Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Μάθε να μην αγχώνεσαι για τα κιλά σου!

Μπαίνω στο ψητό και ρωτάω, πόσα κιλά είσαι; Πόσα έπρεπε να είσαι; Πόσα θα ήθελες να είσαι;

Είτε είσαι στρουμπουλή, είτε είσαι λεπτούλα, είτε έχεις περιττά ή ακόμα και λιγότερα από το κανονικό κιλά, πρέπει να ξέρεις ότι σημασία έχει το πως νιώθεις.

Γιατί πολλές φορές…. τα πάχη μας τα κάλλη μας!! Σημασία δεν έχει πόσα κιλά είσαι και μπορώ να σου το αποδείξω κιόλας πόσο δίκαιο έχω. Δεν έχεις δει στρουμπουλές με στυλ, χάρη, αυτοπεποίθηση και πολλούς θαυμαστές; Δεν έχεις δει πανέμορφες, γυμνασμένες με σέξυ σώματα και όμως μόνες, γεμάτες ψυχολογικά; Σημασία σε όλα τα θέματα έχει να μπορείς να συμφιλιωθείς με το σώμα σου και να σε αγαπήσεις ακριβώς όπως είσαι, εκτός φυσικά και αν μιλάμε για προβληματικά, μη υγιή σώματα που τότε ίσως να πρέπει ναι να αγαπήσετε τον εαυτό σας και να πάτε σε έναν γιατρό!!

Είμαστε στη μέση του καλοκαιριού, μετά από μια κουραστική, παχυντική καραντίνα.

Το ξέρατε ότι σύμφωνα με Αμερικάνικη έρευνα, η καραντίνα αύξησε 35% την κακή διατροφή και 25% τη συναισθηματική υπερφαγία; Επίσης πάνω από τη βάση, 61% του πληθυσμού φαίνεται να έχουν παχύνει. Μήπως είσαι και εσύ μέσα σε αυτό το 61%;

1. Σίγουρα έχεις θετικά. Βρες τα!
Αν έχεις λίγα περισσότερα κιλά, υποθέτω έχεις αξιοζήλευτο στήθος. Αν είσαι λεπτός ίσως να μπορείς πολύ εύκολα να φορέσεις ότι θες. Κοιτάξου στον καθρέφτη, εστίασε και βρες τα ωραία σημεία του σώματος σου. Ξέρεις ότι έχει ανθρώπους που είναι τόσο χοντροί που δεν μπορούν να αγκαλιάσουν τον αγαπημένο τους; Ξέρεις ότι υπάρχουν λεπτοί άνθρωποι που θέλουν να παχύνουν και δεν μπορούν, λόγω κάποιας σοβαρής ασθένειας; Είσαι τυχερή που έχεις το σώμα που έχεις…αυτό να το θυμάσαι!

2. Κατανόησε το τι πέρασες!

Έχεις καταλάβει τι περάσαμε και περνάμε όλοι μας; Πρέπει να αντιληφθείς ότι είναι λογικό το σώμα σου να έχει κάποια αυξομείωση εφόσον πέρασε μια καραντίνα. Σκέψου ότι εκτός από διατροφικές συνήθειες, άλλαξε και γενικές συνήθειες, ωράρια και πολλές φορές τρόπο ζωής. Προσπάθησε να είσαι επιεικής μαζί του και μαζί σου.

3. Άκου το σώμα σου

Το σώμα σου, σου μιλάει. Χαλάρωσε και άκουσε τις ανάγκες του. Πολλές φορές φτάνουμε σε σημείο να τρώμε πριν πεινάσουμε, να πηγαίνουμε για καφέ για την παρέα και όχι επειδή θέλουμε να πιούμε καφέ και γενικότερα κάνουμε ότι εμείς θέλουμε χωρίς να ακούμε το σώμα μας. Την επόμενη φορά λοιπόν, φάε την ώρα που θα σου ζητήσει το σώμα σου και ο οργανισμός σου τροφή. Πιες νερό ή ότι άλλο, όταν χρειάζεσαι ενυδάτωση. Ξεκουράσου και κοιμήσου όταν νιώσεις κουρασμένη και όχι όταν οι συνθήκες σου το επιτρέψουν. Η ενέργεια σου αυξομειώνεται αναλόγως… και εσύ μπορείς να το καταλάβεις αν μπεις στη διαδικασία αυτή. Αν καταφέρεις και δημιουργήσεις μια σχέση κατανόησης και αγάπης με το σώμα σου, θα δεις τη διαφορά….!!!

4. Το δικό σου σώμα vs όλα τα άλλα

Καταρχήν να σου υπενθυμίσω ότι το ίνσταγκραμ και πολλές ακόμα εφαρμογές, μπορούν να αλλάξουν και να τελειοποιήσουν σε μια φωτογραφία , όλες τις ατέλειες του προσώπου ή του σώματος σας.
Αν εσείς δεν το κάνετε, δεν σημαίνει ότι δεν το κάνουν και όλες αυτές οι θεές που βλέπετε και θαυμάζετε στα social media. Πρέπει να αποδεχτούμε ότι δεν μπορούμε όλοι να έχουμε σώμα μοντέλου και να σας πω κάτι; Δεν θέλουμε κιόλας!! Μην συγκρίνεται το σώμα σας με κανένα άλλο σώμα. Ούτε ηθοποιών, ούτε τραγουδιστών, ούτε της γειτόνισσας, ούτε καμιάς. Έχει η γειτόνισσα το πιο όμορφο σημείο σου;

5. Μάθε τη σωστή διατροφή και μη κάνεις δίαιτα!

Πόσες φίλες και γνωστές σου ή ακόμα και εσύ η ίδια, προσπαθείτε από πάντα να κάνετε δίαιτα και να χάσετε αυτά τα 5,6 κιλά που σας ενοχλούν; Μην ταλαιπωρείς τον οργανισμό, το σώμα και εσένα την ίδια με δίαιτες. Αν δεν γνωρίζεις, βρες μια διατροφολόγο και μάθε μέσω αυτής, τι πρέπει να βάλεις ή να βγάλεις από τη καθημερινή σου ρουτίνα, για να τρως πάντα υγιεινά και σωστά χωρίς να αγχώνεσαι συγκεκριμένες περιόδους της ζωής σου. Και να σας πω ένα μυστικό; Εγώ όσες φορές είπα να κάνω δίαιτα, τελικά σκεφτόμουνα περισσότερο το τι θα φάω και πόσο έχω πεθυμήσει γλυκά, burger, πίτσες, μακαρόνια και ότι άλλο απαγορευόταν στη δίαιτα μου.

6. Περπάτημα, κολύμπι, τρέξιμο, βόλτα με σκύλο.

Επιλογές πολλές. Δες τι σου αρέσει και βάλτο στο πρόγραμμα σου. Σύμφωνα με έρευνες η φύση, τα δέντρα, τα βουνά ή θάλασσα, μπορούν να σε χαλαρώσουν και να σου φτιάξουν τη διάθεση.
Με καλή διάθεση, κατ’ επέκταση έχεις και θετική στάση ζωής. Πως αλλιώς μπορείς να έχεις ενέργεια; Αν θεωρείς δύσκολο στο κέντρο της Αθήνας να βρεις φύση. Πήγαινε έστω ένα γυμναστήριο.
Εσένα ποια δραστηριότητα θα σου έφτιαχνε τη διάθεση; Εγώ περπατάω με το σκύλο μου στη θάλασσα. Η Μαρία προτιμάει τη βόλτα στο κοντινό της πάρκο. Ο Γιώργος λατρεύει το κολύμπι και το σκι. Ο Κώστας την ορειβασία και η Σοφία τη γιόγκα και το χορό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!