Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πως θα τη βγάλεις καθαρή, τη καθαρά Δευτέρα; Φάε Σωστά!

Καθαρά Δευτέρα… μόνο εντός 2 χιλιομέτρων! Μας έκοψαν τις έκδρομες σε θάλασσες , βουνά και λαγκάδια, μας έκοψαν τις συναθροίσεις και τις συναντήσεις, μας έκοψαν θεωρητικά την διάθεση για χαρταετό… μας έκοψαν τα πάντα, εκτός από το φαγητό. Αλήθεια, κόβετε το φαγητό; Καθαρά Δευτέρα… με λαγάνα, χαλβά με κακάο, με ξηρούς καρπούς, ελιές, όσπρια, σουπιές, καλαμαράκια, χταπόδι, ντολμαδάκια, πατάτες, ταραμοσαλάτα, κτλκτλ. 
Εσείς είστε έτοιμοι για το ιδιαίτερο Δευτεριάτικο τραπέζι σας; Ετοιμάστε το μαγικό καλάθι πίκνικ σας ….και στρώστε στο σαλόνι…γιατί ανάμεσα σε άλλα… οι μετεωρολόγοι λένε ότι ίσως βρέξει!!!!

Τι δικαιούμαστε να φάμε σήμερα; Τα πάντα!!! Αφού είναι υγιεινά. Τι πρόβλημα να σου κάνουν δύο αγγουράκια, λίγα θαλασσινά, χαλβάς και αθώες πατατούλες; Οι Διατροφολόγοι όμως, προειδοποιούν, ότι το τραπέζι της καθαράς Δευτέρας κρύβει «παγίδες», επιβαρύνοντας τόσο την υγεία μας, όσο και τη σιλουέτα μας. Οι επιλογές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής, είναι τροφές υψηλής θρεπτικής αλλά και θερμιδικής αξίας, γι’ αυτό θα πρέπει να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων όπως ζυμαρικά, πατάτες, λαγάνα και γλυκά!

Για να δούμε τι θα φάμε!!!

 Χαλβά

Ο χαλβάς αποτελείται κατά 60% από ταχίνι, με  αποτέλεσμα να είναι πλούσιος σε θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σελήνιο και αντιοξειδωτικές ουσίες. Ωστόσο, παρόλο που είναι πλούσιος σε θρεπτική αξία η υπερβολική κατανάλωση του μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του σωματικού βάρους (100 gr χαλβά αποδίδουν γύρω στις 540 Kcal). Άρα καλό θα ήταν να μην φάτε πάνω από δύο μικρά κομμάτια.

Ταραμά

Ένα από τα πιο αγαπημένα μας πιάτα την Καθαρή Δευτέρα. Είναι πλούσιος σε νάτριο (αλάτι) γι’ αυτό καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωσή από όσους έχουν υπέρταση. Η ταραμοσαλάτα δεν είναι μόνο ιδιαίτερα εύγευστη, αλλά και άπλετη σε θερμίδες. Εντούτοις, καλό είναι να μην καταναλώσουμε παραπάνω από 2 κουταλιές της σούπας ~30γρ. (100 γρ. ταραμά έχουν 407 θερμίδες).

Λαγάνα

Μία φέτα λαγάνα είναι αρκετή, αφού ισοδυναμεί με μια απλή φέτα ψωμιού (80 θερμίδες). Από διατροφική πλευρά, μας προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά της ομάδας του αμύλου, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Θαλασσινά

Επίλεξε ψητά ή μαγειρεμένα και όχι τηγανιτά! Πλούσια σε φώσφορο, ω3 λιπαρά οξέα, ιώδιο, μαγνήσιο, σίδηρο και χαλκό. Ιδανική πρόταση για όσους ακολουθούν δίαιτα μιας και μία μερίδα δεν ξεπερνά τις 200 θερμίδες.

Επίπροσθετα γλυκά που μπορείτε να βάλετε σαν επιλογή στο σημερινό σας φαγοπότι, είναι, ο σιμιγδαλένιος χαλβάς, η μαύρη σοκολάτα, το παστέλι και όποιο γλυκό του κουταλιού επιθυμείτε.

Συμβουλή της ημέρας, το πιάτο σας κατά το ήμισι, να έχει λαχανικά ωμά, βραστά ή ψητά και το υπόλοιπο μισό πιάτο να συμπεριλαμβάνει όσπρια, θαλασσινά και γλυκό! Και επειδή δεν πρέπει να ξεχνάτε την ενυδάτωση σας, πιείτε… αλλά πιείτε εξίσου με μέτρο, ειδικά αν επιλέξετε κάποιο αλκοολούχο ποτό και όχι απλό νεράκι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!