Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

“Κυρία Σίσσυ, θέλω να βάψω τα μαλλιά μου”

Συμβουλές για την πρώτη αλλαγή στο φυσικό χρώμα των μαλλιών σου…

«Κυρία Σίσσυ, θέλω να βάψω τα μαλλιά μου»… Και κάπως έτσι ξεκινάει η συζήτηση με ανήσυχες έφηβες που θέλουν να αλλάξουν το φυσικό χρώμα των μαλλιών τους.

Ας ξεκινήσουμε, όμως, από δυο βασικές ερωτήσεις που έχουν, όχι μόνο τα κορίτσια, αλλά και οι μαμάδες τους.

Από ποια ηλικία είναι επιτρεπτό και ασφαλές να ξεκινήσει μια έφηβη να αλλάζει το χρώμα των μαλλιών της;👉

Και κατά πόσο θα επηρεαστεί η ποιότητα της τρίχας αλλά και το τριχωτό μακροπρόθεσμα;

Η εφηβεία είναι η ηλικία που το νέο κορίτσι επιθυμεί να ξεχωρίζει, να τραβάει τα βλέμματα ανάμεσα στο πλήθος αλλά και να είναι μέσα στη μόδα αντιγράφοντας το look διαφόρων celebrities. Είναι απόλυτα κατανοητό, μιας και εγώ σαν έφηβη, επιθυμούσα να είμαι μέσα στα πράγματα και να αισθάνομαι trendy με την εμφάνιση μου!

Ποια είναι όμως η επιστημονική άποψη για τις αλλαγές στα χρώματα των μαλλιών στις ηλικίες 10 έως 16; Οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι ο οργανισμός αναπτύσσεται ακόμα στην εφηβεία και οποιαδήποτε χημική σύσταση που θα χρησιμοποιηθεί ενδέχεται να αλλάξει την σύσταση του τριχωτού αλλά και το στέλεχος της τρίχας σε μόνιμη κατάσταση.
Εάν επιθυμείς να αλλάξεις το φυσικό σου χρώμα, η ηλικία άνω των 16-18 ετών, είναι η πιο ασφαλής ηλικία που οι ορμόνες έχουν ισορροπήσει. Προτείνω η αλλαγή να γίνει υπό προϋποθέσεις.

Σου παρουσιάζω τι οφείλεις να σκεφτείς πριν την μεγάλη αλλαγή…

DO

Κάνε μια έρευνα με το αποτέλεσμα που επιθυμείς, πάρε ιδέες και αναζήτησε το στυλ που θα σε κάνει χαρούμενη!

Είναι η κατάλληλη ώρα να κλείσεις ένα ραντεβού στο κομμωτήριο για διάγνωση και συμβουλευτική. Ο Κομμωτής είναι ο ειδικός που θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι!

Εμπιστεύσου τον, διότι θα φροντίσει τα μαλλιά σου και θα σου εξηγήσει ακριβώς τα βήματα για το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

EXTRA TIP: ℹ️Μια δοκιμασμένη τεχνική και το απόλυτο hair trend για το 2021 είναι το French Balayage, αποτέλεσμα φυσικό σε οποιαδήποτε απόχρωση επιθυμείς, με την υπηρεσία δυο βημάτων που υπόσχονται λάμψη, διάρκεια και την καλύτερη ποιότητα στα μαλλιά.

DON”T

Απέφυγε τους πειραματισμούς μόνη σου στο σπίτι διαβάζοντας τις οδηγίες χρήσης μιας «τυχαίας» βαφής που βρήκες στο ράφι ενός καταστήματος καλλυντικών. Εάν πειραματιστείς μόνη σου, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήσεις υλικά που θα ταλαιπωρήσουν την τρίχα και ενδεχομένως να πάρει και πολύ χρόνο για να επανέλθει.

Και το πιθανότερο είναι να γίνουν λάθη στην εφαρμογή, στο χρόνο παραμονής ή να υπάρξουν διχρωμίες μιας και τις περισσότερες φορές, το ελκυστικό αποτέλεσμα της συσκευασίας δε συνάδει με το πραγματικό αποτέλεσμα σε φυσικά μαλλιά..!!!

Ελπίζω να βοήθησα στις πρώτες ανησυχίες για την εμφάνιση της νεαρής κοπέλας.
Να θυμηθείς ότι στην πρώτη επίσκεψη στο κομμωτήριο, για τη διάγνωση, καλό θα είναι να είστε δύο.. μαμά και κόρη γιατί μαζί θα αποφασίσετε το σωστό αποτέλεσμα!!!

Με σεβασμό και αγάπη στην τέχνη μας .

Σίσσυ Βισβάρδη

The HairXpert by Ioanna and Sissy

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Ο δεκάλογος για την προστασία των μαλλιών πριν και μετά το ντεκαπάζ

Σίγουρα η προφανής απάντηση στο ερώτημα πώς να προστατέψετε τα μαλλιά σας από το ντεκαπάζ είναι - να μην το κάνουμε! Εάν έχετε, όμως, αποφασίσει...

Πόσο συχνά πρέπει να λούζουμε τα σγουρά μαλλιά;

Ξεκινώντας να τονίσουμε, πως δεν υπάρχει μια ενιαία προσέγγιση της φροντίδας για τα σγουρά μαλλιά μας. Αυτό συμβαίνει, επειδή υπάρχουν αρκετοί τύποι σγουρών μαλλιών :  Κυματιστά...

Balayage ή ανταύγειες; Ποια τεχνική να επιλέξεις

Θα αναλύσουμε ένα θέμα που για τους hair colorists, είναι καθημερινή συζήτηση στο κομμωτήριo. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του balayage και των ανταύγειών,...

Μάσκα μαλλιών – Γιατί είναι σημαντική;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη μάσκα μαλλιών, πόσο απαραίτητη είναι, πόσο συχνά πρέπει να τη χρησιμοποιούμε κ.α.

Γιορτινά χτενίσματα για ξεχωριστές εμφανίσεις

Οι γιορτές είναι εδώ κι εμείς θα μοιραστούμε μαζί σας προτάσεις γιορτινά χτενίσματα, αλλά και αξεσουάρ που μπορείτε να φορέσετε αυτές τις γιορτινές ημέρες....