Ωχ Προσοχή στα πολλά φρούτα!

0
601

Παν μέτρον άριστον και στα φρούτα. Γιατί και αυτά, αν δεν προσέξεις μπορούν να αποβούν μοιραία για τη υγεία σου…. Και δε θες καλοκαιριάτικα να την βγάλεις στη τουαλέτα ε; Ναι είπαμε είναι δροσερά και ναι θες να προσέξεις τη διατροφή σου. Όμως σε βλέπω. Το μπολ που κρατάς στα χέρια σου, δεν είναι μια μερίδα φρούτων!!!!

Πορτοκάλια, μήλα, μπανάνες, ροδάκινα, φράουλες, πεπόνι, καρπούζι, μούσμουλα, κεράσια…. Ποιο είναι το αγαπημένο σου φρούτο και πόση ποσότητα από αυτό το φρούτο θα μπορούσες να φας;

Τα φρούτα συνήθως μας κάνουν καλό. Η υπερβολική όμως κατανάλωση τους, όχι!

Σύμφωνα με μια παλαιότερη έρευνα του Centers for Disease Control and Prevention, δεν τρώμε ημερησίως όσα φρούτα και λαχανικά θα έπρεπε. Και έτσι όταν πάμε να κάνουμε το σωστό και να φάμε όσα χρειάζεται ο οργανισμός μας, τελικά νιώθουμε φούσκωμα κι σοβαρές διαταραχές του γαστρεντερικού μας σωλήνα.

Συγκεκριμένα η έρευνα διαπίστωσε ότι μόνο 1 στους 10 ενήλικες τρώνε καθημερινά το φρούτο που τους αναλογεί και αν ξαφνικά αποφασίσει κάποιος να φάει περισσότερα φρούτα, λόγω των φυτικών ινών τους, προκαλούνται σοβαρές ενοχλήσεις στο στομάχι.

Ο Dr. Adam Drewnowski, διευθυντής του Κέντρου Διατροφής Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, προειδοποίησε μέσω συνέντευξης του στο TIME, ότι η υπερβολή στην ποσότητα φρούτων, ακόμα και λαχανικών, μπορεί να προκαλέσει διάρροια.

Σύμφωνα με ειδικούς διατροφολόγους, καλό είναι να μην υπερβαίνετε, στο καθημερινό διατροφικό σας πρόγραμμα, τα 4,5 φρούτα.

Όσον αφορά τα αποξηραμένα φρούτα, πρέπει να προσέχετε διπλά, γιατί και συντηρητικά έχουν και ζάχαρη έχουν και λιγότερη περιεκτικότητα σε νερό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ