Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Μαθαίνω να ακούω “βαθιά”, σημαίνει μαθαίνω να είμαι πραγματικά στο παρόν

Το να ακούμε βαθιά τους άλλους, αλλά και τον εαυτό μας, είναι σίγουρα μία τέχνη. Ωστόσο, η βαθιά ακρόαση δεν έρχεται φυσικά σε όλους μας. Ο αδελφός Phap Huu, ένας βουδιστής μοναχός που ζει στο Χωριό με τις Δαμασκηνιές, εξηγεί ότι “η βαθιά ακρόαση ήταν πάντα μέρος της κοινωνίας μας”. Ωστόσο, “αυτό που βλέπουμε, ειδικά σήμερα”, επισημαίνει ο μοναχός, “είναι ότι όταν πρέπει πραγματικά να είμαστε εκεί για να ακούσουμε, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτήν την ικανότητα”. Αυτό συμβαίνει, είτε επειδή δεν έχουν το χρόνο, είτε επειδή δεν είναι εκπαιδευμένοι σε αυτού του τύπου την ακρόαση. Ειδικότερα, στις περιπτώσεις εκείνων που νιώθουν ότι δεν ακούστηκαν ως παιδιά, η οικοδόμηση αυτού του είδους της ακρόασης χρειάζεται μεγαλύτερη πρακτική.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να εξασκηθούμε στην τέχνη της βαθιάς ακρόασης;

Κάθε μέρα μας δίνεται η ευκαιρία να μάθουμε να είμαστε πραγματικά παρόντες με τον εαυτό μας και τους άλλους. Εδώ, θα βρείτε μερικές συμβουλές για να οικοδομήσετε και να ακονίσετε την ικανότητά σας να ακούτε βαθιά:

1. Συνδεθείτε πρώτα με τον εαυτό σας

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να οικοδομήσουμε την ικανότητά μας να ακούσουμε βαθιά τους άλλους είναι να εξασκηθούμε στην τέχνη της επιβράδυνσης. Μπορούμε να μάθουμε μεθοδικά να στρέφουμε την προσοχή μας προς τα μέσα και να είμαστε παρόντες με τη δική μας εμπειρία – τις δικές μας σκέψεις, τα συναισθήματα μας και τις σωματικές μας αισθήσεις. Με άλλα λόγια, όταν είμαστε σε θέση να ακούμε βαθιά τον εαυτό μας και να συνδεόμαστε με τη δική μας εμπειρία, γίνεται πιο εύκολο να ακούσουμε βαθιά τους άλλους.

2. Βρείτε και αφιερώστε χρόνο

Η βαθιά ακρόαση είναι μια τέχνη, η εκμάθηση της οποίας απαιτεί το χρόνο μας. Μπορεί να είναι χρήσιμο να δημιουργήσετε τακτικά χρόνο στο πρόγραμμά σας, για να είστε σκοπίμως “πραγματικά παρόντες” με τα άτομα που αγαπάτε. Για τα ζευγάρια, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα “check-in” μία φορά την εβδομάδα, στο οποίο οι σύντροφοι δίνουν ο ένας στον άλλο χώρο για να συζητήσουν τι τους απασχολεί και πώς αισθάνονται. Αυτό θα πρέπει να γίνει, με την έμφαση να δίνεται στη σύνδεση και αποκλείοντας την κριτική από την άνω πρακτική.

3. Παρατηρήστε την τάση ή την επιθυμία σας να απομακρύνεστε από την πρακτική της βαθιάς ακρόασης

Τέτοιου τύπου τάσεις εμφανίζονται συνήθως με τη μορφή της διακοπής ή διόρθωσης του ανθρώπου που μας μιλά, την απόσπαση της προσοχής ή την επιθυμία μας να δώσουμε βεβιασμένα συμβουλές. Όταν πιάνετε τον εαυτό σας να απομακρύνεται από τη βαθιά ακρόαση, παρατηρήστε πώς γίνεται αυτό και επιστρέψετε απαλά και με συνείδηση στην πρακτική.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!