Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Peek-a-boo hair

To peek-a-boo είναι το γνωστό μας «κου-κου-τζά!», που όλοι έχουμε παίξει με τα μωράκια. Αρχικά, κρύβουμε τα μάτια με τα χέρια μας και μετά ξαφνικά τα αποκαλύπτουμε. Η κίνηση αυτή προκαλεί γέλιο στο μωρό, που γρήγορα μεταδίδεται και σε εμάς.

Για τους ενήλικες, το γέλιο ενός μωρού αποτελεί την μεγαλύτερη απόλαυση. Έτσι, η επανάληψη αυτού του διαδραστικού παιχνιδιού γίνεται ξανά και ξανά. Peek-A-Boo!

Κου-Κου-Τζα! Τώρα και στα μαλλιά!

Αν θέλεις μια αλλαγή στα μαλλιά χωρίς να πειράξεις το χρώμα της βάσης ,σου βρήκα την λύση! Peek-A-boo hair!
Μόνο και μόνο από το όνομα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι κρυμμένο που αποκαλύπτεται. Αλλά ας πάμε να δούμε τί είναι αυτό το peek-a-boo που θα μας απασχολήσει αρκετά μέσα στο 2022.

Τι είναι το peek-a-boo;

Το peek-a-boo είναι μια τεχνική χρώματος κατά την οποία τα εσωτερικά τμήματα -που είναι κρυμμένα- έχουν διαφορετικό χρώμα από τα υπόλοιπα της κορυφής. Ουσιαστικά, όταν τα μαλλιά πέφτουν φυσικά, η τεχνική δεν αποκαλύπτεται. Όταν όμως τα μαλλιά είναι χτενισμένα στο σπαστό-κυματιστό, τότε εμφανίζεται ένα καταπληκτικό θέαμα. Χάρμα οφθαλμών!

Ωστόσο, το peek-a-boo γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν τα μαλλιά είναι σε κοτσίδες ή πιασμένα σε pony tail.

Από πού πήρε το όνομα;

Ποια star του Hollywood ήταν η πρώτη διδάξασα; Η ηθοποιός Veronica Lake, κατά την δεκαετία του 1940, ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε στα film noir με την τεχνική του peek-a-boo στα μαλλιά της. Φυσικά, η εικόνα της σέξυ, μοιραίας, ξανθιάς με τα μακριά σπαστά μαλλιά, ήταν αυτή που τράβηξε τα βλέμματα του ανδρικού πληθυσμού. Αλλά και πολλές γυναίκες θέλησαν να της μοιάσουν και έτσι το peek-a-boo «φορέθηκε» πολύ στα μαλλιά. Ήταν ένα look που απέπνεε μυστήρια ομορφιά.

Το peek-a-boo σήμερα

Αλλάζοντας το χρώμα που βρίσκεται στο κάτω μέρος του κεφαλιού, δημιουργείται ένα εφέ που θα λατρέψεις! Το peek-a-boo γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό όταν επιλέξεις έντονα χρώματα όπως μπλέ, πράσινο, τιρκουάζ ή ακόμα και παστέλ συνδιασμούς! Δεν σας κρύβω βέβαια ότι το αγαπημένο μου είναι το rainbow peek-a-boo!

Μπορείς να αποχρωματίσεις και την φράντζα, καθώς επίσης και τα πλαϊνά τμήματα. Όπως καταλαβαίνεις, οι επιλογές είναι απεριόριστες και κάθε μία διαφορετική!

Και σου κράτησα κάτι καλό για το τέλος! Η συντήρηση του peek-a-boo δεν θα σε κουράσει, αφού το χρώμα που βρίσκεται στο εσωτερικό των μαλλιών μπορεί να ξεθωριάσει ή να κατέβει αρκετά χωρίς να γίνει αντιληπτό. Το μόνο που θα πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς ένα Color safe shampoo και ένα conditioner ενυδάτωσης.

Σε έπεισα; Αν όχι να συνεχίσω….

Φιλικά, Γιάννος Μιντιλονίτης

Γιάννος Μιντιλονίτης
Γιάννος Μιντιλονίτηςhttps://www.yiannoshairstyles.gr/
Ο Γιάννος Μιντιλονίτης σπούδασε κομμωτική στις πιο αναγνωρισμένες σχολές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Είναι βραβευμένος σε διαγωνισμούς κομμωτικής και ενημερωμένος πάντα με την τελευταίες τάσεις της μόδας. Έχει παρουσιάσει κολεξιόν για μεγάλες εταιρείες σε ξενοδοχεία και εκθεσιακά κέντρα. Ως τεχνικός σύμβουλος και educator σε εταιρεία επαγγελματικών προϊόντων κομμωτηρίου, ο Γιάννος Μιντιλονίτης εκπαιδεύει κομμωτές και έχει βαθιά γνώση του κόσμου της χρωματομετρίας. Διατηρεί το δικό του κομμωτήριο στην Νεάπολη Νικαίας από το 2000, δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια με συνέπεια, αλλά και με το πάθος του για την τελειότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Έλαια για τα μαλλιά

Έλαια για τα μαλλιά: Τα δώρα της φύσης στα μαλλιά σας! Ποια έλαια θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να μεταμορφώσετε τα μαλλιά σας; Πώς θα γίνει...

Steaming: Άτμιση στα μαλλιά

Τι είναι το steaming και πώς μπορεί να βελτιώσει η άτμιση τα μαλλιά μας; Διάβασε το σημερινό μου άρθρο και κάνε ένα δώρο στον...

Λιπαρά μαλλιά στην κεφαλή;

Λιπαρά μαλλιά: Αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης της λιπαρότητας. Ένα αντιαισθητικό πρόβλημα που έχει λύση! Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη. Η υπερέκκριση σμήγματος, δηλαδή της...

Botox μαλλιών

Botox μαλλιών: Πώς μπορεί η επιστήμη να βοηθήσει τα ταλαιπωρημένα, εύθραυστα μαλλιά μας; Γιατί είναι η πλέον antiaging θεραπεία που μπορούμε να εφαρμόσουμε στα...

Botticelli hair

Botticelli hair: Πώς επηρεάζει η αναγέννηση την σημερινή μόδα στα μαλλιά; Από τον Hair Expert, Γιάννο Μιντιλονίτη.