Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Parabens Τι σημαίνει στα προιόντα ομορφιάς

Parabens τι γνωρίζουμε για αυτή την ουσία που υπάρχει μέσα στα περισσότερα καλλυντικά ομορφιάς;

Τα parabens, είναι μια κατηγορία χημικών συντηρητικών, όπου τα χρησιμοποιούμε σε προϊόντα ομορφιάς όπως προκύπτει από έρευνες από την δεκαετία του 1920.
Είναι γεγονός ότι, η βιομηχανία ομορφιάς βασίζετε εδώ και πολύ καιρό στα parabens για να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των προϊόντων.

Μερικά προϊόντα είναι:

  • σαμπουάν
  • μαλακτικές κρέμες
  • κρέμες προσώπου
  • μάσκες μαλλιών
  • σαπούνια
  • λοσιόν σώματος

Θα άξιζε επίσης να σημειωθεί, ότι την τελευταία δεκαετία, οι παρενέργειες της μακροχρόνιας έκθεσης σε parabens έχουν γίνει αιτία ανησυχίας. Με άλλα λόγια, είναι γνωστό ότι σχεδόν όλα τα καλλυντικά ομορφιάς χρησιμοποιούν κάποιο είδος συντηρητικών για να τα κάνουν να διαρκούν περισσότερο.
Αναντίρρητα, τα καλλυντικά χωρίς parabens είναι ασφαλέστερα στη χρήση τους.

Paraben Free

Είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο όρος αυτός έχει σκοπό να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό ότι αυτές οι επιβλαβές χημικές ουσίες δεν αποτελούν μέρος αυτής της φόρμουλας του προϊόντος.
Αναλυτικότερα, σε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσω να ξεκινήσετε να αναζητάτε προϊόντα όπου φυσικά δεν έχουν στα συστατικά τους αυτές τις βλαβερές ουσίες.

Είναι επιβλαβές;

Αρχικά, μπορούν να μιμηθούν την ανθρώπινη ορμόνη οιστρογόνο. Υποστηρίζεται συχνά ότι επηρεάζουν την ορμονική ισορροπία του σώματος, ενώ δεν έχει να κάνει με το φύλο.
Πράγματι, μας προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι μπορεί να επηρεάσει τις αναπαραγωγικές δραστηριότητες, που είναι
η εγκυμοσύνη και η περίοδος.

Η καθημερινή έκθεση σε τέτοια προϊόντα, καθώς και η σταθερή έκθεση μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων του μαστού στις γυναίκες.

Χρειάζεται επίσης να σημειωθεί ότι, μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αλλεργική αντίδραση σε parabens όπου αυτή μπορεί να περιλαμβάνει.

ερυθρότητα
ερεθισμός
φαγούρα στο δέρμα
ξεφλούδισμα
κνίδωση

Ποια είδη καλλυντικών περιέχουν parabens

  • make up και πούδρες
  • κρέμες προσώπου για ενυδάτωση
  • αντιηλιακά
  • ρούζ
  • λοσιόν προσώπου σώματος
  • σαμπουάν, μαλακτικό, μάσκες μαλλιών
  • κρέμες ξυρίσματος
  • κραγιόν
  • βάλσαμο χειλιών
  • βαζελίνη

Σε όλες τις ετικέτες προϊόντων είναι σύνηθες να γράφουν πάντα όλα τα συντηρητικά parabens έτσι ώστε,
εύκολα ο κάθε ένας να μπορεί να τα εντοπίσει καθώς οι ονομασίες τους έχουν πάντα για δεύτερο συστατικό τη λέξη paraben.
Με άλλα λόγια, εάν μάθετε πώς να διαβάζετε τις ετικέτες των καλλυντικών τότε θα αποφύγετε αρκετούς κινδύνους.

Με εκτίμηση,

Ελισάβετ Μακρή


Ελισάβετ Μακρή
Ελισάβετ Μακρήhttp://www.queenshairstyle.gr
Ονομάζομαι Ελισάβετ Μάκρη και είμαι μητέρα δυο παιδιών 14 και 5 χρόνων είμαι στο χώρο της κομμωτικής τέχνης 23 χρόνια και τα τελευταία 16 χρόνια ως επιχειρηματίας 4 πλέον καταστημάτων, ενός οικογενειακού κομμωτηρίου , ένα Μπαρμπερ κουρείο remalia barbershop και το πρώτου κέντρο αντιμετώπισης ψείρας στην Ελλάδα στον Άλιμο και στα Ιωάννινα. Η αγάπη μου για την Κομμωτική τέχνη με έκανε να εξελίσσομαι συνέχεια και να μη σταματώ να μαθαίνω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Silver shampoo πώς να το χρησιμοποιείς

Silver shampoo εσύ ξέρεις πως να το χρησιμοποιείς; Το μωβ ή μπλε αντίστοιχα σαμπουάν είναι απαραίτητο μέρος της ρουτίνας περιποίησης των ξανθών μαλλιών. Εσύ...

Chopped bob η νέα τάση του 2023

Chopped bob «ψιλοκομμένο καρέ» είναι η νέα τάση για την άνοιξη/καλοκαίρι '23. Το chopped bob είναι μια συνέχεια από το περσυνό Wolf cut αλλά...

Ξανθό μαλλί να το τολμήσω;

Ξανθό του πάγου, του ήλιου, του βουτύρου, εσύ τι προτιμάς; Πίσω από σχεδόν κάθε διάσημη ξανθιά κρύβεται ένας επιδέξιος colorist μαλλιών, ο οποίος ξέρει...

Καλοκαιρινά μυστικά για όμορφα μαλλιά

Καλοκαιρινά μυστικά... Το καλοκαιράκι σχεδόν έφτασε, οπότε ήρθε η ώρα να σκεφτείτε πως μπορείτε να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται και να δείχνουν...

Έχουν υγεία τα μαλλιά σου;

Υγεία και μαλλιά μπορεί να έχουν σχέση μεταξύ τους; Αν τα μαλλιά είχαν φωνή, εδώ θα αναλύσουμε τι θα μπορούσαν να μας πουν. Ο...