Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κομμωτήριο… με θετική ενέργεια. 6 συμβουλές.

Το κομμωτήριο σας, είναι μια αντανάκλαση της ομάδας που εργάζεται στο χώρο, για αυτό είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι τόσο εσείς όσο και οι άνθρωποι μέσα σε αυτό νιώθετε πλήρεις. Μπορείτε να φανταστείτε πως θα φαίνεται το κομμωτήριο σας, εαν οι υπάλληλοι μέσα σε αυτό, είναι αγχωμένοι, νευριασμένοι ή κατσουφιασμένοι… σίγουρα δεν θα υπάρχει θετική ενέργεια.

Το να είσαι ενήμερος και στοχαστικός απέναντι στα συναισθήματα και τις στάσεις της ομάδας σου επιτρέπει εύκολη βελτίωση στο κίνητρο και τη δυναμική της ομάδας.
Για επίτευξη του στόχου…υπάρχουν 6 μοναδικά απλές αλλά αποτελεσματικές συμβουλές!!!

  1. Άνεση στην επικοινωνία της ομάδας
    Η ψυχή και η ζωή ενός χώρου είναι οι ανθρώποι του, άρα το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι η ομάδα, να αισθάνεται άνετα. Εννοείται ότι πρέπει να υπάρχει επικοινωνία και ευκολία σε κάθε συζήτηση, με σκοπό την άμεση συνεργασία και τις ταχύτερες λύσεις. Πρέπει να ενθαρρύνεται κάθε μέλος της ομάδας να είναι σίγουρο, περιεκτικό και έτοιμο να επικοινωνήσει. Αυτό δεν θα ωφελήσει μόνο την ομάδα σας αλλά και τους πελάτες σας, καθώς κάθε μέλος της ομάδας θα πρέπει να αισθάνεται σίγουρος για την ικανότητά τους να επικοινωνούν και να συμβουλεύουν τους πελάτες τους. Η κύρια προτεραιότητα πρέπει να είναι η ασφάλεια και η ευημερία και ανα πάσα στιγμή η επικοινωνία ως σύνολο ή και ατομικά.
  2. Επενδύστε στην ευημερία της ομάδας

Η επένδυση στην ευημερία της ομάδας σας είναι σημαντική και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των κινήτρων των εργαζομένων.  Ως κομμωτές εργάζεστε αρκετές ώρες, χωρίς σταματημό. Μια καλή ιδέα που κάνουν σε κομμωτήρια του εξωτερικού, είναι να βρίσκετε χρόνο για διαλείμματα, τα οποία θα τα αξιοποιείτε δίνοντας έμφαση στον εαυτό σας και στην ομαδοποίηση σας.  Παραδείγματος χάρην μπορείτε να βρείτε μια ομαδική δραστηριότητα, είτε αποκλειστικά για τη διασκέδαση σας, είτε ακόμα καλύτερα για το καλό κοινό. Μπορείτε να φτιάξετε ομάδες όπου θα πληροφορείτε το κοινό για θέματα υγείας, ομορφιάς, παίζοντας παιχνίδια, ή δίνοντας ουσιαστικές συμβουλές. Μπορείτε επίσης να κάνετε κάτι εντελώς εκτός μαλλιών όπως να βοηθήσετε σε φιλανθρωπίες ή σε κάτι φιλοζωικό.
Αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχυθεί το ηθικό ενθαρρύνοντας μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ομάδα… κάνοντας παράλληλα και το καλό.

3. Ομαδική σύνδεση και διασκέδαση

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ομάδα σας είναι ευχαριστημένη και ικανοποιημένη στη δουλειά, είναι ζωτικής σημασίας να συναναστρέφεστε μαζί και έξω από το κομμωτήριο σας.  Τώρα που άνοιξαν όλα και τελείωσε η καραντίνα, προγραμματίστε εξόδους είτε σε κάποιο κέντρο διασκέδασης, είτε για μια βόλτα σε εξωτερικό χώρο. Αυτή η απελευθέρωση ενέργειας ως ομάδα είναι ένας λαμπρός τρόπος πραγματικής γνωριμίας, σύνδεσης και ενίσχυσης ως ομάδα. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσετε ότι αναπτύσσετε δυνατότητες που θα ωφελήσουν θετικά το κομμωτήριο σας και εν ώρα εργασίας.

4. Καθαριότητα

Η εκκαθάριση της ακαταστασίας και η δημιουργία χώρου, είναι απαραίτητη για να δουλέψει η ομάδα σας σωστότερα και σίγουρα πιο άνετα, εφόσον αυτό τους επιτρέπει να σκέφτονται καθαρά και ανοιχτά. Σκεφτείτε το ακόμα και στο σπίτι σας. Αν είναι ακατάστατο, μπορείτε να λειτουργήσετε και να είστε ήρεμοι; Φροντίστε, μαζί με την ομάδα σας, να απαλλαχτείτε από την ακαταστασία, τη βρωμιά και το θόρυβο γιατί μόνο έτσι θα μπορείτε να δουλεύετε σωστά και να χαλαρώνετε στα διαλείμματα σας σωστότερα. Αν είστε άνετοι στο χώρο, μια ωραία ιδέα είναι να μιλάτε με τους πελάτες συγκεντρώνοντας και τις ιδέες τους όσον αφορά το κομμωτήριο ή τις υπηρεσίες σας.

5. Ψηφιακή αποτοξίνωση

Καλώς ή κακώς τα κινητά μας τηλέφωνα μπορούν να κάνουν τα πάντα, απασχολώντας μας οποιαδήποτε ώρα. Βασιζόμαστε σε αυτά για να μάθουμε τις ειδήσεις, να ψυχαγωγηθούμε ακόμα και να μιλήσουμε ανά πάσα στιγμή με τον οποιοδήποτε γνωστό ή φίλο. Καλό είναι εν ώρα εργασίας να μην υπάρχει καθόλου χρήση του κινητού τηλεφώνου, εφόσον κάτι τέτοιο ίσως να μειώσει την προσοχή της ομάδας στην εργασία και στους πελάτες. Σίγουρα δεν είναι καθόλου όμορφο θέαμα ένας πελάτης να νιώσει ότι δεν του δίνετε σημασία επειδή ξοδεύετε χρόνο στο κινητό σας.  Το χρόνο που είστε ελεύθεροι, φροντίστε αντί με κόσμο μέσω του κινητού σας, να μιλάτε με κόσμο μέσα στο κομμωτήριο σας.

6. Να είστε πάντα ενσυναισθητικοί

Τι σημαίνει αυτό και πως μπορεί η ενσυναίσθηση να βοηθήσει και στο κομωμτήριο σας;
Σωστό είναι να καταλαβαίνουμε το τι νιώθει, να κατανοούμε την άποψη , υποστηρίζοντας τα μέλη της ομάδας μας. Συχνά οι άνθρωποι χρειάζονται απλώς κάποιον για να ακούσει τι πραγματικά  λένε. Οι ανοιχτές γραμμές επικοινωνίας θα βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας σας να έρχονται σε εσάς με τυχόν προβλήματα, αντί να το κρατάνε μέσα τους φρενάροντας τους από το να δουλεύουν σωστά. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα σας γνωρίζει ότι έχει την πλήρη υποστήριξή σας και ότι μπορεί να έχει πρόσβαση σε εσάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!