Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Περιποιημένα μαλλιά στο γυμναστήριο. Τι πρέπει να αποφύγεις;

Άνοίγουν σήμερα τα γυμναστήρια, μετά από 7 μήνες συνεχούς lockdown. Όπως είναι αναμενόμενο απαιτείται η χρήση μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους εντός του γυμναστηρίου, η προσέλευση γίνεται με ραντεβού και το επιτρεπόμενο όριο πελατών είναι μόνο 1 άτομο ανά 10 τμ. Τα όργανα απολυμαίνονται συχνά και οι εργαζόμενοι είναι αναγκαίο να κάνουν τακτικά σελφ τεστ.

Και τώρα που είμαστε ασφαλισμένοι όσον αφορά την υγεία μας στο χώρο, ας ενδιαφερθούμε και για την υγεία των μαλλιών μας. Καταρχήν ακόμα και στο γυμναστήριο απαιτείται να είμαστε όμορφοι. Πόσες φορές έτυχε να κάνεις γυμναστική και να σε ενοχλούν τα μαλλιά σου;
Κάποτε μου είχε πει μια φίλη ότι κατέστρεψε τα μαλλιά της στο γυμναστήριο…. δεν την πίστεψα, αλλά τελικά φαίνεται να είχε δίκαιο. Ξέρεις τι πρέπει να αποφύγεις για να μην τα καταστρέψεις και εσύ;

Θες περιποιημένα μαλλιά στο γυμναστήριο;
Ναί! Γιατί αν έχεις περιποιημένα μαλλιά αυτομάτως δείχνεις και πολύ πιο όμορφη. Και ακόμα και εν ώρα γυμναστικής, πρέπει να είσαι ξεχωριστή! Αρχικά όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι ιδανικό να έχετε μπούκλες ή μαλλιά μπροστά στο πρόσωπο σας. Ιδανικό είναι να πιάσετε τα μαλλάκια σας στην κορυφή του κεφαλιού σας και για να μην σας ενοχλούν και για να μην περάσει ο ιδρώτας σε όλο το μήκος των μαλλιών σας. Σημαντικό είναι να είναι χαλαρός ο κότσος, καθώς αν δεν είναι κολλημένα τα μαλλιά στο κεφάλι σας, δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό. Επίσης καλό είναι να έχετε μαζί σας, ένα dry shampoo,  ένα αρωματικό μιστ και μια βούρτσα. Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας θα φαίνονται φρεσκολουσμένα και θα μυρίζουν λουλούδια, φρούτα ή ότι άλλο επιθυμείτε. Τέλος το βούρτσισμα θα τα κάνει απαλά και θα σας βοηθήσει φεύγοντας από εκεί να κάνετε ένα ανανεωτικό χτένισμα, όπως μια αλογοουρά ή μια πλεξούδα.

5 Λάθη που κάνεις και δεν το καταλαβαίνεις, αλλά καταστρέφονται τα μαλλιά σου!!!

1.Το συχνότερο χτένισμα όταν πας γυμναστήριο είναι η αλογοουρά… και καλά κάνεις, εφόσον είναι εύκολο, πρακτικό και άνετο κρατώντας τα μαλλιά σου μακριά από το πρόσωπο σου. Προσοχή όμως, μην πιάνεις την κοτσίδα πολύ σφικτά, γιατί κάτι τέτοιο εκτός από πονοκέφαλο, ταλαιπωρεί και τις ρίζες των μαλλιών σου.

2.Με την πάροδο του χρόνου, αν τραβάς τα μαλλιά σου πιάνοντας τα στο ίδιο σημείο κάθε φορά, προκαλείς άθελα σου, φθορά στους θύλακες της τρίχας. Βάλε την φαντασία σου να δουλέψει και δοκίμασε διαφορετικές κοτσίδες και χτενίσματα, πχ πλεξούδα, χαμηλή κοτσίδα, στο πλάι, πιασμένα μισά μισά, κεφτεδάκι ψηλά… κτλ.

3. Είμαι σίγουρη πως αν κάνει τη δουλειά του, δηλαδή απομακρύνει τα μαλλιά από το πρόσωπο σου, θεωρείς ότι είναι και το ιδανικό λαστιχάκι. Όμως όχι. Πολλές φορές ένα οποιοδήποτε λαστιχάκι μπορεί να κόβει τις τρίχες και γενικότερα να πιάνει άγαρμπα ή με λάθος πίεση τα μαλλιά σου. Δοκίμασε ένα λαστιχάκι scrunchie που θα κατανέμει σωστά την πίεση γύρω από το ponytail σου κρατώντας τα μαλλιά σταθερά δεμένα, χωρίς να τα ταλαιπωρεί ή κάποιο από τα ειδικά headbands που υπάρχουν στην αγορά απορροφώντας απορροφούν αμέσως τον ιδρώτα, προστατεύοντας τις ρίζες από τη λιπαρότητα.

4. Βιάζεσαι να φύγεις από το γυμναστήριο και λούζεις τα μαλλιά σου μόνο με νερό. Θέλοντας να τα ξεμπερδέψεις τα ξεβγάζεις και με λίγο μαλακτικό, νομιζόμενη ότι από τη στιγμή που ξεμπλέκονται εύκολα, όλα είναι καλά. Αμ δε!! Καταρχήν τα ανόργανα άλατα του ιδρώτα φτάνουν από τις ρίζες έως τις άκρες. Επίσης μόνο του το νερό μπορεί να αφυδατώσει τα μαλλιά και σε συνδυασμό με το μαλακτικό που πρέπει να μπαίνει σε καθαρά μαλλιά,  η τρίχα να επιβαρυνθεί και πολλές φορές να σπάσει.

5. Είπαμε πρέπει να έχεις μαζί σου μια βούρτσα για να ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου αν χρειαστεί.
Αυτό όμως γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να γίνεται σε βρεγμένα μαλλιά, γιατί τα σπάει και τα καταστρέφει; Το γνωρίζεις και επειδή το γνωρίζεις, ξεμπλέκεις τα μαλλιά σου πριν το μπάνιο. Σωστά; Τέλεια. Απέφυγε και τις σκληρές πετσέτες για το στέγνωμα … και όλα καλά.!!!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!