Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

10 τρόποι για να μεγαλώνεις μεν, αλλά να μην γερνάς!!!

Θα ήθελα με το μυαλό που έχω τώρα, να ήμουνα δέκα χρόνια πριν.
Θέλω με το μυαλό και τις εμπειρίες που θα έχω σε δέκα χρόνια…. να είμαι ηλικιακά και εμφανισιακά, όπως τώρα. Δεν θα θέλατε όλοι κάτι παρόμοιο;

Πλέον με τόσες κρέμες, τόσα μπότοξ, υαλουρονικά και κάθε λογής μαγικό φίλτρο, πρακτικά προσπαθούμε όλοι μας να εξαπατήσουμε το χρόνο, σβήνοντας τον από το υπέροχο πρόσωπο και σώμα μας.  Από την άλλη, αν υπήρχε η επιλογή να επιστρέψετε πίσω κάποια χρόνια, θα το κάνατε;
Εγώ όχι. Θέλω να μείνω εμφανισιακά και ψυχικά, εδώ ακριβώς που είμαι…. για ακόμα 20 χρόνια!!!!

Πόσο θαυμάζω μεγάλους ανθρώπους, με προβλήματα υγείας ή μη, που μιλώντας μαζί τους, αντιλαμβάνεσαι μια απίστευτη παιδικότητα, μια φανταστικά αισιόδοξη διάθεση και μια θαυμαστή δύναμη!!!

Υπάρχουν 10 τρόποι για να μεγαλώνεις μεν, αλλά να μην γερνάς!!!

1.Καταρχήν να σε αγαπάς και να σε φροντίζεις. Τι σημαίνει αυτό; Μάθε να ικανοποιείς τις ανάγκες σου ισορροπημένα, χωρίς υπερβολές αλλά και χωρίς στερήσεις. Μάθε να τρως σωστά και  να κοιμάσαι τουλάχιστον 7,8 ώρες κάθε βράδυ.

2.Φρόντισε να μην μένεις καθισμένη απλά σε έναν καναπέ, αλλά να κινείς το σώμα σου, γυμνάζοντας σε. Μπορείς να περπατάς, να πηγαίνεις γυμναστήριο, να τρέχεις. Ξεκίνα μαθήματα τέννις, μπάσκετ, χορό ή κολύμβηση. Πρέπει να παραμείνεις κινητικά ενεργή για να μην σε φάει η βαρεμάρα του σπιτιού σου.

3.Νους υγιής εν σώματι υγιεί, ένα αρχαίο γνωμικό που έχει απόλυτο δίκαιο. Σημασία δεν έχει μόνο να γυμνάσουμε το σώμα μας, αλλά και το μυαλό μας. Διαβάστε βιβλία, λύστε σταυρόλεξα, παίξτε παιχνίδια γνώσεων και κάντε ασκήσεις μνήμης και μυαλού. Το διαδικτύο μας έχει κάνει κάθε γνώση, εύκολη…. για ξεχάστε το για λίγο, για να θυμηθείτε το τι πραγματικά γνωρίζετε.

4. Ζούμε στο σήμερα και όχι στο χτες. Ενημερωνόμαστε για την επικαιρότητα και το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο, μαθαίνοντας τα πάντα όσον αφορά την εξέλιξη, την τεχνολογία και το κάθε νέο που μπορεί να υπάρχει. Γίνεται ένα 7χρονο παιδάκι να ξέρει από υπολογιστές και ipad και εσύ όχι;

5.  Σε κάθε συνθήκη, ακόμα και σε καραντίνα, δεν ξεχνάω να είμαι κοινωνική και πρόσχαρη. Βρίσκω τρόπους, μιλάω με φίλους, γνωστούς…κοινωνικοποιούμε και δεν κρατάω τίποτα μέσα μου. Κανόνισε να κάνεις με ανθρώπους που περνάς καλά, δραστηριότητες είτε εξωτερικές, είτε κάτι στο σπίτι.

6. Και γιατί να μην κανονίσετε με την κολλητή σου, να ξεκινήσετε επιτέλους εκείνα τα μαθήματα Ιταλικών που θέλατε πάντα; Σκεφτείτε πόσα ενδιαφέροντα μαθήματα μπορείς να μάθεις και πόσο ευχάριστα μπορείς να αξιοποιήσεις το χρόνο σου. Εσύ δεν είσαι που πάντα ήθελες να μάθεις κηπουρική, μαγειρική και να φτιάχνεις αγαλματάκια με πηλό; Μην κάθεσαι αδρανής, βρες χόμπυ!

7. Μεγαλώνουμε όλοι καλώς ή κακώς. Μην παραπονιέσαι ότι έφτασες τα δεύτερα άντα (40) ούτε ότι εμφανίστηκε ξαφνικά και δεύτερη ρυτίδα στο μέτωπο σου. Οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες. Μάθε να ζεις με το πονεμένο σου γόνατο και πρόσεχε λίγο τις κινήσεις σου όταν σκύβεις, αφού πονάς λίγο και την μέση σου.

8. Μεγαλώσαμε και αυτό σημαίνει ότι ξέρουμε πολύ καλύτερα τον εαυτό μας, είμαστε πιο έξυπνοι, συνειδητοποιημένοι και έχουμε πολλά θετικά. Κάθε ηλικία είναι διαφορετική και εκτιμάμαι το τι έχουμε τώρα, είτε είμαστε 20,30,40,50,70 χρονών! Μάθε να αγαπάς κάθε περίοδο της ζωής σου, γιατί είναι μοναδική.

9. Ξέρω, ευτυχώς λίγες περιπτώσεις γυναικών, οι οποίες μετά τα 60 σταμάτησαν να φροντίζουν τον εαυτό τους, δεν περιποιούνται το πρόσωπο τους, δεν φοράνε τα ρούχα που θα ήθελαν να φορέσουν και δεν κάνουν όσα θα ήθελαν, με την δικαιολογία ότι «γέρασα, η ζωή τώρα είναι για σένα». Όχι η ζωή είναι για όλους και για εσένα που είσαι 70,80, 117 χρονών. Πόσο αστείο είναι να είσαι 40 χρονών και να λες «όταν ήμουν νέα» σε ένα κορίτσι 25; Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο…κατάλαβε το!

10. Ζεις… και αυτό από μόνο του είναι ότι πιο σημαντικό, για αυτό πρέπει να έχεις ευγνωμοσύνη.
Ζήσε, βρίσκοντας σε κάθε στιγμή ευχαρίστηση. Είσαι τυχερή, που έχεις αυτά που έχεις και είσαι αυτή/ος που είσαι!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!