Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Όλα έτοιμα για τα δωρεάν Covid Self/test – Προβλήματα στα φαρμακεία

Σήμερα εφοδιάστηκαν τα φαρμακεία με την πρώτη παρτίδα των self tests για τον covid-19.
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη η επόμενη παράδοση είναι προγραμματισμένη στα μέσα της επόμενης εβδομάδας και η τελευταία στις αρχές της μεθεπόμενης.

Ο κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ την εβδομάδα, με τους μαθητές του Λυκείου 16-18 χρονών και τους εκπαιδευτικούς, να είναι οι πρώτοι που θα μπορούν να προμηθευτούν το συγκεκριμένο τεστ, καθώς τα σχολεία ανοίγουν αυτή τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Στη συνέχεια θα μπορεί να δοθεί σε  ηλικίες 18 έως 64 χρόνων και τέλος στους άνω των 67, όπου είναι και αυτοί που ήδη έχουν βάλει το εμβόλιο.

Η ιστοσελίδα  self-testing.gov.gr, η οποία δημιουργήθηκε προκειμένου να δηλώνονται τα θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα των self tests, ενεργοποιήθηκε σήμερα.

Οι φαρμακοποιοί συνιστούν στους δικαιούχους να προμηθευτούν τα self tests ώρες που τα φαρμακεία είναι ανοιχτά και να μην προσέρχονται στα εφημερεύοντα.

Τι θα κάνεις σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος;
Αρχικά δωρεάν σελφ τεστ θα μπορούν να παραλαμβάνουν για τα παιδιά τους, όλοι οι γονείς με την επίδειξη των ΑΜΚΑ τους, σε πραγματικό χρόνο για να αποφευχθούν φαινόμενα πολλαπλής ζήτησης των τεστ σε διαφορετικά φαρμακεία, από το ίδιο άτομο.

Το self test θα πραγματοποιείται στο σπίτι από 24 έως 48 ώρες πριν την έναρξη των μαθημάτων και το αποτέλεσμα του θα δηλώνεται στη σχετική πλατφόρμα. Εντός της συσκευασίας του τεστ, υπάρχουν σαφείς έντυπες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία.

Σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος, ο γονέας/ κηδεμόνας θα πρέπει να εκτυπώσει και να υπογράψει τη σχετική βεβαίωση την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας και θα την επιδεικνύει στον εκπαιδευτικό της τάξης του που θα είναι επιφορτισμένος με το παρουσιολόγιο.

Σε θετικές περιπτώσεις, θα πρέπει να κάνουν το συντομότερο ένα δεύτερο τεστ αντιγόνου, από επαγγελματία υγείας, είτε σε δημόσια δομή (οπότε θα είναι δωρεάν) είτε σε ιδιωτική δομή.

Πρόβλημα με τις μη ατομικές συσκευασίες σελφ τεστ!

Μπέρδεμα προκλήθηκε στα φαρμακεία, με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) να δηλώνει εξαιρετικά αναστατωμένος, καθώς οι συσκευασίες των self tests δεν είναι ατομικές αλλά περιέχουν 25 τεστ, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται οι φαρμακοποιοί να τις ετοιμάζουν ξεχωριστά για τον κάθε πελάτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μέσα στις συσκευασίες περιλαμβάνονται 25 αναλυτικές οδηγίες του συγκεκριμένου test με φωτογραφική αναπαράσταση, 25 τεμάχια με βαμβακοφόρο στυλεό, τη γνωστή μπατονέτα, για τη λήψη ρινικού επιχρίσματος, 25 δοκιμαστικοί σωλήνες με ενσωματωμένο το υγρό αντιδραστήριο, 25 ειδικά προσαρμοζόμενα πώματα για τον σωλήνα, που λειτουργεί ως σταγονόμετρο και 25 πλακέτες διεξαγωγής του self test. «Η εταιρεία όφειλε να παρέχει όλα τα ανωτέρω σε ατομικές συσκευασίες. Δεν είναι δυνατόν να καλούνται οι φαρμακοποιοί να διανείμουν τα αντιδραστήρια τοποθετώντας τα μέσα σε εκατομμύρια ατομικές συσκευασίες. Η πολιτεία είχε υποχρέωση να ελέγξει τη διαδικασία και να διασφαλίσει την ορθότητα των συσκευασιών. » ανέφερε εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, απαιτώντας οι επόμενες παραδόσεις, άλλων διαγωνισμών, να είναι σωστές σε ατομικές συσκευασίες.  Αντίθετη άποψη φαίνεται να έχει ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος απόρησε πως είναι δυνατόν να ισχυρίζονται οι φαρμακοποιοί κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που παγκοσμίως η συσκευασία είναι 25 τεμαχίων και όχι ατομική.
«Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο άλλη συσκευασία από αυτή των 25 τεμαχίων. Υπάρχουν στη Γερμανία ατομικά που πωλούνται με αρκετά χρήματα. Τα δωρεάν self test είναι σε εικοσιπεντάδες σε όλο τον πλανήτη. Ήταν σε πλήρη γνώση των φαρμακοποιών», δήλωσε χαρακτηριστικά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καταλήγοντας, ότι  όλα αυτά ήταν αναρτημένα στον διαγωνισμό που έτρεξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!