Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Μείωσε τη χρήση πλαστικού στο κομμωτήριο σου


Η βιομηχανία ομορφιάς παράγει πάνω από 120 δισεκατομμύρια μονάδες συσκευασίας και πακέτων, κάθε χρόνο, έτσι κάθε επιχείρηση θα ήταν καλό να προσπαθήσει να μειώσει τα πλαστικά της απορρίματα.
Τα κομμωτήρια άνοιξαν ξανά και απαιτείται να προστατεύουν τον εαυτό τους και τους πελάτες τους με το κατάλληλο ΜΑΠ (μέσα ατομικής προστασίας, όπως γάντια, μάσκα ακόμα και ποδιά), τα οποία είναι συχνά μίας χρήσης και είναι κατασκευασμένα από πλαστικό).

Αν και η Ελλάδα έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να περιορίσει αποτελεσματικά την πλαστική ρύπανση, όπως προκύπτει από νέα έκθεση του WWF Ελλάς, (Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση -World Wide Fund for Nature) ενόψει της διαβούλευσης για την ενσωμάτωση της οδηγίας της ΕΕ για τα πλαστικά μιας χρήσης…. μπορούμε εμείς να βοηθήσουμε βάζοντας το λιθαράκι μας.

Ο προσωπικός προστατευτικός εξοπλισμός (γάντια, μάσκες κτλ), πλέον και μετά καραντίνας εποχή, είναι απαραίτητος και όλα τα κομμωτήρια πρέπει να προσαρμοστούν σε αυτό.
Αρκετές διεθνείς εταιρείες όπως η A Plastic Planet και οι διεθνείς καινοτόμοι συσκευασίας Reelbrands and Tams Packaging έχουν δημιουργήσει ελαφριές, διαυγές, πλαστικές ασπίδες προσώπου για την προστασία του προσωπικού χωρίς να προσθέτουν ρύπανση από πλαστικά.
Τα καλύμματα, τα οποία είναι πιστοποιημένα με CE, είναι κατασκευασμένα από χαρτόνι FSC και κυτταρίνη από ξυλοπολτό για άνεση και εντελώς καθαρή όραση και είναι ανακυκλώσιμα.

Η χρήση ειδικών επαναχρησιμοποιήσιμων μασκών, ποδιών κτλ, μπορεί να είναι επίσης μια λύση.

Σε περιπτώσεις που δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χρήση πλαστικών μέσων ατομικής προστασίας, μάθετε να κάνετε ανακύκλωση. Υπάρχουν εταιρείες που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν.

Σε κομμωτήρια στο εξωτερικό είναι πλέον μόδα, η υπηρεσία ξανά γεμίσματος. Συγκεκριμένα και εσύ επανα-γεμίζεις τα μπουκαλάκια σου οτιδήποτε σαμπουάν, μαλακτικά λαδάκια, κ.α χρειάζεσαι, χωρίς να χρειαστεί να αγοράσεις άλλο…και ο πελάτης σου αγοράζει ένα μπουκάλι, το οποίο φέρνει στο κομμωτήριο, το ξανά γεμίζει και πληρώνει ανάλογα το τι πήρε.

Αν δυσκολεύεστε για οποιοδήποτε λόγο να κάνετε ανακύκλωση, υπάρχουν πλέον προϊόντα, τα οποία είναι κατασκευασμένα από γυαλί.

Μειώστε ή αντικαταστήστε το πλαστικό και σε άλλα είδη που μπορεί να χρησιμοποιείτε στο κομμωτήριο σας, όπως τα πλαστικά ποτήρια, καλαμάκια, σακούλες.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ήδη το κομμωτήριο Karine Jackson hair & Beauty, δουλεύει χωρίς να χρησιμοποιεί καθόλου πλαστικά είδη. Συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια του 1ου κομμωτηρίου χωρίς χρήση πλαστικών, ανέφερε «Ψάχνω τώρα εναλλακτικές λύσεις σε όλα. Στην ομάδα πλέον όλα είναι αγορασμένα σωστά και δεν υπάρχει τίποτα μιας χρήσης», προσθέτοντας, «Έχουμε εισαγάγει ένα ράφι χωρίς πλαστικά, ώστε οι πελάτες να μπορούν να αγοράζουν μπουκάλια νερό, φλιτζάνια καφέ και άλλα. Επίσης μιλάμε με όλους τους προμηθευτές μας και αρνούμαστε κάθε κομμάτι πλαστικής συσκευασίας.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!