Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Κλοπή στο κομμωτήριο σου; Μείνε ψύχραιμος!

Καθώς κουρεύεις και συζητάς με τον τακτικό σου πελάτη, ξαφνικά μπαίνει μια κυρία να σε ρωτήσει κάτι και καθώς μιλάτε και εσύ κάνεις προσηλωμένα τη δουλειά σου, διαπιστώνεις μόλις φύγει ότι σου λείπουν αρκετά προιόντα που είχες στη βιτρίνα, στο τραπέζι και στα ραφάκια σου.

Αν γίνει αυτό, καλώς ή κακώς, είσαι μείον μόνο οικονομικά. Αν  όμως ο δράστης είναι επαγγελματίας, τότε μπορεί η κατάσταση να βγει εκτος ελέγχου και η επικινδυνότητα να είναι αρκετά μεγάλη.  

Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα 3,4 λεπτά που γίνεται η κλοπή, εσείς πρέπει να είστε ψύχραιμοι, να μην λογομαχήσετε με τον κλέφτη/ληστή και ευγενικά να υπακούτε στις εντολές του. Οι εχθροί του δράστη είναι ο χρόνος, ο θόρυβος και φυσικά η θέαση!!

Οι κλοπές χωρίζονται σε κατηγορίες. Μπορεί να είναι χωρίς παραβίαση, με την μέθοδο απασχόλησης ή κατά την εναλλαγή χρημάτων, εν ώρα λειτουργίας του κομμωτηρίου, επιχείρησης σας. Μπορεί όμως να είναι και σε μορφή παραβίασης, διάρρηξης.

Πως μπορείτε να προφυλαχτείτε;

Αρχικά αν δεν έχετε ήδη…  τοποθετήστε μαγνητική πύλη, κλειστά κυκλώματα καταγραφής εικόνας και μαγνητικές κονκάρδες στα εμπορεύματα.

Για αποφυγή κλοπων στο κομμωτήριο σας, αποφύγετε την έκθεση εμπορευμάτων σε προθήκες τις νυχτερινές ώρες, βάλτε φωτισμό ασφαλείας, τεχνικά μέτρα ασφαλείας και περιμετρική ασφάλιση καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, έχετε τα μάτια σας ανοιχτά, προσέχοντας νευρικούς πελάτες ή ανθρώπους που μπορεί να περιπλανιώνται άσκοπα μέσα στο κομμωτήριο σας. Μια καλή ιδέα ίσως να είναι να εγκαταστήσετε πινακίδα, η οποία θα γράφει την πολιτική του καταστήματος για τις μικροκλοπές. Επίσης αποφύγετε να έχετε ψηλούς πάγκους που σας κρύβουν τη θέα και φροντίστε οι καθρέφτες σας να είναι τοποθετημένοι έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε τι γίνεται στο κομμωτήριο σας, πιο εύκολα.

Σε κλέβουν. Τι κάνεις εκείνη την ώρα;

Μην κάνεις απότομες κινήσεις και μην πεις πράγματα που μπορεί να εκνευρίσουν τον δράστη. Να υπακούς σε ότι σου πει, δείχνοντας του ότι έχει τον έλεγχο. Αν είναι εφικτό, προσπάθησε να παρατηρήσεις τις κινήσεις του, συγκρατώντας χαρακτηριστικά του, που θα βοηθήσουν αργότερα στην σύλληψη του.

Μετά τη ληστεία ή και κατά τη διάρκεια της, προσπάθησε να καλέσεις την άμεση δράση, το 100, παραθέτοντας ψύχραιμα και εν συντομία, τα στοιχεία σας, τι συνέβη και κάποια περιγραφή των δραστών.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!