Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Μύθοι του καλοκαιριού ή πραγματικότητες ;

Λίγο πολύ, όλοι μας εχουμε ακούσει μύθους…. απο την γιαγιά μας, την θεία μας την μαμά μας, κάποιον που ξέρει ή που νομίζει ότι ξέρει. Τώρα, μιας και μπήκαμε στο καλοκαίρι, ίσως είναι η κατάληλλη στιγμή για να καταρρίψουμε τους μύθους του καλοκαιριού !!!

ΜΥΘΟΣ 1

Τα μαλλιά πέφτουν περισσότερο το καλοκαίρι.

Ο ρυθμός της φυσιολογικής (μη παθολογικής) τριχόπτωσης παρουσιάζει μία εποχικότητα, αλλά αυτή παρατηρείται περισσότερο το φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι. Η φυσιολογική τριχόπτωση οφείλεται στο ότι οι τρίχες μας δεν βρίσκονται όλες στην ίδια φάση ανάπτυξης: καθημερινά κάποιες αναγεννώνται και άλλες πεθαίνουν. Έτσι, το να χάνει κάποιος έως 100 τρίχες την ημέρα είναι κάτι φυσιολογικό.

ΜΥΘΟΣ 2

Το αλάτι «ψήνει» τα μαλλιά !!!!

Ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Ειναι σημαντικο να ξεπλένουμε τα μαλλιά μετά από κάθε μπάνιο στη θάλασσα ή στην πισίνα, χρησιμοποιώντας ήπια σαμπουάν που είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση και προσφέρουν καλύτερη ενυδάτωση.  Μετά το λούσιμο είναι καθήκον μας να χρησιμοποιούμε conditioner, ή μάσκα μαλλιών, ιδίως όσοι (γυναίκες και άντρες) έχουν μακριά μαλλιά. Οι ενυδατικές τους ιδιότητες υποκαθιστούν τα φυσικά λιπίδια των μαλλιών, που αφαιρούνται με το λούσιμο.

ΜΥΘΟΣ 3

Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο .

Ο μύθος αυτός κυκλοφορεί όλη τη χρονιά, αλλά το καλοκαίρι είναι ακόμα πιο σημαντικό να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Με τα ταξίδια, τις έντονες δραστηριότητες, το αλάτι και το χλώριο να μπαίνουν στο παιχνίδι, τα μαλλιά μας εχουν περισσότερο την ανάγκη για έναν βαθύ καθαρισμό σε καθημερινή βάση. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να επιλέξουμε ένα σωστό προϊόν που θα απομακρύνει απαλά τους ρύπους και τους εξωτερικούς επιθετικούς παράγοντες και ταυτόχρονα θα προστατεύσει τα μαλλιά μας από τον ήλιο, αποτρέποντας την ξηρότητα και το σπάσιμο.

ΜΥΘΟΣ 4

Βούρτσισε τα μαλλιά σου !!!

Ειδικά το καλοκαίρι φρόντισε να αποφύγεις το συχνό και “βίαιο” βούρτσισμα των μαλλιών, το στέγνωμα με πιστολάκι ή το σίδερο μαλλιών και επίλεξε για το φορμάρισμα των μαλλιών σου προϊόντα styling που θα τα ενυδατώνουν με φίλτρα UV.

ΜΥΘΟΣ 5

Όλα τα αντηλιακά είναι ίδια !!!

Μα είναι δυνατόν; Όπως δεν είναι όλες οι ενυδατικές ίδιες, έτσι και τα αντιηλιακά διαφέρουν μεταξύ τους. Μπορεί όταν πρωτοεμφανίστηκαν να μην είχαν τις δεκάδες παραλλαγές που έχουν τώρα, όμως πλέον, υπάρχει ένα αντιηλιακό μαλλιων για κάθε σας ανάγκη..
μην μπερδεύεστε.

ΜΥΘΟΣ 6

Αντιηλιακό μόνο στην παραλία

Όπως φροντίζουμε το πρόσωπο μας, με τον ίδιο τρόπο, καλό είναι να προασπίζουμε και την υγεία των μαλλιών μας, φροντίζοντας τα, τους καλοκαιρινούς μήνες με αντιηλιακή προστασία καθημερινά. Διότι ο ήλιος δεν υπάρχει μόνο στην παραλία. Εκτιθόμαστε στην ακτινοβολία του κατά την διάρκεια όλης της μέρας πηγαίνοντας είτε στην εργασία μας , είτε μια βόλτα στα κατάστηματα. Ότι και να κάνουμε, το καλοκαιράκι ήρθε και εμείς ας είμαστε έτοιμοι, να το απολαύσουμε !!!!

Tip: φορέστε το καπέλο σας .. το τυρμπαν σας είναι must τα αξεσουάρ για φέτος το καλοκαίρι !!!!!!

ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ !!!!

Thehairxpert by ioanna & sissy

ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΙΓΚΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Ο δεκάλογος για την προστασία των μαλλιών πριν και μετά το ντεκαπάζ

Σίγουρα η προφανής απάντηση στο ερώτημα πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το ντεκαπάζ είναι - να μην το κάνουμε! Εάν έχετε, όμως, αποφασίσει...

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....