Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Ναί… για να έχεις όμορφα μαλλιά, απαιτείται καθημερινή φροντίδα!

Hair routine ή αλλιώς ρουτίνα για τα μαλλιά σας!!!
Και ομως ναι, υπαρχουν και αυτες !
Στους καθημερινούς ρυθμούς μας, πολλές φορές η φροντίδα των μαλλιών μας, ίσως να μην είναι από τις πρώτες μας προτεραιότητες, συγκριτικά με την περιποίηση του προσώπου μας.
Ας θυμηθούμε όμως πως τα μαλλιά μας, αποτελούν το 80 % της εμφανίση μας .

Θα περιμένουμε την φθορά του χρόνου, των τεχνικών εργασιών και των εξωτερικών συνθηκών, να μας υπενθυμίσει πως είναι ώρα να τα φροντίσουμε;
Όχι, γιατί, οπως λενε άλλωστε…. η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία.
Γι’ αυτο ας φροντίσουμε να εμπλουτίσουμε την καθημερινότητα μας με “hair routine”,
και ειδική, σωστή φροντίδα, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

 Ας ξεκινήσουμε …..

Πρωί

✔️Χάρισε στα μαλλια σου ενυδάτωση. Βάλε 1-5 δόσεις ελαίου ανάλογα με την πυκονοτητα και την ποιοτητα των μαλλιών σας, (βαζοντας την δόση σιγά σιγά, μία, μία σε βρεγμένα η στεγνά). Αυτός ο τρόπος  θα τους προσδώσει λάμψη !!

✔️Χτενισε με τα δάχτυλα τα μαλλια σου, ή με πιρούνα ή με βούρτσα. Μπορείς να επιλέξεις, ότι σου ταιριάζει.

Ξεκίνησε από το κάτω μέρος της τριχας και σταδιακά ανέβα προς τα επάνω για να ξεμπερδέψεις τυχόν κόμπους. Έπειτα θα είναι παιχνιδάκι το να τα χτενίσεις από τις ρίζες προς τα κάτω. 🔝🔝 Με αυτόν το τρόπο θα προσδώσεις στα μαλλια σου extra λάμψη, διότι το βουρτσίμα στα μαλλια, μοιράζει τα φυσικά έλαια της τριχας σε όλο το μήκος και τα κάνει πιο λαμπερά και λιγότερο επιρρεπή στο σπάσιμο. (Δεν συνιστάτε για λιπαρά μαλλια) !

✔️Εάν ανανεώνεις  το χτένισμα σου με θερμαντικά εργαλεία, η χρήση ενός θερμοπροστατευτικου προϊόντος ,είναι σημαντική, διότι θα δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας στη τρίχα σου που θα την θωράκισει απέναντι στη επίθεση της θερμότητας. Βέβαια ανάλογα το προϊόν, θα δώσει και άλλες ιδιότητες όπως πχ μνήμη στο χτένισμα , κερατινη, ενυδάτωση κτλ. 

     Απόγευμα

✔️Στην τσάντα σου να έχεις ένα dray shampoo για το ενδιάμεσο της ημέρας . Λίγοι ψεκασμοί στις ριζες των μαλλιών, είναι αρκετοί για την απομάκρυνση όλης της συσσωρευμένης λιπαρότητας, δίνοντας  μια αίσθηση δροσιάς και ανανεώσης.
Ένα touch ups, στο ενδιάμεσο της ημέρας !!  ❤️Επίσης θα χαρίσει όγκο και κίνηση στα μαλλιά σου και θα έχεις ένα ανανεωμένο look. 

Βράδυ

 Ήρθε η ώρα που τελειώνει η μέρα σου και όπως φροντίζεις όλα τα υπόλοιπα…. πρέπει για 1 μόλις λεπτό να αφιερώσεις το χρόνο σου και στην φροντίδα των μαλλιών σου. 

✔️Βούρτσισε τα με τον τρόπο που εξηγήσαμε και είπαμε να κάνεις και το πρωί.
Με αυτόν τον τρόπο θα απομακρυνθεί, ένα μέρος από τα κατάλοιπα που έχουν συσσωρευθεί στην διάρκεια της μέρα.

✔️Χαρίστε τους την βραδινή τους τροφή με έναν όρο νύχτας !!
Ειδικά προϊόντα, που δρουν όσο εσείς κοιμάστε, προσφέροντας θρέψη και επανόρθωση στα μαλλια, αφήνοντας τα λεία και μεταξένια μέχρι το επόμενο πρωί .

Εαν εχεις να μας προτείνεις μία ακόμη hair routine ………. την αναμένουμε στα σχολια .

Theharxpertbyioanna&sissy

ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΓΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Ο δεκάλογος για την προστασία των μαλλιών πριν και μετά το ντεκαπάζ

Σίγουρα η προφανής απάντηση στο ερώτημα πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το ντεκαπάζ είναι - να μην το κάνουμε! Εάν έχετε, όμως, αποφασίσει...

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....