Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Με φυσικό τρόπο, εξαφανίστε τα σπυράκια σας!

Κατά καιρούς όλοι έχουμε ένα σπυράκι εδώ, ένα σπυράκι εκεί, ένα σπυράκι πιο πάνω ή πιο κάτω…. στο μέτωπο, στο μάγουλο, στο πηγούνι, στο λαιμό, στην πλάτη ή όπου αλλού μπορεί να υπάρξει υπερβολική έκκριση σμήγματος από τους αδένες, οι οποίοι βρίσκονται μέσα στο δέρμα, σε ολόκληρο το σώμα μας, εκτός από παλάμες και πέλματα.
Οι σμηγματογόνοι αδένες δεν είναι κάποια ουσία που παράγουν τα κύτταρα του αδένα, αλλά τo περιεχόμενο των ίδιων των κυττάρων που διαρρηγνύονται απελευθερώνοντάς το μέσα από τον θυλακοσμηγματικό πόρο προς την επιφάνεια του δέρματος. Σκοπός του σμήγματος είναι να διατηρήσει την τρίχα εύκαμπτη και το δέρμα αδιάβροχο, η υπερβολική παραγωγή του όμως παίζει ρόλο στη λιπαρότητα του δέρματος και την εμφάνιση της ακμής.

Άρα για να το πούμε απλά… το σπυράκι είναι μια φλεγμονή του δέρματος κατά την οποία οι σμηγματογόνοι αδένες, μολύνονται με βακτήρια και κατ’ επέκταση γεμίζουν με πύον.
Λύσεις για περιορισμό της ακμής ή και εξαφάνιση της, υπάρχουν είτε με κάποια φαρμακευτική μέθοδο, κρέμα, σαπούνι, χάπι… είτε με κάποια φυσική μέθοδο… όπως αυτές που ακολουθούν! Αν το πρόβλημα σας είναι μεγάλο, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Αν βγάζετε που και που κανένα σπυράκι…απλά ακολουθήστε τις δοκιμασμένες συμβουλές μου…

Πάγος

Ανοίξτε το ψυγείο, πάρτε ένα παγάκι ή θρυμματισμένο πάγο, τυλίξτε το σε ένα κομμάτι ύφασμα και κρατήστε στο στην πληγείσα περιοχή του δέρματος σας για μερικά δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την συγκεκριμένη διαδικασία, για 2,3 ακόμα φορές. Το παγάκι, θα μειώσει γρήγορα την ερυθρότητα, το οίδημα και τη φλεγμονή στο σπυράκι και θα βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος προς την πληγείσα περιοχή, στη σύσφιξη των πόρων του δέρματος και στην εξάλειψη των ακαθαρσιών και των ελαίων που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα.

Λεμόνι

Ένας άλλος γρήγορος τρόπος για να απαλλαγείτε από ένα σπυράκι είναι η χρήση του χυμού λεμονιού, ο οποίος είναι πλούσιος σε βιταμίνη C και βοηθά τα σπυράκια να “ξεραθούν” πιο γρήγορα. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε φρέσκο χυμό λεμονιού και όχι εμφιαλωμένο χυμό, ο οποίος έχει συντηρητικά. Υπάρχουν δύο τρόποι για να εφαρμόσετε αυτήν την θεραπεία. Είτε βουτώντας μια καθαρή μπατονέτα σε φρέσκο χυμό λεμονιού, και μετά κατευθείαν για λίγα λεπτά την μπατονέτα πάνω στο σπυράκι, είτε αφού φτιάξετε ένα μείγμα με χυμό λεμονιού και λίγο κανέλα, παίρνετε ένα βαμβάκι και το τοποθετείτε εξίσου στο σπυράκι σας.

Μέλι

Έχει αντιμικροβιακή επίσης δράση και επουλώνει σχετικά εύκολα ένα προβληματικό δέρμα. Βουτήξτε μια μπατονέτα σε λίγο μέλι και στη συνέχεια απλώστε μια μικρή ποσότητα πάνω στο σπυράκι σου. Αφήστε το μέλι να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπο σας με ζεστό νερό.

Σκόρδο

Και ναι καλά ακούσατε ή μάλλον διαβάσατε!! Το σκόρδο εκτός από μια άσχημη μυρωδιά, έχει αντι-ιική, αντιμυκητιασική, αντισηπτική και αντιξειδωτική δράση. Κόψτε στα δύο μια σκελίδα σκόρδου και εφαρμόστε απευθείας πάνω στο σπυράκι. Αφήστε το για πέντε λεπτά και ξεπλυθείτε καλά.

Μαγειρική σόδα

Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λένε ότι απομακρύνει τη λιπαρότητα και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Απλά αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα με λίγο νερό ή ακόμα καλύτερα χυμό λεμονιού και απλώστε επάνω στο σπυράκι την συγκεκριμένη πάστα.

Αγγούρι

Το καλό μας το αγγούρι περιέχει βιταμίνες Α,C και E, οι οποίες είναι ευεργητικές για το δέρμα. Κόψτε ένα αγγουράκι σε φέτες και τοποθετήστε τις σε ένα μπολ με νερό για περίπου ένα λεπτό. Το αγγούρι θα απελευθερώσει τις βιταμίνες του στο νερό και έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να πλύνετε το πρόσωπο σας. Μια άλλη ιδέα είναι να πολτοποιήσετε το αγγουράκι και να το απλώσετε σαν μάσκα στο πρόσωπο σας.

Δοκιμάστε ότι προτιμάτε… και πείτε μου τα σχόλια σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!