Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Παίξε με την μνήμη σου… για να μην ξεχνάς!

Τι έφαγες χτες; Που έβαλες τα κλειδιά σου; Δες τις κλήσεις σου, αν δεν θυμάσαι πότε μίλησες με την κολλητή σου.  Ξέχασες πάλι που πάρκαρες το αυτοκίνητο σου;  Η τσάντα σου που είναι; Εκείνο το καινούριο βιβλίο που αγόρασες, που το συγύρισες;  
«Πού’ ντο που’ ντο το δαχτυλίδι; Ψάξε ψάξε δεν θα το βρεις»!!!!  Ακολουθώντας  τις πιο κάτω συμβουλές…. Και το δαχτυλίδι θα το βρεις και τα κλειδιά σου θα βρίσκεις… και πλέον θα λάμψει η μνήμη σου και δε θα γυρίζεις γύρω γύρω,  ψάχνοντας το παρκαρισμένο σου αμάξι!!!

Η λύση στο πρόβλημα σου ονομάζεται φωτογραφική μνήμη!!!

1)Σκοτεινό δωμάτιο- Στρατιωτική μέθοδος
Για αυτό το πείραμα μνήμης, χρειάζεται μόνο να είσαι σε ένα δωμάτιο και να έχεις μαζί σου ένα βιβλίο. Ανοίγεις το βιβλίο και ξεκινάς να το διαβάζεις, κάθε φορά που τελειώνεις μια παράγραφο, σβήνεις το φως και προσπαθείς να φέρεις στο μυαλό σου όσο πιο πιστά γίνεται, ότι έχεις διαβάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα δεν θα έχεις επιτυχία 100%  και δεν θα μπορέσεις να θυμάσαι ακριβώς ότι διάβασες, αλλά θα καταφέρεις να κάνεις το μυαλό σου να λειτουργήσει αποθηκεύοντας  πλέον πιο εύκολα, αρκετές πληροφορίες.

2)Ζωγράφισε στο μυαλό σου τη γειτονιά σου
Περπατάς κάθε μέρα στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σπίτι σου. Πας στο κοντινότερο περίπτερο και ζαχαροπλαστείο της περιοχής σου και παρκάρεις πάντα μπροστά από μια παραδοσιακή ταβέρνα. Αν θα έπρεπε να φτιάξεις  ένα σχεδιάγραμμα, θυμάσαι να το κάνεις; Ξέρεις τι χρώμα είναι η σκεπή  του ζαχαροπλαστείου, ή τέντα του περιπτέρου ή η πόρτα της ταβέρνας; Για θυμήσου αν έχει μακριά ή κοντά μαλλιά η κοπέλα στο ταμείο του περιπτέρου και τι δέντρα υπάρχουν στο πάρκο δίπλα από το χώρο που παρκάρεις; Όλο αυτό γυμνάζει επίσης τη μνήμη σου, βάζοντας τη στη διαδικασία να συνδέει αυτόματα ένα μικρόκοσμο μέσα στο μυαλό σου, που απαρτίζεται από δρόμους κτίρια και πρόσωπα.

3)Κάν’το όπως το FBI
Εσύ δεν θα βρεις εγκληματίες,  αλλά αν μη τι άλλο, θες να θυμάσαι ποιος σου μίλησε το πρωί στο αρτοποιείο  ή αν είδες την κολλητή σου χτες ή προχτές.
Βρες φωτογραφίες στο διαδίκτυο ηθοποιών και τραγουδιστών και προσπάθησε να θυμηθείς όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες ή τραγούδια τους.  Αυτό μπορείτε να το κάνετε και σαν παιχνίδι με μια φίλη σου. Για σκέψου το!  

Αντί να βλέπετε αποσβολωμένοι τηλεόραση, παίξτε παιχνίδια με σκοπό την ανάπτυξη ικανοτήτων της μνήμης σας!  

Παραδέχομαι ότι ίσως σας δυσκολέψει όλο αυτό, ειδικά στην αρχή, αλλά κάθε αρχή είναι δύσκολη. Εσείς δεν θέλετε να θυμάστε με πλήρη λεπτομέρεια, που βάλατε τι, τι σας είπε, ποιός σας είπε, πότε σας το είπε, γιατί σας το είπε και πάει λέγοντας;  

Πειραματιστείτε και ενημερώστε με για το αποτέλεσμα… Τι;  Θα ξεχάσετε να με ενημερώσετε;  Μπα, μετά από αυτό το τεστ είμαι σίγουρη πως θα θυμάστε  τα πάντα!!!!

Υστερόγραφο : Για να μην ξεχνιόμαστε, ακόμα μια λύση στο πρόβλημα «χαμηλής μνήμης» είναι το συχνό σεξ!  

Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου McGill του Καναδά, οι οποίοι ζήτησαν από 78 γυναίκες, ηλικίας 18 με 29 ετών, να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που αφορούσε την ερωτική τους ζωή και μετά τις υπέβαλλαν σε τεστ μνήμης, διαπιστώθηκε ότι , όσες από τις συμμετέχουσες ανέφεραν ότι έκαναν πιο συχνά σεξ πέτυχαν υψηλότερες βαθμολογίες στα τεστ αξιολόγησης!!!  Άρα;  Μόλις σας διευκόλυνα τη ζωή και τη μνήμη!!!

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!