Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πες όχι στο αλάτι

«Σε αγαπώ όσο το αλάτι» είχε πει ο μικρότερος γιος στον πατέρα του και βασιλιά, σύμφωνα με ένα Ελληνικό παραμύθι, εκνευρίζοντας αρχικά τον πατέρα του. Όταν όμως μετά από χρόνια, ξεκίνησε να τρώει το φαγητό του και δεν είχε αλάτι, τότε κατάλαβε τι εννοούσε ο μικρός του γιος και τον αγάπησε ακόμα περισσότερο.  Εσύ πόσο σημαντικό θεωρείς ότι είναι το αλάτι στη ζωή σου;

Το αλάτι υπάρχει, σε ανεπεξέργαστη μορφή,  είτε το θες είτε όχι. Αν δεν σου αρκεί, συνήθως βάζεις για να ενισχύσεις και τη γεύση των φαγητών σου.

Το ξέρει ότι το αλάτι προκαλεί αύξηση της υπέρτασης και κατά συνέπεια καρδιαγγειακά και εγκεφαλικά επεισόδια; Ότι βοηθάει στην παχυσαρκία, στην κατακράτηση των υγρών, στην πέτρα των νεφρών, στην απώλεια μνήμης, στην οστεοπόρωση, στο άσθμα;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το εύγευστο αλάτι κάνει πολύ περισσότερο κακό, από ότι μπορούμε να φανταστούμε.

Έρευνες λένε ότι όλοι εμείς επιδιώκοντας το ή και όχι, τρώμε πολύ περισσότερο αλάτι στην καθημερινότητα μας, από ότι πρέπει, αφού το 75% της ποσότητας που τρώμε μπορεί να μην καταλαβαίνουμε καν την  ύπαρξη του σε έτοιμες τροφές που υπάρχουν εκεί έξω.

Κάθε μέρα δικαιούμαστε μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι, δηλαδή όχι πάνω από 6 γραμμάρια. Όμως, σύμφωνα με έρευνες τα παιδιά τρώνε 8-10 γραμμάρια και οι ενήλικες ακόμα και 11,12.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω. Για αυτό φρόντισε να περιορίσεις το αλάτι όχι όσο μπορείς, αλλά όσο θες!!!  Καταρχήν στις συνταγές που φτιάχνεις στο σπίτι, μην προσθέτεις καθόλου αλάτι. Στην αρχή θα νιώθεις ότι είναι λίγο πιο άγευστο, αλλά μετά θα το συνηθίσεις και δεν θα καταλαβαίνεις την μη ύπαρξη του. Επίσης αφιέρωσε λίγο χρόνο όταν είσαι στο σούπερμαρκετ, και διάβασε τις ετικέτες των τροφίμων που θες να αγοράσεις, βρίσκοντας πόσο αλάτι περιέχει αυτό που θες. Αν δεν δεις πουθενά να αναγράφεται η λέξη αλάτι, ψάξε το ως νάτριο ή σόντιουμ και κάνε την πράξη αριθμός νατρίου επί 2,5. Το αποτέλεσμα που θα βρείτε, πρέπει να μην υπερβαίνει τα 1,25 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια τροφίμου.

Ενδιαφέρον τιπ: Αναποδογυρίζοντας την αλατιέρα πέφτει ποσότητα αλατιού, 0.5 γραμμάρια. Σκέψου πόσες φορές κάνεις αυτή την κίνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!