Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Πώς να φτιάξετε σπιτική μαγιονέζα χωρίς γλουτένη

Τα άτομα που ακολουθούν μία διατροφή χωρίς γλουτένη πρέπει να αποφεύγουν το σιτάρι, το κριθάρι, τη σίκαλη και άλλα τρόφιμα που περιέχουν γλουτένη. Ενώ, παραδοσιακά η μαγιονέζα μπορεί να παρασκευαστεί από φυσικά συστατικά που δεν περιέχουν γλουτένη, συχνά προστιθέμενα μπαχαρικά ή υλικά θα μπορούσαν να κάνουν την κοινή μαγιονέζα της αγοράς, ακατάλληλη για εκείνους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Εάν, λοιπόν, θέλετε να αποφύγετε τον εξονυχιστικό έλεγχο στους διαδρόμους των super market, μπορείτε να παρασκευάσετε εύκολα στο σπίτι, τη δική σας μαγιονέζα και να διασφαλίσετε ότι δε θα περιέχει γλουτένη.

Για να φτιάξετε την πεντανόστιμη σπιτική μαγιονέζα χωρίς γλουτένη, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

1 μεγάλο αυγό

1 φλιτζάνι λάδι

1 κουταλιά της σούπας (15 mL) ξύδι (π.χ. λευκό, κόκκινο ή μηλόξυδο)

1 κουταλάκι του γλυκού (5 mL) χυμό λεμονιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

επιπλέον μπαχαρικά, όπως μαύρο ή άσπρο πιπέρι, μουστάρδα Ντιζόν, σπόρους μουστάρδας, σελινόσπορο

μια πρέζα ζάχαρης (προαιρετικά)

Πώς να φτιάξετε την σπιτική μαγιονέζα:

Σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων, ανακατέψτε το αυγό για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέστε το ξύδι και το αλάτι και ανακατέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε αργά, προσθέτοντας το λάδι – μερικές σταγόνες κάθε φορά. Εάν προσθέσετε πάρα πολύ λάδι πολύ γρήγορα, η μαγιονέζα σας μπορεί να μην πυκνώνει σωστά. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού και τυχόν επιπλέον μπαχαρικά που θέλετε να προσθέσετε.

Παρόλο που είναι ωραίο να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τύπους λαδιών και ξυδιών στη σπιτική σας συνταγή για μαγιονέζα, φροντίστε να αποφύγετε τη χρήση ξυδιού βύνης ή ρυζιού, καθώς μπορεί να περιέχουν γλουτένη.

Επιπλέον, δεδομένου ότι τα αυγά που χρησιμοποιούνται σε αυτήν τη συνταγή αφήνονται ωμά, μπορεί να είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε παστεριωμένα αυγά για να περιορίσετε κάθε κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης. Φυλάξτε τη σπιτική μαγιονέζα στο ψυγείο για έως και 14 ημέρες. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε μυρωδιά, μούχλα ή ξαφνική αλλαγή στο χρώμα της μαγιονέζας, είναι καλύτερο να την απορρίψετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!