Στα ύψη τα κρούσματα κορωνοϊού-δεν ανοίγουν τα εμπορικά και τα κέντρα αισθητικής!

0
604

Αν και όλοι έχουμε κουραστεί με την καραντίνα και τις απαγορεύσεις, δυστυχώς η κατάσταση δεν βοηθάει να επιστρέψουμε σύντομα στην κανονικότητα μας.
Άρα δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά τα απαγορευτικά μέτρα, για την επόμενη τουλάχιστον εβδομάδα!

Σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ είχαμε 3067 νέα κρούσματα, 91 θανάτους και 824 διασωληνωμένους. Παρ΄όλα αυτά, όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, “μειώθηκε κατά 5.3% ο δέικτης θετικότητας”και τώρα άρχισε να φαίνεται μια καλύτερη πορεία.

Μετά από σύσκεψη της επιτροπής Λοιμωξιολόγων και αφού τα δεδομένα αριθμητικά νέων κρουσμάτων είναι ανησυχητικά, οι Λοιμωξιολόγοι δεν συμφωνούν με το άνοιγμα των μεγάλων εμπορικών κέντρων και κέντρων αισθητικής, όπου πιθανολογείτο να άνοιγαν αυτή τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα τα μέλη της επιτροπής, ζήτησαν να “παγώσει” οποιαδήποτε εισήγηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να δουν τις επόμενες μέρες, πως θα κινηθεί η πανδημία του κορωνοιού στην Ελλάδα.

Παραμένει ανοιχτό το λιανεμπόριο, με click away και click in shop και με αποστολή sms στο 13032 με τα ραντεβού να έχουν διάρκεια έως 3 ώρες. Επίσης ανοίγει το λιανεμπόριο και στην Κοζάνη, μόνο με τη μέθοδο click away! Θετικά είναι τα νέα και για τις σχολές οδηγών, οι οποίες ανοίγουν, φυσικά με πολλούς περιορισμούς και 2 self test την εβδομάδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ