Πώς δουλεύουν οι θετικές δηλώσεις;

Σύμφωνα με γνωστικούς νευροεπιστήμονες, το 95 % της εγκεφαλικής δραστηριότητας λαμβάνει χώρα πέραν του χώρου της συνειδητής επίγνωσής μας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι καθημερινές μας εμπειρίες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από ασυνείδητες πεποιθήσεις και συμπεριφορές. Έτσι, εάν θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, πρέπει να αλλάξουμε αυτές τις ασυνείδητες πρακτικές. Ένας τρόπος να γίνει αυτό είναι διαμέσου της χρήσης των θετικών δηλώσεων, τόσο για τον εαυτό μας, όσο και, εν γένει, για τη ζωή.

Εάν είμαστε σε θέση να αποδεχθούμε ότι το υποσυνείδητο μας δεν είναι πάντα σύμμαχος με αυτό που θέλουμε για τον εαυτό μας, μπορούμε να εργαστούμε για την “επίλυση” τυχών κωλυμάτων μέσω της επαναλαμβανόμενης χρήσης των θετικών δηλώσεων. Ιδού ορισμένες ιδέες για το πως να δημιουργήσετε θετικές δηλώσεις που θα σας φέρουν πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείτε.

Καταρχάς, είναι ζωτικής σημασίας να μπορείτε να προσέξετε και να παρατηρήσετε ποια τρέχοντα πρότυπα συμπεριφοράς δεν είναι σύμφωνα με τα συμφέροντά σας. Δεύτερον, προσπαθήσετε να είστε όσο το δυνατόν πιο σαφείς με τα κίνητρα που σας ωθούν σε κάθε νέα αλλαγή ή υιοθέτηση νέων μοτίβων. Κι αυτό διότι, όταν προσανατολίζουμε το νου μας στα κίνητρα, αισθανόμαστε, φυσικά, περισσότερο ενεργοποιημένοι. Έχετε, βέβαια, στο νου σας ότι η τυχαία επανάληψη οποιασδήποτε θετικής επιβεβαίωσης δεν αρκεί για να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές.

Εάν θέλετε, λοιπόν, οι θετικές δηλώσεις που χρησιμοποιείτε για τον εαυτό σας να είναι επιτυχημένες, μπορείτε να μάθετε πώς να κατασκευάζετε δηλώσεις που είναι ευνοϊκές για τη ζωή σας. Λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές κατά τη δημιουργία των θετικών σας δηλώσεων.

1. Οι θετικές δηλώσεις πρέπει να εκφωνούνται δυνατά και να επαναλαμβάνονται. Αυτό διότι, η επαναλαμβανόμενη ομιλία ενισχύει τις μαθησιακές μας διαδικασίες και αυξάνει την πιθανότητα το υποσυνείδητό μας να ακούσει πραγματικά το αίτημά μας.

2. Χρησιμοποιείτε πάντα παρόντα χρόνο όταν επαναλαμβάνετε θετικές δηλώσεις. Το υποσυνείδητο σκέφτεται απλοϊκά και ζει στο τώρα. Είναι δύσκολο γι’ αυτό να κατανοήσει έννοιες όπως “σύντομα” ή “αργότερα”. Το ίδιο ισχύει και για αφηρημένα επίθετα, όπως, για παράδειγμα, “καλύτερα” κλπ. Κρατήστε, λοιπόν, τις θετικές σας δηλώσεις όσο πιο απλές γίνεται.

3. Αποφύγετε τη χρήση αρνητικών τύπων στις θετικές σας δηλώσεις. Για παράδειγμα, εάν η θετική σας δήλωση είναι: “δεν είμαι πια άρρωστος”, το υποσυνείδητό σας μπορεί να επικεντρωθεί στο αρνητικό μόριο και να κατευθυνθεί προς την ιδέα να αρρωστήσετε!

4. Δημιουργήστε θετικές δηλώσεις που εστιάζουν στη λύση και όχι στο πρόβλημα. Μια δήλωση όπως: “έχω τελειώσει με τις τοξικές σχέσεις” δε θα έφερνε, μάλλον, το επιθυμητό αποτέλεσμα, γιατί, αντί να εστιάζει στις υγιείς σχέσεις, προσανατολίζεται στις “ανθυγιεινές”. Γι’ αυτό, η επιβεβαίωσή σας θα πρέπει να δηλώνει θετικές εμπειρίες, όπως: “χτίζω υγιείς και ισορροπημένες σχέσεις”.

5. Δημιουργήστε θετικές δηλώσεις που είναι συγκεκριμένες, απλές και άμεσες. Το υποσυνείδητό σας ξέρει πώς να επιτύχει αυτό που θέλετε, αλλά χρειάζεται κατεύθυνση και καθοδήγηση. Επαναλάβατε, λοιπόν, καθαρά και τακτικά: «είμαι υγιής και χαρούμενος/η»! Αυτή είναι μια απλή και σαφής θετική δήλωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!