Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Πριν γιατρέψεις τα μαλλιά- κάνε διάγνωση!!!!

Αν δεν ξέρεις το πρόβλημα, πως θα το διορθώσεις; Αν δεν ξέρεις τι θέλει η πελάτισσα πως θα την ικανοποιήσεις; Αν δεν ξέρεις τι δεν αρέσει στην πελάτισσα πως ξέρεις τι να μην της κάνεις;

Μπαίνοντας μια νέα πελάτισσα στο χώρο σου, είναι απλά ένας άγνωστος Χ που πρέπει με τους σωστούς «κομμωτικούς υπολογισμούς και ερωτήσεις», όχι μόνο να κατανοήσεις τον άγνωστο Χ αλλά να μάθεις και τι ακριβώς θέλει, τι ανάγκες έχει.. για να είναι ευτυχισμένος. Από την άλλη και η γνωστή παλιά καλή πελάτισσα σου, αξίζει και αυτή την «έρευνα» σου, για να βρεις και να κάνεις αυτό που έχει ανάγκη. Αυτά είναι η αρχή για να κτίσεις μαζί της εμπιστοσύνη!!!

Και αφού αυτό γίνει, τότε ξεκινάει η δράση… και η πρακτική διαδικασία, συνεχίζοντας πολλές φορές, ανάμεσα σε άλλα θέματα, να μιλάτε , ψαρεύοντας πληροφορίες, για την προσωπικότητα, τα θέλω και τα μαλλιά της πελάτισσας σας. Αυτό δεν έχει χρονικό όριο, η διάγνωση μπορεί να είναι ακόμα και όση ώρα είναι η όλη διαδικασία.

Διάγνωση

Η διάγνωση πρέπει να είναι μια τυπική πλέον διαδικασία, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο χρονικό διάστημα που έχουμε υπολογίσει το ραντεβού μας με μια πελάτισσα πελάτη.  
Αν είναι νέα πελάτισσα απαιτείται να την γνωρίσετε και αυτή και τα προβλήματα που πιθανόν αντιμετωπίζει με τα μαλλιά της, για να της δώσετε τελικά το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν είναι παλιά, ενδιαφερθείτε εξίσου για να κάνετε μια σωστή διάγνωση, γιατί αυτός είναι ο τρόπος να πιστοποιήσετε το ενδιαφέρον σας προς αυτή και κατ’ επέκταση να σας εμπιστευτεί και αγαπήσει ακόμα περισσότερο.

Η έρευνα σας ξεκινάει από την ώρα που η πελάτισσα μπαίνει στο χώρο σας και κάθεται στην αναμονή. Παρατηρείτε τα μαλλιά της πριν καν την βάλετε να κάτσει μπροστά από τον λουτήρα.
Είμαι σίγουρη πως ξέρετε πως ξεκινάει μια κουβέντα διάγνωσης είτε από την πείρα σας σαν έμπειρος κομμωτής, είτε από τα μαθήματα σας σαν αρχάριος. Ο καθένας από εσάς έχει τον τρόπο του για να πλησιάσει τους πελάτες του και να κερδίσει αρχικά τις πληροφορίες που θέλει και τελικά την πελάτισσα. Η σειρά των ερωτήσεων πρέπει να έχει μια λογική που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το «παζλ» του κάθε πελάτη ξεχωριστά.

Και αφού ακούσατε τα πάντα, έφτασε η ώρα να μιλήσετε εσείς αναφέροντας τα συμπεράσματα που βγάλατε από όλα όσα ακούσατε, εξηγώντας τι θα κάνετε και αιτιολογώντας κάθε κίνηση σας. 

Ναι μεν ακούμε τον πελάτη σε ότι και να έχει ανάγκη να μας πει (κομμωτής = και ψυχολόγος), δεν παραλείπουμε όμως να πούμε και εμείς τόσο τις ιδέες μας όσο και το τελικό πόρισμα μας.

Αν μη τι άλλο εμείς είμαστε οι ειδικοί και από εμάς περιμένει ο κάθε πελάτης να του δώσουμε λύσεις για ένα πιθανό του πρόβλημα αλλά και νέες ιδέες.

Ακολουθούν παραδείγματα ερωτήσεων για τη σωστή διάγνωση

Ποιά είναι η σχέση της πελάτισσας/πελάτη με το κομμωτήριο; Πόσο συχνά πηγαίνει είτε για να κόψει τα μαλλιά της, είτε για να τα βάψει είτε για να τα χτενίσει;

Τι δουλειά κάνει; Πως είναι η καθημερινότητα της; Αν περιποιείται στην καθημερινότητα της τα μαλλιά της είτε με κάποιο προιόν (αφρό, λαδάκι κτλ) είτε με πιστολάκι, ή αν θέλει κάτι που να μην θέλει πολύ φτιάξιμο. Αν βγαίνει; Αν της αρέσει όταν βγαίνει να φτιάχνει τα μαλλιά της;

Της αρέσουν τα κοντά μαλλιά; Λατρεύει και είχε πάντα μακριά;

Ζητήστε της να σας δείξει φωτογραφίες με αγαπημένο στυλ μαλλιών και συζητείστε τα υπέρ και τα κατά της κάθε επιλογής της, βασισμένη πάντα στις δικές της προσωπικά ανάγκες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!