Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κόψε τη ζάχαρη και δες το νέο, ομορφότερο εαυτό σου!

Προφιτερόλ, εκλέρ, σοκολατόπιτα, μπακλαβάς, μπανόφι, cheesecake, black forest, ντόνατ, εκμέκ, σουφλέ σοκολάτας, brownie, μπισκοτάκια, κτλκτλ… Μπορείτε να αντισταθείτε; Εγώ όχι.
Είναι το «ευαίσθητο σημείο μου και αυτό είναι μείον μου και αυτό είναι μείον μου», όπως λέει και το γνωστό άσμα.  Και το πρόβλημα δεν είναι να φας ένα γλυκό που και που. Το πρόβλημα είναι ότι η ζάχαρη γίνεται εθισμός και αν φας σήμερα, θες και αύριο…. και τελικά καταλήγεις για να μην φέρνεις κάθε μέρα τον ντελιβερά να σου φέρνει μια πάστα, να παραγγέλνεις εξαρχής τρεις! Το «ναρκωτικό» είναι μέσα μας και επειδή η εξάρτηση υπάρχει, μας βρήκα συγκεκριμένα τρόφιμα που περιορίζουν την όρεξη μας για ζάχαρη. Ορκίζομαι δημόσια, με μάρτυρες εσάς, ότι από αυτή τη Δευτέρα που έρχεται, όχι που πέρασε, λέω όχι στη ζάχαρη. Διαβάστε πόσα θα κερδίσετε αν αποχωριστείτε την ζάχαρη και σας περιμένω συμμάχους σε αυτόν τον αγώνα!!!

Την ανάγκη μας για ζάχαρη περιορίζει σύμφωνα με έρευνα,
το λάδι καρύδας, το οποίο αν και είναι πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και συνεπώς καλό είναι να περιορίσουμε την ποσότητα που καταναλώνουμε, ωστόσο μπορεί να μας βοηθήσει να σταματήσουμε να λαχταράμε γλυκάκια.
Το τσάι γλυκόριζας όπως και όλα τα τσάγια με γλυκιά γεύση, μπορούν να μας ξεγελάσσουν δίνοντας μας την αίσθηση ότι καταναλώνουμε κάτι γλυκό.
Η γλυκοπατάτα, όπως λέει και το όνομα της, μπορεί να ικανοποιήσει την όρεξη μας για γλυκό. Μάλιστα αν βάλουμε τη φαντασία μας να δουλέψει , μπορούμε να τη φτιάξουμε με πολλούς τρόπους και διαφορετικές συνταγές.
Το καρότο, είναι μια από τις τροφές που σε βοηθούν να περιορίσεις την κατανάλωση ζάχαρης. Μπορείς να κόψεις το καρότο σε στικς και να τα έχεις μαζί σου για σνακ, όποτε λαχταράς κάτι γλυκό. Για πιο ολοκληρωμένη απόλαυση, μπορείς να το συνδυάσεις και με χούμους.
Ρόφημα κομπούχα, δεν το ξέρουν πολλοί, αλλά είναι ιδανικό για την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, την εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος, αλλά και για αυτό που ψάχνουμε, τον περιορισμό της ζάχαρης στην καθημερινότητα μας.
Βούτυρο από ξηρούς καρπούς, από αμύγδαλα, καρύδια, κάσιους, φιστίκια ή φουντούκια, όποιο βούτυρο ξηρών καρπών χωρίς ζάχαρη κι αν προτιμάς, το αποτέλεσμα είναι να ικανοποιείται η λιγούρα χωρίς να καταφεύγεις σε γλυκό.
Και τέλος η αγαπημένη μου μαύρη ή με στέβια σοκολάτα. Η μαύρη σοκολάτα, αν και έχει λίγη ζάχαρη , έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Εκτός αυτού η πλούσια γεύση της δεν σου επιτρέπει να φας μεγάλη ποσότητα. Ανάμεσα σε άλλα μπορείτε να βάλετε στη διατροφή σας επίσης ροδάκινα μπανάνες, φράουλες, δαμάσκηνα… έχουν λίγη ζάχαρη και θερμίδες αλλά δεν είναι σοκολατίνα!!!!

Ζάχαρη vs υγεία

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια τόσο μεγάλη μου αγάπη, κάνει τόσο κακό.
Παρ’ όλα αυτά και σύμφωνα με έρευνες, η αποφυγή της ζάχαρης μπορεί να επιφέρει τεράστιες αλλαγές στην υγεία που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής μας.

1.Αν κόψετε τη ζάχαρη, θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι.
2.Θα προστατεύσετε την καρδιά σας
3. Το λίπος ειδικά της κοιλιάς θα συρρικνωθεί
4.Θα προστατεύσετε το συκώτι σας (μελέτη στο περιοδικό Nature υποστηρίζει ότι η υπερβολική ζάχαρη έχει αρνητική επίδραση στο συκώτι σχεδόν όπως και το αλκοόλ).
5.Προλαμβάνετε τις πέτρες στα νεφρά.
6.Θα προστατεύσετε τον εγκέφαλό σας ( το σάκχαρο στο άιμα μπορεί να είναι μια από τις αιτίες για τη βλάβη του εγκεφάλου που επηρεάζει τη μνήμη. Είναι σαφές ότι υπαίτια για αυτή τη βλάβη βρέθηκαν τα ανεξέλεγκτα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά όχι η ίδια η ζάχαρη).
7. Θα διατηρείτε το δέρμα σας νεανικό χωρίς να καταστρέφετε το κολλαγόνο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!