Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παράταση lockdown. Δεν ανοίγουμε αρχές του Μάρτη;



Τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι αρκετά για να συνεχιστεί το lockdown, έστω και υπό την μορφή που είναι!  Η νέα μετάλλαξη, ανάμειξη δύο παραλλαγών του κορωνοϊού, που εμφανίστηκε, είναι άκρως ανησυχητική!!!! Πότε, θα ανοίξει το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια, κουρεία; Πάντως όχι αυτή τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα σε άλλα, δήλωσε ότι η χθεσινή απότομη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού απομακρύνει την πρόθεση για σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου. Και αντί τα πράγματα να γίνονται καλύτερα…. μπαίνουν από αύριο το Ναύπλιο και η Αρκαδία, σε αυστηρό επίσης lockdown!

«Είδαμε χθες μία απότομη αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στην Αττική, η οποία εκ των πραγμάτων απομακρύνει την πρόθεσή μας, πάντα ακούγοντας τις οδηγίες των ειδικών, να προχωρήσουμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα την 1η Μαρτίου», είπε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας μεν, ως πολύ θετικό νέο την γρήγορη πρόοδο στη διαδικασία εμβολιασμού και ότι πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της μέγάλης περιπέτειας , ξεκαθαρίζοντας δε, ότι αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει αλλά να έχουμε υπόψη μας ότι δεν έχει χτιστεί ακόμα τείχος ανοσίας και οι μήνες του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου είναι πολύ δύσκολοι μήνες, για όλες τις αναπνευστικές λοιμώξεις.

Παρά το lockdown που βρισκόμαστε, η αύξηση των κρουσμάτων είναι εμφανέστατη.
Σύμφωνα με την κ. Αντωνία Κουτσούκου καθηγήτρια Πνευμονολογίας εντατικής θεραπείας νοσοκομείου Σωτηρία, η αύξηση των κρουσμάτων δεν ξέρει αν είναι από μόνη της κάποια ένδειξη, γιατί όταν γίνονται περισσότερα τεστ, λογικό είναι να διαπιστώνονται και περισσότερα κρούσματα.

«Ναι υπάρχουν τα κρούσματα ανάμεσα μας. Το ξέρουμε» παραδέχτηκε η κ. Κουτσούκου, προσθέτοντας ότι αν και έχουμε lockdown, κανείς δεν θα το έλεγε  lockdown αφού βλέπουμε κίνηση στους δρόμους. «Όλοι είναι έξω. Οι μόνοι που υποφέρουν είναι οι επαγγελματίες που είναι κλειστά τα μαγαζιά. Κατά συνέπεια δεν υπάρχει εμφανής τρόπος περιορισμού της πανδημίας. Ενδεχομένως αντιμετωπίζουμε τις μεταλάξεις του ιού που γίνεται πιο μεταδοτικός ή πιο επιθετικός και από την άλλη μεριά δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά το πρόγραμμα του εμβολιασμού. Ακόμα ζούμε τον εφιάλτη» δήλωσε συνεχίζοντας ότι  συμπάσχει μαζί με τους υπόλοιπους ανθρώπους και μέλη αυτής της κοινωνίας και θέλει και η ίδια, από αύριο κιόλας να γίνουμε «κανονικοί άνθρωποι» όπως ήταν ο ακριβής χαρακτηρισμός της και να επιστρέψουμε έστω σε μερική κανονικότητα. Αυτό όμως από ότι φαίνεται δεν μπορεί να γίνει και δεν είναι θέμα των εντατικολόγων αλλά θέμα των επιδημιολόγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!