Πώς να μιλήσετε όμορφα στον εαυτό σας

Τα άτομα που κάνουν θετική συζήτηση με τον εαυτό τους, μπορεί να έχουν ψυχικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να επιλύουν προβλήματα, να σκέφτονται διαφορετικά και να είναι πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών ή των προκλήσεων, καθώς επίσης να υποφέρουν λιγότερο από άγχος και στρες.

Η αυτοσυζήτηση είναι ο εσωτερικός σας διάλογος. Επηρεάζεται από το υποσυνείδητο μυαλό και αποκαλύπτει τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τις ερωτήσεις και τις ιδέες σας. Η αυτοσυζήτηση μπορεί να είναι τόσο αρνητική όσο και θετική. Μπορεί να είναι ενθαρρυντική και μπορεί να είναι ενοχλητική. Μεγάλο μέρος της αυτοσυζήτησης εξαρτάται από την προσωπικότητά σας. Εάν είστε αισιόδοξος, η αυτοσυζήτηση μπορεί να είναι πιο ελπιδοφόρα και θετική. Το αντίθετο ισχύει γενικά αν τείνετε να είστε απαισιόδοξοι.

Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία μπορούν να είναι αποτελεσματικά εργαλεία διαχείρισης του άγχους. Πράγματι, έχοντας μια πιο θετική προοπτική για τη ζωή μπορεί να σας προσφέρει ορισμένα οφέλη για την υγεία. Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2010 δείχνει ότι οι αισιόδοξοι έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής. Εάν πιστεύετε ότι η αυτοσυνομιλία σας είναι πολύ αρνητική ή εάν θέλετε να υπογραμμίσετε τη θετική αυτοσυζήτηση, υπάρχει τρόπος, να μάθετε πως μπορείτε να αλλάξετε, αυτόν τον εσωτερικό διάλογο. Μπορεί να σας βοηθήσει να είστε πιο θετικός άνθρωπος και μπορεί να βελτιώσει την υγεία σας.

Η θετική αυτοσυζήτηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας και τη γενική ευημερία. Για παράδειγμα, η έρευνα δείχνει ότι η αυτοσυζήτηση μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές με την απόδοση τους. Μπορεί να τους βοηθήσει με την αντοχή ή τη δύναμη. Επιπλέον, η θετική αυτο-συζήτηση και μια πιο αισιόδοξη προοπτική μπορούν να έχουν άλλα οφέλη για την υγεία, όπως: αυξημένη ζωτικότητα, μεγαλύτερη ικανοποίηση ζωής, βελτιωμένη ανοσολογική λειτουργία, μειωμένο πόνο, καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, καλύτερη σωματική ευεξία, μειωμένος κίνδυνος θανάτου, λιγότερο άγχος και αγωνία.

Βασική προϋπόθεση για να μπορέσετε να μάθετε να ασκείτε περισσότερη θετική αυτοσυζήτηση, είναι να προσδιορίσετε την αρνητική σκέψη. Αυτός ο τύπος σκέψης και αυτοομιλίας εντάσσεται γενικά σε τέσσερις κατηγορίες:

Εξατομίκευση

Κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα πάντα.

Διόγκωση

Εστιάζετε στις αρνητικές πτυχές μιας κατάστασης, αγνοώντας οποιοδήποτε θετικό.

Καταστροφολογία

Περιμένετε τα χειρότερα και σπάνια αφήνετε τη λογική να σας πείσει διαφορετικά.

Πόλωση

Βλέπετε τον κόσμο ασπρόμαυρο, ή καλό και κακό, χωρίς ενδιάμεσες καταστάσεις.

Όταν αρχίζετε να αναγνωρίζετε τους τύπους αρνητικής σκέψης, μπορείτε να εργαστείτε για να τους μετατρέψετε σε θετική σκέψη. Αυτή η εργασία απαιτεί εξάσκηση και χρόνο και δεν αναπτύσσεται εν μία νυκτί. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί να γίνει.
Μια μελέτη του 2012 δείχνει ότι ακόμη και τα μικρά παιδιά μπορούν να μάθουν να διορθώνουν την αρνητική αυτοσυζήτηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!