Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Έχεις συχνά πονοκέφαλο; Μάθε το γιατί και σταμάτα τον!!!

Λίγο, οι πολλές ώρες στον υπολογιστή, στην τηλεόραση, στο τηλέφωνο,  η έλλειψη ύπνου, το στρες, η εργασία… οι περισσότεροι από μας, έχουμε κεφαλαλγίες δηλαδή πονοκεφάλους, άλλοι που και που, άλλοι συχνά και άλλοι συχνότερα!!!

Σίγουρα αυτοί που έχουν συχνά πονοκέφαλο, έχουν διαπιστώσει ότι ο πονοκέφαλος δεν είναι απλά μια μορφή πόνου στο κεφάλι, αλλά υπάρχουν αρκετές μορφές.

Πονοκέφαλος τάσης: Η κεφαλαλγία τάσης, είναι η συχνότερη μορφή πονοκεφάλου και πρόκειται για έναν διάχυτο, ήπιας έως μέτριας έντασης πονοκέφαλο, που περιγράφεται σαν μια δυνατή πίεση γύρω από το κεφάλι.  

Ημικρανίες: Συνήθως είναι κληρονομικές, άρα αν υπάρχει οικογενειακό ιστορικό δυστυχώς δεν μπορείτε να τις αποφύγετε. Συνήθως ο πόνος είναι αισθητός στην μια πλευρά του κεφαλιού και ποικίλει από μέτριος μέχρι πολύ δυνατός. Μπορούν να διαρκέσουν από 4 έως 72 ώρες και να αναστείλουν οποιαδήποτε καθημερινή δραστηριότητα. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ναυτία, τάση για εμετό και ευαισθησία στο φως.

Αθροιστική κεφαλαλγία: Είναι από τους πιο επώδυνους πονοκεφάλους και ελπίζω να μην σας τύχει.
Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι παρουσιάζει έξαρση σε ορισμένες χρονικές, συγκεκριμένες περιόδους, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν ακόμα και για εβδομάδες. Από το γεγονός αυτό (ότι αθροίζεται δηλαδή συσσωρεύεται χρονικά), παίρνει και το όνομά της.

Ορμονικός πονοκέφαλος: Οι γυναικείες σεξουαλικές ορμόνες (οιστρογόνα, προγεστερόνη) και ο αναπαραγωγικός κύκλος της γυναίκας σχετίζονται με την έναρξη των ορμονικών πονοκεφάλων. Τα συμπτώματα των ορμονικών πονοκεφάλων είναι παρόμοια με αυτά της ημικρανίας. Με τη διαφορά ότι ο ορμονικός πονοκέφαλος επηρεάζει συνήθως μόνο μια μεριά της κεφαλής και είναι συνήθως ρυθμικός.

Αν το πρόβλημα δεν είναι εξαιρετικά σοβαρό και χρόνιο (δηλαδή να σας απασχολεί για πάνω από 15 μέρες τον μήνα), υπάρχουν εύκολες λύσεις για να αισθανθείτε άμεσα καλύτερα. Αν το πρόβλημα συνεχίσει να υπάρχει, απλά κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας, για την κατάλληλη φαρμακευτική, το πιθανότερο, συνταγογράφηση.

Απλές συμβουλές κατά του πονοκεφάλου

Α) Αναλόγως του τύπου πονοκεφάλου που έχετε, μπορείτε να το χειριστείτε και να το λύσετε με τη σωστή θερμοκρασία.. ζεστό ή κρύο. Συγκεκριμένα αν  έχετε ημικρανία, τοποθετήστε, για 15 λεπτά, ένα κρύο επίθεμα στο μέτωπό σας,  παγάκια τυλιγμένα σε μια πετσέτα ή μια σακούλα κατεψυγμένα λαχανικά. Κάντε διάλειμμα για λίγο και ξανά δοκιμάστε για άλλα 15 λεπτά. Καλή λύση είναι και το κρύο ντους. Τώρα αν ο πονοκέφαλος σας, είναι ο κλασικός πονοκέφαλος τάσης, τοποθετήστε ένα μαξιλάρι θέρμανσης στο λαιμό σας ή στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Εάν έχετε πονοκέφαλο από συμφόρηση των ρινικών κόλπων, κρατήστε ένα ζεστό πανί στην περιοχή που πονάτε, ή κάντε ένα ζεστό ντους.

Β) Πείτε όχι στην σφιχτή κοτσίδα.  

Κάτι που δεν μας πολύ περνάει από το μυαλό, αλλά ισχύει είναι ο πονοκέφαλος που μπορεί να προκληθεί από την όμορφη αλογοουρά που μπορεί να έχεις σαν χτένισμα όλη μέρα. Τέτοιου τύπου πονοκέφαλος μπορεί επίσης να προκληθεί από ένα σφιχτό καπέλο, ή οποιοδήποτε αξεσουάρ ασκεί πίεση στο κεφάλι σας. Σύμφωνα με έρευνα, οι γυναίκες που χαλαρώνουν τα μαλλιά τους και τα αφήνουν να πέφτουν ελεύθερα, δεν έχουν τόσο συχνά πονοκεφάλους.

Γ) Αγαπήστε το σκοτάδι

Το ερώτημα του κίτρινου ή λευκού φωτισμού ισχύει. Υπάρχει ο σωστός φωτισμός, για την διευκόλυνση στο να βλέπουμε… αναλόγως της ώρας, του χώρου και του τι ακριβώς θέλουμε να βλέπουμε. Συγκεκριμένα, το έντονο φως, ή εκείνο που τρεμοπαίζει, ή ακόμα και το φως από την οθόνη του υπολογιστή, μπορεί να μας προκαλέσει ημικρανίες. Για αυτό παν μέτρον άριστον , στο πόσες ώρες δουλεύετε μπροστά από έναν υπολογιστή. Φροντίστε να καλύψετε τα παράθυρα με ειδικές κουρτίνες συσκότισης ώστε να μην ζαλίζεστε από τον συνδυασμό του εσωτερικού και του εξωτερικού φυσικού φωτισμού. Και αν βγείτε οπωσδήποτε, φορέστε τα γυαλιά του ήλιου σας.

Δ) Αν έχεις τη συνήθεια να μασάς τσίχλα πολλές ώρες… μείωσε το. Η τσίχλα μπορεί να βλάψει όχι μόνο τα δόντια και το σαγόνι σας, αλλά και το κεφάλι σας. Το ίδιο ισχύει και αν έχετε το κακό συνήθειο να μασάτε τα νύχια σας, ή αντικείμενα, όπως στυλό. Αν τρίζετε τα δόντια σας τη νύχτα, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας για μια μασέλα. Αυτό μπορεί να περιορίσει τον πονοκέφαλο που νιώθετε πολλές φορές, όταν ξυπνάτε το πρωί.

Ε) Κάνοντας μασάζ στο κεφάλι σας μπορείτε να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο.
Ασκώντας πίεση στην περιοχή πίσω, στον αυχένα, στη βάση του κρανιού, θα δείτε ότι ως δια μαγείας, περιορίζεται ο πόνος σας.

Ζ) «Τεστάρετε» συγκεκριμένα φαγητά, καταγράφοντας αν τρώγοντας κάτι από αυτά, πονάτε μετά το κεφάλι σας. Δυστυχώς τα γαλακτοκομικά, η σοκολάτα, το φιστικοβούτυρο, τα κρεμμύδια, τα κρεατικά που περιέχουν νιτρώδη όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, το κόκκινο κρασί, τα τουρσιά και κάποια φρούτα, όπως το αβοκάντο, η μπανάνα και τα εσπεριδοειδή, μπορούν να προκαλέσουν ή να επιδεινώσουν τον πόνο στο κεφάλι σας.

Σε περιπτώσεις που τίποτα από αυτά δεν σας γιατρεύει… μπορείτε να πάρετε ένα αναλγητικό φάρμακο, ίσως σε υγρή μορφή ή αναβράζοντα, που απορροφάτε πιο γρήγορα από το σώμα σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!