Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

«Ομαδικά διεκδικούμε τα δικαιώματα μας» Τηλεδιάσκεψη Ομοσπονδίας Κομμωτών!

Συσπείρωση και σωστή πληροφόρηση των σωματείων ζήτησε η Πρόεδρος της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων Κομμωτών Ελλάδος, Μαρία Σωτηροπούλου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που έγινε την περασμένη εβδομάδα, μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex.

Στην συγκεκριμένη τρίωρη τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος 117 άτομα, κομμωτές μέλη σωματείων ή και μη, θέτοντας προβλήματα του κλάδου και απόψεις τους.

Με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν ευτυχώς με θετικό αποτέλεσμα για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, η Ομοσπονδία κομμωτών και Κουρείων Ελλάδας ήθελε τα σωματεία της να είναι συγκροτημένα.

Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κουρέων κομμωτών Ελλάδας

Ομοσπονδία είναι το νόμιμο θεσμικό όργανο,  η φωνή συνολικά όλων  των σωματείων κομμωτών κουρέων της χώρας μας, το οποίο μπορεί να συνομιλεί  με τους θεσμούς και το κράτος για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Τι είναι τα σωματεία; Μια μικρή ένωση κάθε τοποθεσίας όπου πρέπει να απευθύνεται κάθε υπεύθυνος επαγγελματίας. «Εκεί είναι η επαγγελματική μας ταυτότητα. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε μέσα σε μια οργανωμένη κοινωνία, άναρχα και καθένας ατομικά» είπε η κ. Σωτηροπούλου, προσθέτοντας, «θα πρέπει να έχουμε ένα συντεταγμένο όργανο, το οποίο θα είναι γνώστης όλων των προβλημάτων όλης της χώρας. Αφού πχ στη βόρεια Ελλάδα υπάρχουν διαφορετικά προβλήματα από άλλες περιφέρειες».  

Προβλήματα του κλάδου

Η κατάργηση επιστρεπτέας καταβολής, η μείωση ΦΠΑ 13%, η κατάργηση τελών, η μείωση εισφορών και η μείωση ενοικίων. Επίσης ένα πρόβλημα που προσπαθεί η Ομοσπονδία τώρα να επιλύσει είναι η διακίνηση και πώληση των επαγγελματικών προιόντων των κομμωτηρίων.

Σοβαρός προβληματισμός και αναγκαιότητα  για πολλά κομμωτήρια,  είναι η επιδότηση του κράτους για eshop, κάτι όμως που φαίνεται πως δύσκολα θα εγκριθεί ένα κομμωτήριο να πάρει, αφού αρχικά μόνο σε κωδικούς επιχειρήσεων με αριθμό 47 θα δοθεί και όχι σε καταστήματα παροχής υπηρεσιών.

Στο απώτερο μέλλον, στόχος και σκοπός της Ομοσπονδίας, είναι η ύπαρξη ωρο μισθίων υπαλλήλων και η μείωση του ΦΠΑ .

Η Κλαδική ομοσπονδία καταστηματαρχών, κομμωτών και κουρείων Ελλάδας, ζητά την ομαδικότητα και βοήθεια των συλλόγων, με σκοπό να ακουστούν και να επιλυθούν τα προβλήματα του κλάδου της κομμωτικής!


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!