Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Lockdown μέχρι 28 Φεβρουαρίου και βλέπουμε!!!! Νίκος Χαρδαλιάς : επεξήγηση μέτρων

Μετά την ανακοίνωση, επαλήθευση και εξειδίκευση  των μέτρων στις 12:00 το μεσημέρι, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τα δεδομένα για την Αττική από αύριο το πρωί και μέχρι τέλος του μήνα είναι τα ακόλουθα.

Μπαίνουμε σε καθεστώς ολικού lockdown καθώς τα κρούσματα  κορονοϊου και οι διασωληνώσεις αυξάνονται, ενώ η πληρότητα στις ΜΕΘ μειώνεται!  

Ολικό lockdown σημαίνει

Κλειστά τα κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, κέντρα περιποίησης νυχιών, σχολεία, όλων των βαθμίδων (δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) εκτός από τα σχολεία της ειδικής αγωγής. Κλειστό το λιανεμπόριο, τα βιβλιοπωλεία, τα πρακτορεία ΟΠΑΠ και τα ανθοπωλεία, με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο του Αγίου Βαλεντίνου, όπου θα είναι ανοιχτά με ραντεβού.

Ανοιχτά στο lockdown θα είναι

-Σούπερ μάρκετ: (Τα σούπερ μάρκετ τις καθημερινές θα λειτουργούν έως τις 20:00 και το Σάββατο θα κλείνουν στις 17:00)

– Οι λαϊκές αγορές τα Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτές με το 50% της δυναμικότητάς τους

— Μίνι μάρκετ και τα περίπτερα

– Φούρνοι/Μανάβικα, κρεοπωλεία

-Τα φαρμακεία

-Τα βενζινάδικα

– Τα pet shop

Οι εκκλησίες θα είναι ανοιχτές για έως 9 άτομα

Τηλεργασία στο 50% των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα

SMS 13033- δεν απαγορεύονται διαδημοτικές μετακινήσεις
Δευτέρα έως Παρασκευή, απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 το πρωί και Σαββατοκύριακα απαγόρευση της  κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00.

Όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς «δεν απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για λόγους άσκησης» καθώς κρίθηκε ότι δεν είναι αναγκαίο να αλλάξει κάτι με τη μετακίνηση χρησιμοποιώντας τον κωδικό «6» στο 13033, αλλά όπως είναι λογικό δεν μπορεί κάποιος να απομακρυνθεί υπερβολικά από την μόνιμη τοποθεσία διαμονής του απλά για μια βόλτα με το σκύλο του.

Καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, «..κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών»

Σήμερα μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ανάμεσα σε άλλα αναφέρθηκε στην ανάγκη, για άμεση απόφαση του σκληρού lockdown  καθώς  παρατηρήθηκε γρήγορη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία αλλά και της πληρότητας στις ΜΕΘ καθώς από 55% πριν από λίγες ημέρες έφτασαν στο 63% και τώρα στο 72%. Ο κ. Γώγος τόνισε ότι η κατάσταση στην Αττική δεν είναι τραγική «είναι όμως πολύ ανησυχητική» καθώς αρκετά κρούσματα νοσούν σοβαρά και μπαίνουν στα νοσοκομεία.  

Σχολίασε ότι  αν και προσπαθούμε να είμαστε μπροστά από τον ιό, «μερικές φορές μας υπερβαίνει η δυνατότητά του να διασπείρεται». Τέλος εξήγησε ότι  τα πρώτα ορατά αποτελέσματα του αυστηρού lockdown θα φανούν σε 2,5 εβδομάδες αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει παράταση των περιορισμών.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!