Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Μάτια μου, αχ μάτια μου… πως να σας ξεκουράσω;

Στα μάτια μας καθρεφτίζεται η ψυχή μας… θέλουμε να έχουμε μια γερασμένη ψυχή;
Όχι θέλουμε εκτός από υγιέστατα ματάκια, να έχουμε και ένα όμορφο βλέμμα…. γιατί τώρα μεταξύ μας, με τη μάσκα που φοράμε όλη μέρα, μόνο τα μάτια μας φαίνονται, ας φαίνονται αν μη τι άλλο πανέμορφα και όχι κουρασμένα!!!!

1)Αρχικά φροντίστε να έχετε σωστό φωτισμό και όταν δουλεύετε στον υπολογιστή, περιορίστε το φως του εξωτερικού περιβάλλοντος, κλείνοντας τα στόρια ή τις κουρτίνες και κρατήστε τον φωτισμό εντός του χώρου σας, σε ένα μέσο προς χαμηλό επίπεδο. Το κυριότερο, μην έχετε τοποθετημένη την οθόνη του υπολογιστή σας μπροστά, πίσω, ή στο πλάι παραθύρου. Θα γυαλίζει η οθόνη σας και θα ζαλιστείτε εντός λίγων λεπτών. Όσον αφορά τη φωτεινότητα του υπολογιστή, βρείτε την σωστή αντίθεση ανάμεσα σε χαρακτήρες, φόντο, και σίγουρα σωστό μέγεθος γραμματοσειράς. (Αν δεν βλέπετε στο 10, μεγαλώστε το καλέ στο 16, να βλέπετε άνετα!!!)

2) Οργανώστε το χώρο σας να είστε πάνω από όλα άνετοι.
Η καλή στάση του σώματος βοηθά στη μείωση της πίεσης των ματιών και άλλων θεμάτων (μέση, αυχένας). Τοποθετήστε την οθόνη σας περίπου 50- 60 εκατοστά μακριά από τα μάτια σας και προσαρμόστε το γραφείο ή την καρέκλα σας με τέτοιο τρόπο που να ευθυγραμμίζεται το σώμα σας σωστά.

3)Κάντε συχνά διαλείμματα: κάθε φορά που κάνετε μια εργασία που απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση, κάντε ένα διάλειμμα κάθε 20 λεπτά. Κοιτάξτε σε ένα μακρινό αντικείμενο, σε απόσταση περίπου 6,7 μέτρων, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει ο μυς μέσα στο μάτι και το βοηθάει να χαλαρώσει.
Τα διαλείμματα δεν κάνουν καλό μόνο στα μάτια, αλλά και στην πλάτη, τη μέση, τον αυχένα. Για αυτό κάθε λίγο φροντίστε να σηκώνεστε, να κινήστε και να κάνετε ασκήσεις στο λαιμό και τον αυχένα.

4)Ξεκουράστε τα μάτια σας, τρίψτε τα χέρια σας μεταξύ τους μέχρι να γίνουν ζεστά και απαλά. Στη συνέχεια τοποθετήστε τις παλάμες σας πάνω από τα κλειστά σας μάτια. Κρατήστε τις εκεί για λίγα δευτερόλεπτα. Επίσης, μια καλή επιλογή για να ανακουφιστείτε από την πίεση, είναι να βρέξετε μια πετσέτα με κρύο νερό, να τη στύψετε και να την απλώσετε πάνω από τα μάτια σας για πέντε λεπτά. Ξεκούραση θα νιώσετε και ανοιγοκλείνοντας τα. Ο λόγος αυτού, είναι ότι έτσι το μάτι υγραίνεται και εμποδίζεται η ξηρότητα και ο ερεθισμός.

5) Φορέστε γυαλιά, καλοκαίρια και χειμώνες, τα γυαλιά ήλιου κάνουν καλό, άρα μην τα ξεχνάτε. Εκτός από ηλίου, αγοράστε και ειδικά γυαλιά για τον υπολογιστή. Τα γυαλιά αυτά βοηθούν στην ξεκούραση του ματιού, καθώς έχουν έναν ελαφρύ χρωματισμό και επιστρώσεις που προστατεύουν το μάτι από την ακτινοβολία, λειτουργώντας σαν φίλτρο. Επίσης, διορθώνουν ακόμα και πολύ μικρά διαθλαστικά σφάλματα (πχ αστιγματισμό). Συμβουλευτείτε τον οφθαλμίατρό σας για το αν αυτή η λύση είναι κατάλληλη για εσάς και δοκιμάστε τη.

6)Μια φορά το χρόνο κάντε εξέταση ματιών.
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, μην αμελήσετε να αναφέρετε στο γιατρό σας τη συχνότητα με την οποία χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή στη δουλειά, αλλά και στο σπίτι καθώς και τις ώρες που περνάτε μπροστά σε ένα τηλέφωνο ή σε έναν υπολογιστή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!