Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μην το κάνεις, βλάπτει την επιδερμίδα σου!!!!

Συμβουλές για να έχουμε ένα ωραίο δέρμα υπάρχουν πολλές…  το θέμα όμως,  είναι να μάθουμε και τι κάνουμε λάθος.  Αξίζουμε ένα υγιέστατο δέρμα, για αυτό ας σταματήσουμε να το πειράζουμε και να νομίζουμε ότι του κάνουμε καλό. Διαβάστε τα συχνότερα λάθη που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς, και σταματήστε τα!!


Μην πειράζεις τα σπυράκια σου

Έχεις ακμή ή γενικότερα σπυράκια που και που; Άστα στην ησυχία τους και μην τα πιέζεις, μην τα ζουλάς. Όταν το κάνεις αυτό, όχι μόνο δεν θα εξαφανιστούν, αλλά θα  εισχωρήσουν βακτήρια πολύ βαθιά, τραυματίζοντας πολλές φορές το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα, πιθανή μόλυνση και περισσότερα δερματικά προβλήματα, σπυράκια και μαύρα στίγματα.

Αντηλιακό παντού

Το αντηλιακό δεν είναι μόνο για να το βάζεις στην πλατούλα σου, κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας στη θάλασσα. Πρεπει να βάζεις κάθε μέρα, χειμώνα, καλοκαίρι, όποτε βγαίνεις από το σπίτι σου, στα χείλη, τον λαιμό και το πρόσωπο σου. Συγκεκριμένα ειδικά τα χείλη δεν έχουν μελανίνη, επομένως είναι πιο ευαίσθητα στον ήλιο και χρειάζονται ένα lip balm με SPF30. Όσον αφορά την ηλιοθεραπεία το καλοκαίρι, καλό είναι να αποφεύγεις την πολύωρη έκθεση στον ήλιο ειδικά τις ώρες 12-4.  

Μακριά από το ζεστό νερό

Μπαίνεις στο μπάνιο και δεν βγαίνεις πριν το δέρμα σου να σουρώσει. Το ξέρω πως αυτό σ’αρέσει αλλά πρέπει να ξέρεις και εσύ, ότι η υψηλή θερμοκρασία νερού απομακρύνει τα φυσικά έλαια της επιδερμίδας και διαταράσσει την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, προκαλώντας ερυθρότητα και ερεθισμούς. Επόμενη φορά λοιπόν στο μπάνιο ή ντουζ σου, προτίμησε χλιαρό νερό αν θες να παραμείνεις για ώρα, κάτω από αυτό.

Όχι σε όποιο skincare προϊόν δεις στα social media

Πλέον ο καθένας κάνει τη διαφήμιση του μέσω των social media. Αυτό έχει τα καλά του, γιατί μπορείς να μάθεις κάθε καινούριο προϊόν, αλλά και τα κακά του. Γιατί; Γιατί εσύ μπορεί να έχεις κάνει follow την αγαπημένη σου πχ τραγουδίστρια, ηθοποιό, μοντέλο, γυμνάστρια ή απλά influencer, να σου διαφημίζει κάτι που της αρέσει, χρησιμοποιεί ή απλά έχει πληρωθεί να το κάνει, πχ για τα μαλλιά, το δέρμα, το σώμα της… αλλά αυτό το προϊόν να μην κάνει για σένα και έτσι αγοράζοντας το, απλά να χάσεις τα λεφτάκια σου.  Καλό είναι πριν κάνεις οποιαδήποτε αγορά να συμβουλεύεσαι έναν δερματολόγο, ή έστω τον φαρμακοποιό σου.

Μια έξτρα συμβουλή σχετικά με τα  skincare προϊόντα, μην τα αλλάζετε συχνά, πριν προλάβουν να σας δείξουν πως επιδρούν στο δέρμα σας τα συστατικά τους.  Έχετε υπομονή και κρατήστε τα τουλάχιστον τέσσερις με έξι εβδομάδες.

Έχεις και λαιμό

…και πρέπει και στον λαιμό σου να χρησιμοποιείς καθαριστικό, ενυδατικές κρέμες, σέρουμ, αντηλιακό και ότι άλλο θα έβαζες στο όμορφο σου πρόσωπο, κεφάλι. Ακόμα και ο λαιμός, εμφανίζει σημάδια γήρανσης και πολλές φορές από εκεί καταλαβαίνεις και την ηλικία μιας γυναίκας.

Μην το παρακάνεις με την απολέπιση

Η απολέπιση πρέπει να γίνεται μια με δύο φορές την εβδομάδα, αναλόγως του τύπου δέρματος σου. Για αυτό αν κάνεις περισσότερες φορές μείωσε τες, αν δεν κάνεις καθόλου ξεκίνα τουλάχιστον με 1,2 φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με ειδικούς, η πολύ συχνή απολέπιση με scrubs, απολεπτιστικά cleansers, κρέμες ή toners με ελαφρά οξέα, έχει ενοχοποιηθεί αρκετές φορές για την εμφάνιση ακμής σε ενηλίκους

Όλοι χρειαζόμαστε ενυδάτωση

Είναι μεγάλο λάθος να νομίζεις ότι επειδή έχεις λιπαρό δέρμα δεν χρειάζεται να το ενυδατώνεις. Η επιδερμίδα, ότι τύπος και να είναι, χρειάζεται ενυδάτωση. Ρωτώντας έναν δερματολόγο, αισθητικό, ή φαρμακοποιό, μπορείς να βρείς το κατάλληλο για σένα ενυδατικό προϊόν.

Εσύ καθαρίζεις το δέρμα σου πριν κοιμηθείς;

Ήρθες κουρασμένη από τη δουλειά, από το ξενύχτι, την βόλτα και έτρεξες αμέσως στο κρεβάτι σου, χωρίς να βγάλεις τα ρούχα σου, χωρίς να βάλεις πυτζάμες και το κυριότερο χωρίς να έχεις καθαρίσει το πρόσωπο σου. Αυτό είναι σοβαρό φάουλ και κάπως έτσι βγάζεις ενοχλητικά σπυράκια από πόρους που δεν μπορούν να αναπνεύσουν. Φρόντιζε να καθαρίζεις και να πλένεις το δέρμα σου κάθε νύχτα, ώστε να απομακρύνονται τα βακτήρια και οι ρύποι που έχουν συγκεκτρωθεί στην επιφάνειά του καθ᾽όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Αν δείς κάτι διαφορετικό πάνω στο δέρμα σου, όπως ένα σημάδι, μια ελιά, ένα περίεργο σπυράκι, μην αμελήσεις μια επίσκεψη στον δερματολόγο. Συνήθως δεν είναι τίποτα. Αλλά αν είναι; Μια φορά το χρόνο, κάνε μια εξέταση καλού ή κακού, για σωστή πρόληψη. Βρες τον ιδανικό δερματολόγο που έχει δερματοσκόπιο, καθώς με γυμνό μάτι ο έλεγχος δεν μπορεί να γίνει 100% σωστά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!