Κλειστά τουλάχιστον μέχρι 8 Μαρτίου!

 Ένα χρόνο κλείνουμε σήμερα από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα και η κατάσταση παραμένει ανησυχητική αφού ως τώρα συνολικά τα κρούσματα είναι 186.469 και οι θανάτοι 6410. Και ενώ βρισκόμαστε σε lockdown, σήμερα είχαμε 1790 νέα κρούσματα, 371 διασωληνωμένους και 29 απώλειες. Το lockdown παραμένει ως έχει, για τουλάχιστον ακόμα μια εβδομάδα.

Σύμφωνα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και μετά από σημερινή ομόφωνη εισήγηση της εθνικής επιτροπής προστασίας της δημόσιας υγείας έναντι του covid 19, ο χάρτης υγειονομικής προστασίας διαμορφώνεται, όπως εξήγησε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας  και Διαχείρισης κρίσεων,  ως εξής.
«Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου «κόκκινο», μπαίνουν από αύριο στις 6 το πρωί και έως τη Δευτέρα 8Μαρτίου στις 6 το πρωί, η Λευκάδα, με εξαίρεση το δήμο Μεγανησίου, η Θεσπρωτία, η Σύρος, η Σάμος, ο δήμος Αρταίων, Διδυμότειχο, Αμφιλοχία, Ηρακλείο Κρήτης και  Κορινθία». Συνεχίζοντας είπε ότι, συγκεκριμένα στο Δήμος Λαρίσσης και Βόλου, όπου το επιδημιολογικό φορτίο, παρουσιάζει αυξητική τάση, απαιτείται οι κάτοικοι να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και συνεπείς  στην τήρηση των μέτρων για να μην χρειαστεί να προχωρήσουν  σε περαιτέρω περιοριστικά μέτρα. Από το κόκκινο βγαίνουν, οι Δήμοι Τεμπών και Καρπάθου και μπαίνουν στο κίτρινο, δηλαδή σε επίπεδο επιτήρησης. Επίσης από το “βαθύ κόκκινο” βγαίνει και η Μύκονος, η οποία μπαίνει στο πορτοκαλί.

Διαφορετική εφαρμογή των μέτρων σε αυτό το lockdown
Η Βάνα Παπαευαγγέλου καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, εξήγησε ότι  είναι σαφές το lockdown, να μην μπορεί να αποδώσει όπως την περασμένη άνοιξη, αφού η εφαρμογή των μέτρων είναι διαφορετική και η κόπωση όλων μας επηρεάζει σημαντικά την συμπεριφορά μας. «Παντού ο κόσμος έχει κουραστεί και για αυτό το λόγο γίνεται ευρεία συζήτηση για την εξεύρεση κάποιων πιο έξυπνων λύσεων που θα μας βοηθήσουν να πορευτούμε τους επόμενους μήνες μέχρι να γίνει η πολυπόθητη ανοσία της κοινότητας» ανέφερε, υπενθυμίζοντας μας, ότι είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε όλοι την ατομική μας ευθύνη.

Όπως φαίνεται η αισιοδοξία μας δεν είναι αρκετή ώστε να ανοίξει η όλη κατάσταση και να επανέλθουμε σιγά σιγά στην κανονικότητα μας. Όπως είπε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, «θα χρειαστούμε οπωσδήποτε μια ακόμα εβδομάδα lockdown και δεν αποκλείεται  να χρειαστεί και άλλη μια».
Ανάμεσα σε άλλα ο κ. Εξαδάκτυλος,  αναφέρθηκε στην ύπαρξη προβληματισμού στην επιστημονική κοινότητα για το επιδημικό κύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα εκτιμώντας ότι τα πράγματα ναι μεν είναι καλύτερα από ό,τι ήταν στο δεύτερο κύμα και συγκριτικά με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά οι μεταλλάξεις του είναι  ανησυχητικές.  Συγκεκριμένα κατέληξε ότι, το τρίτο κύμα στην Ελλάδα καθοδηγείται αρκετά από τις μεταλλάξεις που κινούν ταχύτερα τον ιό, καθώς και ότι είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει η βρετανική μετάλλαξη, λόγω της ταχύτητας με την οποία διαδίδεται. Ο ίδιος πάντως είναι καθησυχαστικός και τονίζει ότι τη συγκεκριμένη μετάλλαξη την καλύπτει το εμβόλιο, όπως και το παλιό στέλεχος. Από την άλλη, για τη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη φάνηκε πιο επιφυλακτικός, τονίζοντας ότι εντοπίζεται μεν λιγότερο στην Ελλάδα όμως, τα εμβόλια είναι μια πηγή προβληματισμού για το συγκεκριμένο στέλεχος και την αποτελεσματικότητά του. Τόνισε δε ότι τα περισσότερα κρούσματα του συγκεκριμένου στελέχους βρίσκονται στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!