Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ωχ Προσοχή στα πολλά φρούτα!

Παν μέτρον άριστον και στα φρούτα. Γιατί και αυτά, αν δεν προσέξεις μπορούν να αποβούν μοιραία για τη υγεία σου…. Και δε θες καλοκαιριάτικα να την βγάλεις στη τουαλέτα ε; Ναι είπαμε είναι δροσερά και ναι θες να προσέξεις τη διατροφή σου. Όμως σε βλέπω. Το μπολ που κρατάς στα χέρια σου, δεν είναι μια μερίδα φρούτων!!!!

Πορτοκάλια, μήλα, μπανάνες, ροδάκινα, φράουλες, πεπόνι, καρπούζι, μούσμουλα, κεράσια…. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο και πόση ποσότητα από αυτό το φρούτο θα μπορούσες να φας;

Τα φρούτα συνήθως μας κάνουν καλό. Η υπερβολική όμως κατανάλωση τους, όχι!

Σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα του Centers for Disease Control and Prevention, δεν τρώμε ημερησίως όσα φρούτα και λαχανικά θα έπρεπε. Και έτσι όταν πάμε να κάνουμε το σωστό και να φάμε όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας, τελικά νιώθουμε φούσκωμα κι σοβαρές διαταραχές του γαστρεντερικού μας σωλήνα.

Συγκεκριμένα η έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο 1 στους 10 ενήλικες τρώνε καθημερινά το φρούτο που τους αναλογεί και αν ξαφνικά αποφασίσει κάποιος να φάει περισσότερα φρούτα, λόγω των φυτικών ινών τους, προκαλούνται σοβαρές ενοχλήσεις στο στομάχι.

Ο Dr. Adam Drewnowski, διευθυντής του Κέντρου Διατροφής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, προειδοποίησε μέσω συνέντευξης του στο TIME, ότι η υπερβολή στην ποσότητα φρούτων, ακόμα και λαχανικών, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Σύμφωνα με ειδικούς διατροφολόγους, καλό είναι να μην υπερβαίνετε, στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα, τα 4,5 φρούτα.

Όσον αφορά τα αποξηραμένα φρούτα, πρέπει να προσέχετε διπλά, γιατί και συντηρητικά έχουν και ζάχαρη έχουν και λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!