Σωστή τιμολόγηση… για να έχεις κέρδος!!

Ένα χτένισμα, ένα απλό κούρεμα, μια θεραπεία, ανταύγειες, βαφή…. πόσο κοστίζουν ξεχωριστά αλλά και μαζί, όλα αυτά στο δικό σου κομμωτήριο;

 Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν όλοι στο θέμα τιμολόγησης, είναι να χρεώνουν βάση του τι βλέπουν ότι χρεώνουν οι ανταγωνιστές τους. Συγκεκριμένα βλέπεις τι χρεώνουν οι άλλοι, παίρνεις ένα μέσο όρο και βγάζεις τιμή… κάπου εκεί. Το να βασίζεις όμως την τιμή σου πάνω στο τι χρεώνουν οι άλλοι, είναι βασικό λάθος, εφόσον δεν γνωρίζεις τα έξοδα, εαν είναι με ΦΠΑ ή όχι, την περιοχή του κομμωτηρίου και το σημαντικότερο το χρονικό διάστημα που χρειάζονται για να κάνουν μια υπηρεσία.  

Ως ιδιοκτήτες κομμωτηρίου, χρειάζεστε πλήρη έλεγχο των εσόδων, εξόδων σας, για να μπορέσετε να καθορίσετε αντικειμενικά σωστά τους τιμοκαταλόγους σας και έτσι κάθε υπηρεσία να είναι επικερδής.

Τα δύο βασικότερα που πρέπει να έχετε υπόψη σας για τον καθορισμό των τιμών σας, είναι το κόστος εξισορρόπησης, δηλαδή το κόστος για να μπορείτε να κάνετε συναλλαγές και φυσικά οι στόχοι εσόδων σας.

Μόλις ορίσετε τους στόχους σας, μπορείτε να τους αντιστρέψετε για να μάθετε τι κέρδος πρέπει να έχετε, πόσα λεφτά πρέπει να μπαίνουν ανά εβδομάδα και ανά υπάλληλο στο ταμείο σας και βάση αυτής της τιμολόγησης να ορίσετε και την τιμή κάθε υπηρεσίας, ανά ώρα.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα επιτύχετε τους στόχους που βάλατε για τα έσοδα σας, αλλά και τα τελικά κέρδη σας.  

Όσον αφορά την πώληση ενός προϊόντος, είναι συνήθης πρακτική να γνωρίζετε το κόστος αγοράς αυτού του προϊόντος και σίγουρα να πωλείται στους πελάτες σε κερδοφόρα τιμή.

Είναι γνωστό ότι,  καθώς αυξάνεται το κόστος του προϊόντος, η τιμή για την οποία το πωλείτε θα αυξηθεί, εάν δεν το κάνετε, τα κέρδη σας θα μειωθούν. Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες σας, ωστόσο πολλοί άνθρωποι, αναλόγως της περιοχής τους, δυσκολεύονται να χρεώσουν ό, τι χρειάζονται σε αυτόν τον τομέα της τιμολόγησής τους.

Η ποιότητα αγοράζεται ακριβά

Σημασία, δεν έχει πάντα να δώσεις κάτι σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή, για να αγοραστεί.
Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις αν έχεις μια τιμή αρκετά χαμηλή, μπορεί να παρεξηγηθεί όσον αφορά την ποιότητα αυτού που προσφέρεις. Αυτό το βλέπουμε να ισχύει, εφόσον σε πολλές πελάτισσες αρέσει να «ταξιδεύουν» από την περιοχή τους σε μια πιο «ιν» περιοχή για να κάνουν τα μαλλιά τους σε «κορυφαία κομμωτήρια».

Κάποιοι πελάτες πληρώνουν premium και θέλουν να δώσουν όσα χρειαστεί για μια υπηρεσία υψηλού επιπέδου, απολαμβάνοντας να ξοδεύουν για να περιποιηθούν τον εαυτό τους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, όσο υψηλότερη είναι η τιμή, τόσο πιο ελκυστική είναι για τον πελάτη, καθώς πιστεύει ότι αγοράζει το καλύτερο.

Η τιμολόγηση και το αν ο τιμοκατάλογος σας θα φανεί σε κάποιους ακριβός ή φτηνός, είναι υποκειμενική άποψη και σχετίζεται με την οικονομική κατάσταση του κάθε ατόμου. Άρα αν θες στο κομμωτήριο σου πελάτες «υψηλού επιπέδου» πρέπει να μάθεις να προσελκύεις και αυτό το δημογραφικό πελατολόγιο. Εάν βασίζεστε σε χαμηλότερες τιμές ή εκπτώσεις, προσελκύετε κυνηγούς των εκπτώσεων που αναζητούν χαμηλότερες τιμές.

Εάν οι πελάτες μπορούν να δουν την αξία σε αυτό που παίρνουν, θα πληρώσουν σίγουρα περισσότερα. Όταν επιδεικνύετε εμπιστοσύνη στις υπηρεσίες που παρέχετε, στο ταλέντο που έχετε και φυσικά στην ομάδα σας, οι πελάτες σας το αξιοποιούν δε όντως!!

Βασικό είναι, να δημιουργήσετε την απλή επίσκεψη του πελάτη στο κομμωτήριο σας, σε μια ωραία και ξεχωριστή εμπειρία, ώστε ακόμα και αν τιμολογήσετε μια υπηρεσία σας ακριβότερα, ο πελάτης να αισθάνεται όμορφα πληρώνοντας σας.

Οι άνθρωποι θυμούνται πώς τους κάνετε να νιώθουν πάνω από όλα… και όχι το κόστος αυτού!!

Εν κατακλείδι… μάθετε τους στόχους σας, εξετάστε το κόστος σας και  στη συνέχεια, ορίστε την τιμή σας,  με σκοπό φυσικά το κέρδος!

Μην ξεχνάτε ότι τα έξοδα αυξάνονται κάθε χρόνο, επομένως οι τιμές σας πρέπει να ακολουθούν.


Αξία στα τοπικά κομμωτήρια

Καλώς ή κακώς αρκετά νέα ταλέντα προτιμάνε για την εκπαίδευση τους κομμωτήρια που ίσως να έχουν κάποιο όνομα και σίγουρα να είναι σε μια ιδιαίτερη περιοχή. Αυτό όμως αν και υπάρχει σαν πεποίθηση, δεν είναι αντικειμενικά σωστό, εφόσον το επίπεδο κομμωτικής δεν έχει να κάνει με αριστοκρατικούς ή όχι  δήμους και νομούς. Η συγκεκριμένη άποψη υπάρχει και δημιούργησε λανθασμένα πρότυπα όσον αφορά τις αξίες των τοπικών κομμωτηρίων και υπηρεσιών.  

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!