Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Τα σημαντικά οφέλη του να χτενίζετε σωστά τα μαλλιά σας

Όταν πρόκειται για το χτένισμα των μαλλιών σας, μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ιδιαιτέρως. Ξέρατε ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος – και κυρίως ένας λανθασμένος τρόπος – να κάνετε αυτήν την καθημερινή δραστηριότητα; Αποδεικνύεται ότι οι περισσότεροι από εμάς είναι πιθανό να κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό όταν πρόκειται για το βούρτσισμα των μαλλιών μας κάθε μέρα. Με μερικές προσαρμογές, τα σωστά εργαλεία και λίγη υπομονή, μπορείτε να ενισχύσετε την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών σας χτενίζοντας τα με τον σωστό τρόπο.

Υγεία και λάμψη: Οι σμηγματογόνοι αδένες που βρίσκονται στα θυλάκια των μαλλιών παράγουν φυσικά έλαια που βοηθούν στη λίπανση του τριχωτού της κεφαλής σας.Όταν χτενίζετε τα μαλλιά σας σωστά, βοηθάτε στη κυκλοφορία αυτών των φυσικών, υγιών ελαίων, από τις ρίζες των τριχών σας έως τα άκρα, δίνοντάς τους μια φυσική λάμψη.

Διέγερση του τριχωτού της κεφαλής: Το απαλό βούρτσισμα των μαλλιών είναι σαν ένα μίνι μασάζ που διεγείρει το τριχωτό της κεφαλής σας, το οποίο ενθαρρύνει τη ροή του αίματος και την ανάπτυξη των μαλλιών.

Αφαίρεση ταλαιπωρημένων μαλλιών: Είναι φυσιολογικό να πέφτουν από το κεφάλι σας μεταξύ 50 και 100 τρίχες την ημέρα. Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας καθημερινά, βοηθάτε στην αφαίρεση των φθαρμένων μαλλιών, και τη δημιουργία νέων και πιο ισχυρών.

Εάν η ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας περιλαμβάνει υπερβολικά συχνό χτένισμα μέσα στην ημέρα, ίσως θέλετε να επανεξετάσετε τη στρατηγική σας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, τα μαλλιά δεν χρειάζονται τόσο πολύ χτένισμα ημερησίως.

Μια παλαιότερη μελέτη εξέτασε τη σχέση χτενίσματος και τριχόπτωσης σε διάστημα 4 εβδομάδων. Μετά από 4 εβδομάδες, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η τριχόπτωση μειώθηκε με το λιγότερο συχνό χτένισμα.

Το να βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα, μία φορά το πρωί και μία φορά τη νύχτα είναι ένας επαρκής τρόπος για να διανείμετε τα φυσικά έλαια του τριχωτού της κεφαλής σας. Κάντε το μόνο απαλά, γιατί το έντονο βούρτσισμα, θα προκαλέσει θραύση και θα βλάψει τα μαλλιά σας.

Σε βρεγμένα μαλλιά χρησιμοποιήστε πρώτα τη χτένα στις άκρες των μαλλιών σας. Χτενίστε προς τα κάτω και αφαιρέστε τυχόν κόμπους. Μην πιέζετε τη χτένα με βία στα μαλλιά σας. Οι μικρές κινήσεις είναι οι καλύτερες. Χρησιμοποιήσετε τα δάχτυλα σας για να χαλαρώσετε τυχόν μπερδεμένες τούφες. Εάν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα μπερδεμένα ή δεμένα, ψεκάστε πρώτα με ένα μαλακτικό για να δώσετε περισσότερη ολίσθηση. Μόλις αφαιρέσετε τους κόμπους από τα άκρα των μαλλιών σας, κινηθείτε προς τα πάνω μερικά εκατοστά και αρχίσετε να χτενίζετε ξανά. Επαναλάβετε μέχρι να φτάσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας και να έχετε εντελώς ξεμπλεγμένα μαλλιά.

Για στεγνά μαλλιά, τα οποία έχουν την τάση να μπερδεύονται, προκαλώντας κόμπους και θραύση στην πορεία, δουλέψτε σε τμήματα. Ξεκινήστε από τη μέση. Χτενίστε μέχρι κάτω. Μετακινήστε τη βούρτσα προς τα πάνω ένα ή δύο εκατοστά από το σημείο που ξεκινήσατε και συνεχίστε το βούρτσισμα προς τα κάτω μέχρι να αφαιρέσετε όλα τα μπερδέματα από αυτήν την ενότητα. Συνεχίστε να ανεβαίνετε μέχρι να φτάσετε στο τριχωτό της κεφαλής σας και μετά βουρτσίστε ολόκληρο το μήκος των μαλλιών σας μερικές φορές. Οι περισσότερες ζημιές συμβαίνουν όταν πολεμάτε με τα μπλεγμένα μαλλιά σας και το χτένισμα γίνεται πιο σκληρό από ό,τι πρέπει. Για αυτό να είστε τρυφεροί και ευγενικοί με τα μαλλιά σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!