Όλα όσα θες να ξέρεις για την ανδρική τριχόπτωση

Η ανδρική φαλάκρα, που ονομάζεται επίσης ανδρογενενετική αλωπεκία, είναι ο πιο κοινός τύπος τριχόπτωσης στους άνδρες. Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ (NLM), περισσότερο από το 50 τοις εκατό όλων των ανδρών άνω των 50 ετών, θα επηρεαστούν από την ανδρική φαλάκρα σε κάποιο βαθμό.

Μια αιτία της ανδρικής φαλάκρας είναι η γενετική, ή το οικογενειακό ιστορικό φαλάκρας. Η έρευνα διαπίστωσε ότι η ανδρική φαλάκρα σχετίζεται με κάποιες ανδρικές ορμόνες, που ονομάζονται ανδρογόνα. Τα ανδρογόνα έχουν πολλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της ανάπτυξης των μαλλιών.

Κάθε τρίχα στο κεφάλι σας έχει έναν κύκλο ανάπτυξης. Με την ανδρική φαλάκρα, αυτός ο κύκλος ανάπτυξης αρχίζει να εξασθενεί και το θυλάκιο των μαλλιών συρρικνώνεται, παράγοντας μικρότερα και λεπτότερα στελέχη μαλλιών. Τελικά, ο κύκλος ανάπτυξης για κάθε τρίχα τελειώνει και δεν αναπτύσσονται νέα μαλλιά στη θέση τους.

Η κληρονομική ανδρική φαλάκρα συνήθως δεν έχει παρενέργειες. Ωστόσο, μερικές φορές η φαλάκρα έχει πιο σοβαρές αιτίες, όπως ορισμένους καρκίνους, φάρμακα, παθήσεις του θυρεοειδούς και αναβολικά στεροειδή. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν η τριχόπτωση εμφανίζεται μετά τη λήψη νέων φαρμάκων ή όταν συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα στην υγεία.

Οι γιατροί χρησιμοποιούν το μοτίβο της τριχόπτωσης για να διαγνώσουν την ανδρική φαλάκρα. Μπορεί να πραγματοποιήσουν ιατρικό ιστορικό και εξέταση για να αποκλείσουν ορισμένες αιτίες υγείας ως αιτία, όπως μυκητιασικές καταστάσεις του τριχωτού της κεφαλής ή διατροφικές διαταραχές.

Η ανδρική φαλάκρα μπορεί να ξεκινήσει στα εφηβικά σας χρόνια, αλλά συμβαίνει συχνότερα σε ενήλικες άνδρες, με την πιθανότητα να αυξάνεται με την ηλικία. Η γενετική παίζει μεγάλο ρόλο, καθώς οι άνδρες που έχουν στενούς συγγενείς με φαλάκρα έχουν υψηλότερο κίνδυνο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι συγγενείς τους βρίσκονται στη μητρική πλευρά της οικογένειας.

Υπάρχουν διαθέσιμες θεραπείες για τους άντρες που είναι δυσαρεστημένοι με τον τρόπο εμφάνισης των μαλλιών τους και θα ήθελαν ένα πιο πλούσιο τριχωτό κεφαλής.

Χτένισμα

Οι άνδρες με περιορισμένη τριχόπτωση μπορεί μερικές φορές να κρύψουν την τριχόπτωση με το σωστό κούρεμα ή χτένισμα. Ζητήστε από τον έμπειρο κομμωτής σας μια δημιουργική κόμη που θα κάνει τα αραιωμένα μαλλιά να φαίνονται πιο γεμάτα.

Περούκες 

Οι περούκες μπορούν να καλύψουν την αραίωση των μαλλιών, την υποχώρηση των τριχών και την πλήρη φαλάκρα. Οι επαγγελματίες στυλίστες μπορούν να βοηθήσουν για μια φυσική εμφάνιση, με χρώματα, στυλ και υφές που μοιάζουν με τα αρχικά μαλλιά σας.

Μινοξιδίλη

Η μινοξιδίλη είναι μια φαρμακευτική ουσία που εφαρμόζεται στο τριχωτό της κεφαλής. Η μινοξιδίλη επιβραδύνει την τριχόπτωση για μερικούς άνδρες και διεγείρει τα θυλάκια των μαλλιών για να μεγαλώσουν νέα μαλλιά. Η μινοξιδίλη χρειάζεται τέσσερις μήνες έως ένα έτος για να παράγει ορατά αποτελέσματα και η τριχόπτωση συχνά εμφανίζεται ξανά όταν σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο. Επίσης πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίζονται με τη μινοξιδίλη περιλαμβάνουν ξηρότητα, ερεθισμό, αίσθημα καύσου και απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής. Θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό εάν έχετε κάποια από αυτές τις σοβαρές παρενέργειες:

αύξηση βάρους

πρήξιμο του προσώπου, των χεριών, των αστραγάλων ή της κοιλιάς

δυσκολία στην αναπνοή όταν ξαπλώνετε

γρήγορος καρδιακός παλμός

πόνος στο στήθος

δύσπνοια

Φιναστερίδη

Η φιναστερίδη είναι μια φαρμακευτική ουσία που επιβραδύνει την τριχόπτωση σε ορισμένους άνδρες. Δρα εμποδίζοντας την παραγωγή της αρσενικής ορμόνης που ευθύνεται για την τριχόπτωση και έχει συνήθως υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας από τη μινοξιδίλη. Όταν σταματήσετε να παίρνετε, η τριχόπτωση σας επιστρέφει. Πρέπει να πάρετε φιναστερίδη για τρεις μήνες έως ένα έτος πριν δείτε τα αποτελέσματα. Εάν δεν εμφανιστεί ανάπτυξη μαλλιών μετά από ένα έτος, ο γιατρός σας πιθανότατα θα σας συστήσει να σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν:

κατάθλιψη

κνησμός

εξάνθημα

ευαισθησία στο στήθος

ανάπτυξη μαστού

πρήξιμο του προσώπου ή των χειλιών

επώδυνη εκσπερμάτωση

πόνος στους όρχεις

στυτική δυσλειτουργία

Η φιναστερίδη μπορεί να επηρεάσει τις δοκιμές ειδικού αντιγόνου προστάτη (PSA) που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο καρκίνου του προστάτη. Η ουσία μειώνει τα επίπεδα PSA, γεγονός που προκαλεί μετρήσεις χαμηλότερες από τις κανονικές. Οποιαδήποτε αύξηση των επιπέδων PSA κατά τη λήψη φιναστερίδης θα πρέπει να αξιολογείται για τον καρκίνο του προστάτη.

Μεταμόσχευση

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι η πιο επεμβατική και ακριβή θεραπεία για την τριχόπτωση. Οι μεταμοσχεύσεις μαλλιών λειτουργούν αφαιρώντας τα μαλλιά από περιοχές του τριχωτού της κεφαλής που έχουν ενεργή ανάπτυξη μαλλιών και μεταμοσχεύοντάς τα σε περιοχές αραίωσης ή φαλάκρας του τριχωτού της κεφαλής σας. Οι πολλαπλές θεραπείες είναι συχνά απαραίτητες και η διαδικασία ενέχει τον κίνδυνο ουλών ή λοίμωξης. Τα πλεονεκτήματα μιας μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ότι το αποτέλεσμα φαίνεται πιο φυσικό και είναι μόνιμο.

Δυστυχώς δεν υπάρχει γνωστός τρόπος για την πρόληψη της φαλάκρας των ανδρών. Μια θεωρία είναι ότι το άγχος μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών, αυξάνοντας τα επίπεδα παραγωγής ορμονών στο σώμα. Μπορείτε να μειώσετε το άγχος συμμετέχοντας σε χαλαρωτικές δραστηριότητες, όπως περπάτημα, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική, και κάνοντας διαλογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!