Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Πιές κόκκινο κρασί για 16 λόγους!

Μπήκες σπίτι, έκανες  ντουζ, έβαλες πυτζάμες, έφαγες και τώρα είναι η ώρα για χαλάρωση.
Βάλε ένα κόκκινο ποτήρι κρασί και κάτσε στον καναπέ σου, να δεις τι καλό κάνει στον οργανισμό σου αυτό που πίνεις. Μην το παρακάνεις…. ένα ποτήρι την ημέρα, είναι η ποσότητα που έχει αποδειχθεί ότι βοηθά  στην πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, σε μερικά είδη καρκίνου,  στη πρόληψη της άνοιας , απώλεια μνήμης, στην καταπολέμηση γήρανσης, στον έλεγχο της υπέρτασης, στη  κόπωση, στη χοληστερόλη… ακόμα και στη διαίτα σας. Μόνο σε αυτά βοηθάει το κόκκινο κρασί;
Όχι.. διαβάστε πιο κάτω την συνέχεια!!!

1.Το κρασί έχει ρεσβερατόλη, μια ουσία που μπορεί να εμποδίσει τις εκφυλίσεις του εγκεφάλου, παίζει ρόλο στη νευροπροστασία και βοηθάει στην απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας, συγκεκριμένα στην άνοια και τη νόσο του Alzheimer.

2. Το κόκκινο κρασί περιέχει εκτός από πολυφαινόλες και βιταμίνη Ε. Και τα δύο βοηθάνε στην απομάκρυνση των θρόμβων του αίματος, προλαμβάνοντας  το σχηματισμό τους και προστατεύοντας τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία . Επομένως, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί προλαμβάνει καρδιαγγειακά νοσήματα.

3.Επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης.

4. Ανακουφίζει από αλλεργίες.

5. Είναι διουρητικό και ξεπλένει τις τοξίνες από το σώμα κατά τη διάρκεια της ούρησης.

6. Εμποδίζει τις επιπλοκές που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες κατά την έναρξη του σακχαρώδους διαβήτη.

7. Το κόκκινο κρασί, ανάμεσα σε άλλα είναι αντιφλεγμονώδες και αντιθρομβωτικό, εφόσον περιλαμβάνει φαινόλες, οι οποίες εμποδίζουν τησυσσωμάτωση των αιμοπεταλίων, αντισταθμίζοντας έτσι τις θρομβώσεις που μπορούν να φράξουν την εσωτερική επένδυση των αιμοφόρων αγγείων.

8. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πυρίτιο του κόκκινου κρασιού εξασφαλίζει αυξημένη οστική πυκνότητα και μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως προστάτης της υγείας των οστών στις γυναίκες της εμμηνόπαυσης λόγω των φυτοοιστρογόνων που υπάρχουν σ’ αυτήν, προλαμβάνοντας την οστεοπόρωση. Το οιστρογόνο χρησιμοποιείται συνήθως στη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης για τις γυναίκες της εμμηνόπαυσης.

9. Προστατεύει και από την υπέρταση.

10. Μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης νεφρικών πετρών.

11. Αναπλάθει τους ιστούς του δέρματος, αποκαθιστώντας ρυτίδες και ουλές.

12. Είναι αντιοξειδιωτικό. Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του στήθους και του πνεύμονα.

13. Βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

14.Είναι αντιβακτηριδιακό.  Καθαρίζει τον ουρανίσκο και αποτρέπει την κακοσμία, φροντίζοντας τη στοματική υγιεινή, θεραπεύοντας το πονόλαιμο και οποιαδήποτε μόλυνση των ούλων.

15. Σκεφτείτε να κάνετε δίαιτα με κρασί. Το κόκκινο κρασί προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων και προωθεί τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος, κάτι που βοηθάει σταδιακά την εξάλειψη του σωματικού λίπους. Το πολύ κρασί φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.

16.  Είμαι σίγουρη πως το ξέρατε. Η ρεσβερατρόλη που μιλήσαμε και πιο πάνω και περιλαμβάνεται στο κόκκινο κρασί, βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας σας, κάνοντας σας πιο ευδιάθετους, χαλαρούς και ξεκούραστους. Απελευθερώνει ενδορφίνες, κάτι που σας ξεκουράζει άμεσα.   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!