Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ρυτίδες και Καφέ κηλίδες: Καταπολέμησε τες!!!

Καλοκαίρι εκτιθόμαστε…  και δείχνοντας γενικότερα το γυμνό μας σώμα περισσότερο, και στον ήλιο!

Πόσο κακό κάνει η ακτινοβολία του ήλιου στο δέρμα μας; Όταν είσαι μικρός δεν το αντιλαμβάνεσαι και ξαφνικά μεγαλώνεις, κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και διαπιστώνεις ρυτίδες, διαφορετικό χρώμα κηλίδες και θαμπλή επιδερμίδα. Που πήγε η λάμψη σου κορίτσι μου;

Υπάρχει τρόπος να τα καταπολεμήσεις όλα αυτά και μάλιστα με φυσικά συστατικά.

Αρκετά χρόνια πριν, από το 12ο π.Χ. αιώνα οι γυναίκες στο Μαρόκο εφάρμοζαν έλαιο argan στην επιδερμίδα τους για να ενισχύσουν τη λάμψη της, ενώ 2.000 χρόνια πριν , στην Ασία, το ροδόνερο ήταν το μυστικό της λαμπερής εικόνας τους.

 Σήμερα, εν έτη 2021, ολοένα και περισσότερες εταιρείες καλλυντικών εμπλουτίζουν τα προϊόντα τους με ενεργά φυσικά εκχυλίσματα, ενώ ακόμα και οι δερματολόγοι που ήταν πιο δύσπιστοι για τα φυσικά προϊόντα επιβεβαιώνουν τη δράση κάποιων συστατικών με αποδεδειγμένα αποτελέσματα.

Εσύ ξέρεις ποιά είναι αυτά τα μαγικά συστατικά; Κάποια είμαι σίγουρη πως τα γνωρίζεις, άλλα.. διάβασε για να τα μάθεις. Αν μη τι άλλο, να επιδιώκεις να υπάρχουν, στα θεραπευτικά, φυσικά καλλυντικά που αγοράζεις!

Bakuchiol
Μια σχετικά άγνωστη ουσία, η οποία προέρχεται από το φυτό, psoralea corylifolia, το οποίο ευδοκιμεί στην Ασία και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Συγκεκριμένα αυτή η ουσία, είναι κάτι σαν την ρετινόλη, αλλά πολύ πιο αποτελεσματική και ανεκτή από το κάθε δέρμα. Σύμφωνα με έρευνες, η bakuchiol, εφαρμόζεται τοπικά και χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση της λεύκης, για λείανση των ρυτίδων, για βελτίωση της φωτογήρανσης και μείωση σημαδιών και πανάδων.

Αλόη
Όλοι την γνωρίζουμε θεωρητικά και καιρός είναι να την μάθουμε και πρακτικά. Η Αλόη είναι ενυδατική και καταπραϋντική, καθώς περιέχει θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα. Μπορεί να θεραπεύσει το δέρμα και να εξαφανίσει ρυτίδες, σημάδια από εγκαύματα, εξανθήματα, ερεθισμούς και ξηρότητα.

Gotu kola
Θεραπευτικό βότανο, επίσης από την Ασία, το οποίο το χρησιμοποιούσαν εδώ και χρόνια για την επούλωση των πληγών και την αντιμετώπιση της ψωρίασης. Σύμφωνα με μελέτες, αυτό το είδος σχεδόν μαιντανού, ενεργοποιεί την αντίδραση των ινοβλαστών να παράγουν πρωτεΐνες οι οποίες επανορθώνουν το δέρμα και μειώνουν τις βαθιές ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές, ενώ έχει και

Έλαιο argan
Σε αρκετά θεραπευτικά μπουκαλάκια που υπάρχουν εκεί έξω στην αγορά, ξεκίνησε και το συγκεκριμένο έλαιο να συμπεριλαμβάνεται. Για κάποια που θέλει θρέψη, σύσφιξη και ενυδάτωση δέρματος, είναι ιδανικό. Περιλαμβάνει βιταμίνη Ε, στερόλες, φαινολικές ενώσεις και διαθέτει αντιοξειδωτικές ιδιότητες καταπολεμώντας την πρόωρη γήρανση και τη χαλάρωση της επιδερμίδας. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πρόληψη κατά των βλαβών που μπορεί να προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία.

Ενεργός άνθρακας
Από την προιστορία στην Ασία, υπήρχε…  και συνήθως οι πλούσιες γυναίκες το χρησιμοποιούσαν.
Έχει εξαιρετική απορροφητική, αποτοξινωτική ικανότητα και ευεργετικές ιδιότητες. Δεν έχει οποιαδήποτε μυρωδιά και προέρχεται από κάρβουνο καμένου ξύλου και ίνες φυτών όπως κοκοφοίνικας, μπαμπού και φλοιός καρύδας. Είναι ιδανικό για λιπαρές ή ακνεϊκές επιδερμίδες και συνήθως το βρίσκετε σε μάσκες, scrub, κρέμες και σαπούνια για βαθύ καθαρισμό, απολέπιση και αποτοξίνωση. Μπορεί σαν μαγνήτης, να απορροφήσει περιβαλλοντικούς ρύπους, τοξίνες και μακιγιάζ και είναι από τις καλύτερες επιλογές για προϊόν καθαρίσματος του δέρματος σας.

Έλαιο καρύδας
Αν δεν το ξέρετε, να το μάθετε. Είναι ένα μαγικό έλαιο, που περιέχει μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, σίδηρο και βιταμίνη Ε και κάνει καλό και στο δέρμα σας αλλά και στα μαλλιά σας.
Είναι αντιοξειδωτικό, αντιγηραντικό και αντιφλεγμονώδες και χρησιμοποιείται, ανάμεσα σε άλλα, συνήθως για την αντιμετώπιση ήπιων περιπτώσεων ψωρίασης και εκζεμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!