«Πετάξτε μου ντομάτες» Κάνει καλό στην επιδερμίδα!!!

Μια απο τις δεκάδες συμβουλές που μ έχει δώσει η καλή μου η μαμά, είναι να βλέπω πάντα την θετική οπτική γωνία των πραγμάτων. Για αυτό και το κείμενο μου σήμερα, έχει να κάνει με τις ντομάτες, που δικαίουστε και μεταφορικά αλλά και κυριολεκτικά να μου πετάξετε.

Τι εννοώ; Καταρχήν πριν διαβάσω για τη σπουδαία χρησιμότητα της ντομάτας στο πρόσωπο μας, είχα την αποψη και πάντα ήθελα ο κόσμος να είναι ειλικρινής μαζί μου και να μου λέει τα πράγματα ως έχουν, ακόμα και αν ένιωθα κάποιες φορές ότι θα ήθελαν να μου πετάξουν ένα καφάσι ντομάτες ή να με γιαουρτώσουν. Θυμάμαι ένιωθα μεν άβολα, αλλά το εκτιμούσα.

Τώρα όμως αγαπητοί εχθροί και φίλοι, μπαίνω στο ψητό και σας λέω ότι ένα από τα καλύτερα φάρμακα που διαθέτει η φύση για να καταπολεμήσετε τα αντιαισθητικά σπυράκια και να καταπραΰνει, τον ερεθισμό του κουρασμένου δέρματος… είναι η ντομάτα. Άρα ρίχτε άφοβα!

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Home Remedies for Life, η χρήση της ντομάτας ως μέρος της καθημερινής φροντίδας του προσώπου μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της ακμής, καθώς και τη μείωση των σημαδιών από τις ουλές της ακμής, αφού περιέχει βιταμίνες A, C, E, K, και B6. Βιταμίνες, οι οποίες, βοηθούν στη θρέψη του δέρματος και τη συρρίκνωση των πόρων.

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο άρθρο, η οξύτητα της ντομάτας μπορεί να εξισορροπήσει τα επίπεδα του pH του δέρματος. Κάτι που το ψάξαμε και όντως το σαλικυλικό οξύ, που περιέχει η ντομάτα, είναι ένα από τα δεκάδες συστατικά που μπορείς να βρείς και σε προιόντα κατά της ακμής.

Και επειδή πολλές φορές σημασία έχει και ο τρόπος που κάνεις κάτι… Επέλεξε τον τρόπο που σε βολεύει να πασαλιφτείς την ντομάτα σου…αφού πρώτα την πλύνεις καλά!

Α) Κόβεις την ντομάτα στη μέση και απλά την τρίβεις πάνω στις προβληματικές περιοχές, κάνοντας για λίγα λεπτά μασάζ.

Β) Άτομα που έχουν περισσότερο χρόνο, διάθεση…και σοβαρότερο πρόβλημα στο δέρμα τους, καλύτερα να κάνετε κάτι λίγο πιο δύσκολο. Αφού πάρετε μια ντομάτα, χαράξτε ένα Χ στην κορυφή της. Βάλτε την κάτω από ζεστό νερό για ένα λεπτό και τραβώντας προς τα κάτω τη φλούδα της, αφαιρέστε την. Αφού την καθαρίσετε από τους σπόρους, λιώστε την και κάντε την πολτό. Έτοιμη η μάσκα ομορφιάς σας.

Γ) Είστε από τους ανθρώπους που θεωρείτε ότι ο χρόνος είναι χρήμα και δεν έχετε καθόλου διάθεση να κάτσετε με μια ντοματομάσκα προσώπου για μια ώρα ήσυχη στο σπίτι σας. Τότε η επιλογή αυτή είναι για σας. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας ντοματοχυμό με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι και μετά με ένα βαμβάκι εφαρμόστε το μείγμα στις προβληματικές περιοχές.  

Άρα όλοι θέλουμε που και που την ντομάτα μας. Εκτός και αν είστε αλλεργικοί, που τότε απλά αποφύγετε την χρήση της.  Εγώ πάω τώρα να το δοκιμάσω!!!! Καλή μου επιτυχία! Θα επανέλθω!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!