Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ξέρεις σε τι κάνει καλό το κοτόπουλο;

Κοτόπουλο ψητό, τηγανητό, στο φούρνο, κοτόπουλο αλα κρεμ, κοτόπουλο μπριάμ, κοτόπουλο λεμονάτο, κοτόπουλο σουβλάκι, κοτόπουλο με μακαρόνια, κοτόπουλο με σαλάτα, σε σάντουιτς… κοτόπουλο για όλες τις ώρες της ημέρας και για όλα τα γούστα.

Αν και το κρέας έχει κατηγορηθεί για εμφάνιση καρκίνου του παχέος εντέρου, καρδιαγγειακών προβλημάτων και πρόωρο θάνατο, το κοτόπουλο, δηλαδή το λευκό κρέας, έχει μεν τις πρωτεΐνες του κρέατος αλλά όχι πολλά κορεσμένα λίπη.

Εσύ ξέρεις σε τι κάνει καλό το κοτόπουλο, εκτός από το να σε λυτρώνει εύγευστα, από την πείνα σου ; Το γνωστό σε όλους μας κοτόπουλο έχει τουλάχιστον 10 οφέλη.

Πρέπει να ξέρουμε τι βάζουμε στο στόμα μας…. γιατί εκτός από εύγευστες, οι διατροφικές μας επιλογές, πρέπει να είναι και υγιεινές.

Δίαιτα και γυμναστική
Όσοι γυμνάζεστε υποθέτω ήδη, ότι είναι εις γνώση σας, ότι το κοτόπουλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, άρα διευκολύνει στην ανάπτυξη και διατήρηση της μυικής σας μάζας,αυξάνοντας τον μεταβολικό ρυθμό.

Το κοτόπουλο όμως μας διευκολύνει ακόμα και σε περιόδους που κάνουμε δίαιτα και διατροφή. Είναι ένα άπαχο, εύγευστο, χωρίς λίπος κρέας που μπορεί να συμπεριληφθεί σε όλες σας τις συνταγές.

Λόγω των πρωτεϊνών που έχει και συγκεκριμένων ορμονών, όπως η PYY, τρώγοντας λίγη ποσότητα νιώθετε γρηγορότερα το αίσθημα κορεσμού.

Βοηθάει και σε θέματα υγείας…

Όσο περισσότερο κοτόπουλο τρως, τόσο πιο δυνατά κόκαλα έχεις. Ο λόγος είναι ότι το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε ασβέστιο και φώσφορο, κάτι που βοηθάει στην αρθρίτιδα και γενικά σε πιθανά προβλήματα των οστών σας .

Σε περιπτώσεις που νιώθετε αδυναμία, λίγο κοτόπουλο, είτε σε σούπα, είτε σκέτο χωρίς ιδιαίτερα μπαχαρικά, ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, διευκολύνοντας την λειτουργία των πνευμόνων σας αλλά και την αναπνοή σας.

Το κοτόπουλο περιέχει ανάμεσα σε άλλα φώσφορο, σελήνιο, ρετινόλη, Α,Β καροτένιο, λυκοπένιο και μαγνήσιο.

Αυτό τι σημαίνει; Ότι βάζοντας στη διατροφή σας αυτή την τόσο εύκολη επιλογή, αυτομάτως φροντίζετε για την καλή υγεία των δοντιών σας, τη σωστή λειτουργία των νεφρών, του ήπατος, του κεντρικού νευρικού συστήματος,του θυρεοειδή, των ορμονών, της όρασης και του προεμμηνορυσιακού συνδρόμου.

Κοτόπουλο και καλή καρδιά

Σαν να μην έφταναν όλα τα προαναφερόμενα, μια καλή δόση κοτόπουλου την εβδομάδα, μπορεί να ελέγξει την ομοκυστείνη, ένα αμινοξύ που προκαλεί καρδιακές παθήσεις. Άρα, βοηθάει και στην καλή λειτουργία της καρδιάς σας.

Λίγο κοτόπουλο σε ξε-αγχώνει

Και ναι…. αν μόνο με λίγο κοτόπουλο στη διατροφή μας, καταφέραμε να μειώσουμε όλα τα προαναφερόμενα προβλήματα, αυτονόητο είναι ότι πολλές από τις πιθανές μας ανησυχίες, έχουν λυθεί. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό.

Τέλος το “μαγικό” κοτόπουλο, με οποιαδήποτε συνταγή επιλέξετε να το φτιάξετε, μπορεί επίσης να σε χαλαρώσει κυριολεκτικά, μειώνοντας το άγχος, τη πίεση και την αϋπνία από τη ζωή σου. Συστατικά όπως η τρυπτοφάνη και η βιταμίνη Β5, όπου υπάρχουν στο κοτόπουλο, αυξάνοντας τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο, μπορούν να σε γλυτώσουν από αισθήματα κατάθλιψης και στρες.

Τώρα που ξέρετε…. Τι θα είναι το επόμενο γεύμα σας;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!