Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Καθημερινά τιπς για χάσιμο κιλών!!!

«Το καλοκαιράκι, στην ακρογυαλιά, μέσα στο νεράκι, πλέουμε αγκαλιά», λέει το γνωστό τραγούδι και εγώ, πατώντας πάντα ρεαλιστικά στη γη, κάνω εικόνα… πόσα κιλά είμαι; Θα μπορούσε αυτό το πλέουμε αγκαλιά να είναι εφικτό αν εγώ έχω παχύνει; Στο νερό όλοι φαινόμαστε πούπουλα, βγαίνοντας όμως; Μήπως τελικά πρέπει άμεσα να κάνω κάτι να επανέλθω στην προ-κορωνοιού εποχή που είχα και καμιά 10ρια κιλά λιγότερα; Ναι πρέπει να κάνω και επειδή δεν θέλω να κάνω κάτι βεβιασμένο που ναι μεν θα χάσω τα κιλά μου, αλλά σε δύο μήνες, εν μέσω καλοκαιριού θα τα ξανά βάλω… αποφάσισα να βρω τιπς να χάνω κιλά, μέ εύκολο τρόπο, απλά εντάσσοντας κάποιες συνήθειες στη καθημερινότητα μου.  Για κάντε και εσείς το ίδιο, να είμαστε ο ομορφότερος μας εαυτός, αυτό το καλοκαίρι!!!!

Πίνουμε 2 ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα μας. Αυτό μας κάνει να φουσκώνουμε πιο γρήγορα και να μην τρώμε τόσο φαγητό όσο θα τρώγαμε με πιο άδειο στομάχι.

Αλλάξτε οτιδήποτε πλήρες σε ημιάπαχο. Από το τυρί, το γιαούρτι, το γάλα, τα αλλαντικά, μέχρι τα λευκά μακαρόνια, λευκό ψωμί κτλκτλ. Αλλάξτε τα όλα σε υγιεινές επιλογές. Συγγκεκριμένα το ημιάπαχο γάλα έχει και τις μισές θερμίδες από το πλήρες και περισσότερο ασβέστιο, φώσφορο. Και το κατσικίσιο τυρί περιέχει έως 40% λιγότερες θερμίδες από το αγελαδινό.

Πιες χυμό καρότου, διότι περιέχει άφθονες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην καύση του λίπους.

Πιες πράσινο τσάι και καφέ, εννοείτε χωρίς ζάχαρη ή οτιδήποτε σιρόπι σαντιγή κ.α. παχυντικές επιλογές γαρνιρίσματος.  Το πράσινο τσάι περιέχει ουσίες που σε συνδυασμό με την καφεΐνη, διεγείρουν κατά 20% την οξείδωση του λίπους και τον μεταβολισμό σε κατάσταση ηρεμίας.

Αντί να πιείτε φρέσκο χυμό, φάτε φρούτα

Ο φρέσκος χυμός θα είναι απλά ένα υγρό στοιχείο που θα καταναλώσετε σαν νερό. Τα φρούτα ή μια κρέμα με κομματάκια φρούτου, περιλαμβάνουν φυτικές ίνες, που θα σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

Λέγεται ότι αν τρώτε ένα μήλο 15 λεπτά πριν από το φαγητό σας, θα καταναλώνετε σχεδόν 190 θερμίδες λιγότερες με το κυρίως γεύμα. Αν τρώτε πεπόνι και μετά ένα σφικτό αυγό, είναι ότι καλύτερο για καύσεις λίπους. Αν τρώτε ανανά, ενισχύετε τον μεταβολισμό σας, συμβάλλοντας στη διασπορά των πρωτεϊνών και αν τρώτε ρόδια, εκτός του ότι δεν θα θέλετε να καταναλώσετε γλυκό, εφόσον είναι γλυκά, θα μειωθεί και η αποθήκευση λίπους στο σώμα σας.

Πρωινό σαν βασιλιάδες
Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκιπας και το βράδυ σαν ζητιάνος, λέει ένα γνωμικό συμβουλεύοντας μας να αρχίζουμε τη μέρα μας με ένα καλό πρωινό, υπερπλήρες σε πρωτείνες, σύνθετους υδατάνθρακες και φυτικές ίνες, διότι μόνο έτσι θα νιώθουμε δυνατοί και χορτάτοι για αρκετές ώρες της ημέρας και δεν θα τσιμπολογάμε βλακείες μέχρι το μεσημεριανό μας.

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί παρακαλώ
Γνωστό για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων, μερικά είδη καρκίνου, πρόληψη άνοιας, καταπολέμηση γήρανσης και εμπόδιση συσσώρευσης λίπους ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς.

Βιταμίνη C, μετατρέπει το λίπος σε ενέργεια. Ξέρατε ότι την συγκεκριμένη βιταμίνη δεν την βρίσκετε μόνο σε φρούτα και λαχανικά αλλά και στην πάπρικα;  Βάζετε πάπρικα στο φαγητό σας.

Ναι στις καυτερές πιπεριές και το ξύδι
Περιέχουν καψαικίνη και οξικό οξύ και τα δύο επιταχύνουν τον μεταβολικό ρυθμό.

Σνάκ με πρωτεΐνες, καλή επιλογή για ένα από τα γεύματα σου, είναι μια φέτα μαύρο ψωμί, με λίγο βραστό στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Μελέτες δείχνουν πως με αυτό τον τρόπο έχεις 30% περισσότερες πιθανότητες να αδυνατίσεις. Αν προσθέσεις και ντομάτα, θα χορτάσεις ακόμα πιο γρήγορα, εφόσον οι ντομάτες καταστέλλουν την ορμόνη γκρελίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για το αίσθημα της πείνας.

Με τη σόγια και το σπανάκι δεν πεινάς , συγκεκριμένα οι πρωτεΐνες της σόγιας αλληλεπιδρούν με τους υποδοχείς του εγκεφάλου ενεργοποιώντας  το αίσθημα κορεσμού της πείνας. Αυτό το κάνει και το σπανάκι, με τις διπλάσιες ποσότητες φυτικών ινών που περιλαμβάνει σε σχέση με άλλα πράσινα λαχανικά.

Βάλε φακές σε κάθε γεύμα
Οι φακές, λόγω της μεγάλης ποσότητας από αμινοξύ λεκυκίνη, όπου περιλαμβάνουν, συμβάλουν μαγικά στην καύση του λίπους. Σύμφωνα με έρευνες, αν καταφέρετε να τρώτε 2 φορές την ημέρα φακές, είναι εφικτό να χάσετε μέχρι και εφτά κιλά σε δέκα εβδομάδες.

Ναί στα λίπη του ελαιόλαδου και των ξηρών καρπών

Το λίπος που περιέχει και το ελαιόλαδο και οι ξηροί καρποί, είναι ωφέλιμα λιπαρά που διεγείρουν μια πρωτεΐνη, η οποία με την σειρά της ενεργοποιεί το αίσθημα κορεσμού της πείνας. Άρα δεν θα πεινάτε και θα τρώτε λιγότερο. Επίσης και τα δύο σας προστατεύουν από καρδιακά προβλήματα.

Μισό κουταλάκι του καφέ κανέλα την ημέρα, ρίχνει την γλυκόζη του αίματος και διεγείρει τον μεταβολισμό σας. Επειδή είναι δύσκολο να καταναλώνετε απλά σκόνη κανέλας κάθε μέρα… φροντίστε να την καταναλώνετε με κάτι εξίσου υγιεινό, όπως πχ ένα άπαχο γιαούρτι, παρά λουκουμάδες ή ριζόγαλο!

Το κρέας στη ζωή σου
Αν τρως κρέας, να το τρως ψητό στα κάρβουνα και μάλιστα αρκετά ψημένο σε θερμοκρασία πάνω από 190 βαθμούς, εφόσον με αυτό τον τρόπο χάνει πολλά λίπη. Επίσης μια καλή ιδέα  για να μειώσεις τις επιβλαβείς τοξικές ουσίες σε συνδιασμό με το καλό ψήσιμο είναι και το σωστό  μαρινάρισμα, σε δεντρολίβανο ή σε μαρινάδα με λεμόνι, σκόρδο και κρεμμύδι.

Να κάνετε γυμναστική με παρέα.  Φτιάξτε το πρόγραμμα σας,  να μπορείτε να ξυπνάτε νωρίς το πρωί και πριν καν φάτε το πρωινό σας να κάνετε είτε λίγο διάδρομο, είτε σκηνάκι, είτε απλά τρέξιμο ή γρήγορο περπάτημα. Με αυτό τον τρόπο το σώμα σας χρησιμοποιεί το αποθηκευμένο σωματικό λίπος ως πηγή ενέργειας και έτσι θα αδυνατίσετε πιο άμεσα.   Αν δεν είσασταν πότε του γυμναστηρίου ή τις γυμναστικής, βρείτε έναν φίλο/η που είναι και κανονίστε να γυμνάζεστε παρέα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!