελάτες στο YouTube και να λαμβάνετε έσοδα από τα βίντεο. Επίσης μπορείτε να παραδίνετε μαθήματα κατάρτισης για άλλους επίδοξους κομμωτές, είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με σχολές και εταιρείες. Τέλος σκεφτήκατε να νοικιάζετε τον ιδιόκτητο χώρο του κομμωτηρίου σας για πάρτυ ή εκδηλώσεις άλλων εταιρειών;

Σωστό εργατικό προσωπικό -ομάδα

Ακολουθώντας όλα τα πιο πάνω, η αύξηση ροής των εισοδημάτων σας είναι κάτι αναμενόμενο.
Καλώς ή κακώς όμως, πλέον δεν θα είστε σε θέση να ελέγχετε τα πάντα άρα επικεντρωθείτε στο να βρείτε δίπλα σας τα σωστά άτομα, για τις σωστές θέσεις. Ένα από τα σημαντικότερα που πρέπει να έχει μια επιχείρηση για να διαπρέψει, είναι η σωστή ομάδα.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!