Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Η ολιστική προσέγγιση είναι το κλειδί!

Όταν το άγχος είναι έντονο ή παρατεταμένο τότε μπορεί να δημιουργήσει συναισθηματική εξάντληση και ψυχοσωματικές διαταραχές όπως είναι οι ημικρανίες, οι διαταραχές του ύπνου, η δυσκολία στη συγκέντρωση, η χρόνια κόπωση, η ταχυκαρδία, η δυσπεψία, η κατάθλιψη, η υπέρταση, η παχυσαρκία, η υπερχοληστερηναιμία κλπ.

Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 40% του συνόλου των εργαζομένων στην Αμερική αισθάνονται τόσο πιεσμένοι σε βαθμό που αγγίζουν τα όρια της εξουθένωσης και της κατάθλιψης. Στη Δυτική κοινωνία ενώ, πολύ σωστά, ασχολούμαστε με το σώμα μας (διατροφή, άσκηση κ.λπ.) δε δίνουμε τη φροντίδα που χρειάζεται στην ηρεμία του νου μας και κυρίως στην ισορροπία του νου με το σώμα. Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι ο νους και το σώμα βρίσκονται σε μία συνεχή αλληλεπίδραση. Για παράδειγμα, όταν έχουμε αγωνία για κάτι τότε μας πιάνει πόνος στο στομάχι ή αντίθετα όταν τρώμε ένα ωραίο γεύμα τότε νοιώθουμε απόλαυση.

Γι’ αυτό  παγκοσμίως πλέον υπάρχει η τάση να προχωρήσουμε από την αναζήτηση της ευζωίας στην ολιστική ευζωία, που είναι ένα μείγμα σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και πνευματικής ευεξίας. Είναι μια συνειδητή επιλογή ενός τρόπου ζωής που μας ανταμείβει με περισσότερη ευεξία, θετική ενέργεια και καλύτερη υγεία.

Όπως λοιπόν γυμνάζουμε τακτικά τους μύες του σώματός μας για να έχουμε μια καλή φυσική κατάσταση, έτσι χρειάζεται να «γυμνάζουμε» τακτικά και το μυαλό μας, κάνοντας το σύμμαχό μας. Γιατί ο εγκέφαλος μας έχει νευροπλαστικότητα, που σημαίνει ότι μπορεί να εκπαιδευτεί σε διαφορετικό τρόπο σκέψης και αντίδρασης. Έτσι λοιπόν τον «μαθαίνουμε» να είναι πιο δεκτικός σε θετικές σκέψεις και συναισθήματα και έτσι μειώνεται το άγχος και αισθανόμαστε περισσότερη χαρά και αισιοδοξία, στο παρόν.

Πώς θα ξαναβρούμε την ηρεμία και τη χαρά μας;

Μία βόλτα στην εξοχή ή στη φύση, λίγο περπάτημα, το μαγείρεμα, η γυμναστική κ.λ.π., είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να εξισορροπήσουμε το νου και το σώμα, αρκεί το μυαλό μας να βρίσκεται εκεί «στο τώρα» και να μην περιπλανιέται με χιλιάδες σκέψεις, οι περισσότερες εκ των οποίων είναι συνήθως αρνητικές.

Μερικές πρακτικές, που συμβάλλουν στην ολιστική ευζωία και προσφέρουν βαθιά χαλάρωση, ηρεμία και αναζωογόνηση, είναι το ηχο-μασάζ, ο διαλογισμός, το Tai Tchi, η Yoga, η προσευχή κ.λπ.

Μία απλή άσκηση χαλάρωσης, που μπορείτε να κάνετε καθημερινά, είναι η ακόλουθη

Καθίστε ή ξαπλώστε αναπαυτικά σε ένα ήσυχο μέρος και κλείστε τα μάτια σας. Πάρτε μερικές ήρεμες αναπνοές και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας. Σε κάθε εισπνοή πείτε νοητικά «εισπνέω» και σε κάθε εκπνοή πείτε «εκπνέω». Κάντε το για 5 λεπτά και μετά ανοίξτε αργά-αργά τα μάτια σας, πιείτε οπωσδήποτε ένα ποτήρι νερό ή χυμό και δείτε πώς νοιώθετε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!