Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Βάψατε Πασχαλινά αυγά; Μάθε τα οφέλη κατανάλωσης τους!!

Με τούτα και με εκείνα, φτάσαμε στην Μεγάλη Πέμπτη, μεθαύριο είναι η Ανάσταση και την Κυριακή το Πάσχα. Υπό άλλες συνθήκες τα Ελληνικά Έθιμα είναι πολλά, από ρουκετοπόλεμο, αερόστατα, κάλαντα, χορευτικά δρώμενα, λειτουργίες, στολισμό και περιφορά του Επιταφίου, το ομοίωμα του Ιούδα, το βάψιμο και τσούγκρισμα των αυγών και πολλά ακόμα, εφόσον σε κάθε περιοχή της Ελλάδας υπάρχει και κάτι ξεχωριστό. Λόγω συνθηκών, φέτος δεν θα έχουμε το Πάσχα που όλοι ξέρουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τουλάχιστον τα έθιμα που μπορούμε, δεν θα τα τηρήσουμε.

Σήμερα είναι Μεγάλη Πέμπτη, η ημέρα του Μυστικού Δείπνου, όπου ο Χριστός πρόσφερε άρτο και κρασί ως συμβολισμό για το σώμα Του και το αίμα Του, έτοιμος να θυσιαστεί για να ελευθερώσει τον κόσμο από τα δεσμά της αμαρτίας. Το έθιμο προστάζει σήμερα, να βάψουμε τα πασχαλινά αυγά.
Εσύ ξέρεις γιατί γιατί τα αυγά βάφονται κόκκινα και πόσο καλό κάνει αν βάλεις ένα βραστό αυγό και εκτός Πάσχα, στη διατροφική σου καθημερινότητα; 

Τι συμβολίζει το αυγό;

Το αυγό σύμφωνα με την παράδοση, συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός, ακριβώς όπως και το περίβλημα του αυγού,  αλλά έκρυβε μέσα του τη “Ζωή”, αφού από αυτόν βγήκε ο Ιησούς και αναστήθηκε.

Γιατί κόκκινο ;

Άσπρα, κόκκινα, κίτρινα, μπλε και ότι άλλο χρώμα μας αρέσει, βάφουμε πλέον τα αυγά το Πάσχα.
Από την αρχαιότητα στη Ρώμη, στην Κίνα, στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα, συναντάμε χρωματιστά αυγά, κουνέλια, κοτούλες και όλα αυτά, που από τότε, δωρίζανε σε ανοιξιάτικες γιορτές, ως σύμβολα της γονιμότητας και της ζωής. Από όλα τα χρώματα πως έγινε η επιλογή για το κόκκινο;

Μία από τις πιο αποδεκτές εξηγήσεις, είναι πως το κόκκινο συμβολίζει το αίμα και τη θυσία του Ιησού. Οι άλλες ερμηνείες, έχουν πρωταγωνίστριές τους, τρεις γυναίκες : Την Παναγία, τη Μαγδαληνή και μία δύσπιστη ανώνυμη γυναίκα.

Μία εξήγηση που δίνεται συχνά, λέει ότι η Παναγία πήρε ένα καλάθι αυγά και τα πρόσφερε στους φρουρούς Του Υιού της, ικετεύοντάς τους να του φέρονται καλά.. Όταν τα δάκρυά της έπεσαν πάνω στα αυγά, αυτά βάφτηκαν κόκκινα! Μία άλλη ιστορία συνδέει το κόκκινο χρώμα με τη Μαρία Μαγδαληνή. Όταν ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ενημερώθηκε για την Ανάσταση του Χριστού, τη θεώρησε τόσο απίθανη “όσο και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα”.Η Μαρία Μαγδαληνή τότε, χρωμάτισε μερικά κόκκινα αυγά και του τα πήγε για να του επιβεβαιώσει το γεγονός.

Μία παραλλαγή της παραπάνω ιστορίας, θέλει μία γυναίκα να μην πιστεύει την είδηση της Ανάστασης Του Ιησού και να λέει: “Όταν τα αυγά που κρατώ θα γίνουν κόκκινα, τότε θα αναστηθεί και ο Χριστός”. Και τότε αυτά έγιναν κόκκινα”!

Βάλε ένα αυγό βραστό την ημέρα στη διατροφή σου και θα δεις τον οργανισμό, το σώμα και το μυαλό σου να δουλεύουν ακόμα καλύτερα. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνη D, η οποία βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου. Έχουν σελήνιο και ψευδάργυρο, αντιοξειδωτικά που απομακρύνουν τις βλαβερές ουσίες από το σώμα και είναι ιδανική τροφή για τις γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, εφόσον περιέχουν βιταμίνη Β9, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του εμβρύου.
Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας τους σε φωσφωλιπίδια, τα αυγά δυναμώνουν το συκώτι, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τις τοξικές ουσίες. Ανάμεσα σε άλλα τα αυγά, ενισχύουν την παραγωγή σεροτονίνης, κάτι που βοηθάει και στην ψυχική υγεία, ενισχύοντας την καλή μας διάθεση.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα αυγά έχουν ελάχιστες θερμίδες, άρα μπορείς να τα τρως ακόμα και αν κάνεις δίαιτα.

Καλό τσούγκρισμα και να θυμάσαι ένα αυγό την ημέρα μπορεί να κάνει τον γιατρό πέρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!