Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σπασμένες άκρες; Όχι Εγώ!!!


Σαν να σε βλέπω!!! Μιλάς με τη φίλη σου στο τηλέφωνο, έχεις φέρει τα μαλλιά σου μπροστά, επεξεργάζεσαι τις άκρες σου και αρχίζεις να τις κόβεις τραβώντας τις τρίχες που βλέπεις σπασμένες.

Άουτς! Δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να είμαι τα μαλλιά σου.

Δε θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά μάλλον έχει περάσει κατά πολύ ο χρόνος από τότε που έπρεπε ήδη να είχες επισκεφτεί τον κομμωτή σου!

Και άσε με να μαντέψω! Τα μαλλιά σου εκτός από το ότι μπερδεύονται υπερβολικά, δε μακραίνουν κιόλας. Σωστά;

Συνέχισε να διαβάζεις! Είσαι σε καλό δρόμο…
created by inCollage

Πάμε να δούμε τι είναι, πως δημιουργείται και πως θεραπεύεται η ψαλίδα;

Ας αρχίσουμε από τα βασικά. Όπως φαντάζομαι ήδη γνωρίζεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό μιας τρίχας, αποτελείται από κερατίνη. Ο λόγος που τα μαλλιά «σπάνε» είναι επειδή η κερατίνη καταπονείται τόσο πολύ που πια δεν μπορεί να συγκρατήσει τις άκρες, στη σωστή τους δομή!
Οι λόγοι; Τα καταπονείς τόσο πολύ, που πια δεν αντέχουν άλλο!
Τα θερμικά εργαλεία σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, η συχνή και μερικές φορές καθημερινή τους χρήση, οι ακατάλληλες βούρτσες για ξεμπέρδεμα αλλά και ίσιωμα, η μη χρήση θερμό- προστατευτικών προϊόντων, η μη χρήση μαλακτικής κρέμας ή μάσκας (γιατί στα «βαραίνει»), είναι μερικοί από τους πιο σημαντικούς λόγους.

Και δεν αναφέρω τις τεχνικές εργασίες (βαφή,ανταύγειες κλπ) γιατί στα τόσα χρόνια εμπειρίας μου τα άτομα στα οποία έχω δει απίστευτη ψαλίδα είναι ηλικίας 16-18 χρονών που τις περισσότερες φορές δεν έχουν επεξεργαστεί με τεχνικές τα μαλλιά τους. Επίσης έχω εμπιστοσύνη στους συναδέλφους μου για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζονται τις τεχνικές εργασίες και τα προστατευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούν!

Τα κακά μαντάτα!!

Ο μόνος τρόπος να απομακρύνεις τη ψαλίδα είναι το ψαλίδι! Το ψαλίδι του κομμωτή σου όμως! Οχι το ψαλιδάκι των νυχιών ή της χαρτοκοπτικής που κυκλοφορεί στο σπίτι.
Αυτά, σε αντίθεση με τα ψαλίδια του κομμωτή σου (τα οποία να τονίσω κοστίζουν κάποιες εκατοντάδες ευρώ) τραυματίζουν την τρίχα και φέρνουν χειρότερο αποτέλεσμα!

Τα καλά μαντάτα!

Υπάρχουν τρόποι να καθαρίσεις την ψαλίδα σου, χωρίς να σου φύγει μάκρος!
(Ρώτα τον κομμωτή σου, αν και λίγο καθάρισμα στις άκρες δε νομίζω να  σε ενοχλήσει μπροστά στο αποτέλεσμα!)

Επίσης υπάρχει και η ειδική (τύπου) πρέσα για αυτή τη δουλειά!

Και δε θα πιστεύεις πόσο γρήγορα θα αρχίσουν να παίρνουν μάκρος μόλις τα καθαρίσεις. 

Η συντήρηση!!!

1.Συχνή επίσκεψη στον κομμωτή σου! Τουλαχιστον κάθε 2-2,5 μήνες καθάρισμα στις άκρες.

2.Εχεις κάποια «φίλη» που δε συμπαθείς και τόσο; Χάρισε της την πρέσα σου!!

3.Ενυδάτωσε τα μαλλιά σου. Ο κυριότερος λόγος που σπάνε τα μαλλια σου είναι η αφυδάτωση! Επένδυσε σε σωστά,επαγγελματικά προϊόντα! Παρε μια έξτρα ενυδατική μάσκα, την οποία θα χρησιμοποιείς σε μήκη και άκρες. Δύο φορές το μήνα επισκέψου τον κομμωτή σου και ζήτα θεραπείες ενυδάτωσης, (πίστεψε με θα δεις μεγάλη διαφορά).
Πάντα, πριν τη χρήση οποιουδήποτε  θερμικού εργαλείου, να χρησιμοποιείς θερμό- προστατευτικά προϊόντα!

4. Κάνε θεραπεία κεράτινης! Στην ουσία θα σου «χτίσει» εξωτερικά την τρίχα με κερατίνη και θα σου χαρίσει ένα λείο αποτέλεσμα. Επίσης θα γλιτώσεις και από τα χρονοβόρα και επίπονα ισιώματα!!

Και απόλαυσε το αποτέλεσμα!!!❤️

Με αγάπη Δήμητρα Καράμπελα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Κερατίνη ή BIOTANIX?

Οι τελευταίες εξελίξεις πάνω στις θεραπείες λείανσης είναι εδώ. Brazilian keratin (κερατίνη) απέναντι στην νανοτεχνολογία!

Φορμαλδεΰδη vs Keratin treatment

Φορμαλδεΰδη. Τελικά πόσο επικίνδυνη ουσία είναι και που τη συναντάμε; Υπάρχει θεραπεία κερατίνης χωρίς φορμαλδεΰδη;

Γνωρίζεις ποιο χαρακτηριστικό σου είναι το 80% της εμφάνισης σου;

Εσύ;; Γνωρίζεις;; Σήμερα θα σου δώσω να καταλάβεις και να συνειδητοποιήσεις για ποιο λόγο τα μαλλιά σου είναι το 80% της εμφάνισης σου...

Παρακαλώ… Περάστε ❤️

Με έναυσμα ένα σχόλιο πελάτισσας μου, η οποία με επισκέπτεται τα τελευταία 3 χρόνια περίπου, θα ήθελα να σας ανοίξω την καρδιά μου...

Κομμωτής vs πελάτισσα! Στιγμές τρέλας!

Θα αντιμετωπίσω καθημερινές καταστάσεις με γέλιο για να μη βάλω τα κλάματα!!😂 Κομμωτής vs πελάτισσα λοιπόν! Πάμε να δούμε τι λέτε, τι εννοείτε και...