Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Τα καθημερινά μπάνια σχετίζονται με την καρδιαγγειακή υγεία

Το τακτικό μούλιασμα στην μπανιέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να αποβάλλετε το καθημερινό άγχος και το στρες. Ωστόσο, όπως δεικνύουν τα ευρήματα μιας πρόσφατης μελέτης, τα καθημερινά λουτρά μπορούν επίσης να συμβάλλουν στην πρόληψη των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν γνωστό πως το ζεστό μπάνιο βοηθά στην ανακούφιση των πόνων στις αρθρώσεις, στην απομάκρυνση του στρες και στην προώθηση του ύπνου. Σύμφωνα, ωστόσο, με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο στις 24 Μαρτίου 2020, από το περιοδικό Heart, τα καθημερινά ζεστά λουτρά σχετίζονται επίσης με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.

Ειδικότερα, οι ερευνητές ανέλυσαν (αυτο-)αναφορές για την υγεία και τον τρόπο ζωής περισσότερων από 30.000 μεσήλικων στην Ιαπωνία. Έτσι, οι συμμετέχοντες απάντησαν ένα ερωτηματολόγιο στην αρχή της μελέτης και στη συνέχεια παρακολουθήθηκαν για περίπου 20 χρόνια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έκαναν λουτρά περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, τα άτομα που έκαναν καθημερινά ζεστό μπάνιο είχαν 28% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και 26% χαμηλότερο κίνδυνο προσβολής από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μελέτη

Στην αρχή της μελέτης, οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη γενική τους υγεία και τις πρακτικές μπάνιου που ακολουθούσαν, συμπεριλαμβανομένης της προτιμώμενης θερμοκρασίας νερού (χλιαρό, ζεστό, “καυτό”). Ακολούθως, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε τρεις ομάδες: εκείνους που έκαναν μπάνιο δύο ή λιγότερες φορές την εβδομάδα, αυτούς που έκαναν λουτρά τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα και τέλος όσους έκαναν μπάνια καθημερινά ή σχεδόν καθημερινά. Σημειώνεται ότι περίπου το 72% των ερωτηθέντων ανέφερε ότι έκανε μπάνιο σχεδόν καθημερινά.

Σε σύγκριση με τους ανθρώπους που έκαναν μπάνιο λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα, όσοι έκαναν μπάνιο σχεδόν κάθε μέρα είχαν 28% χαμηλότερο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και 26% χαμηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού. Τα ερευνητικά αποτελέσματα ήρθαν, αφού οι ερευνητές τροποποίησαν τα ευρήματα για άλλους παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς, όπως η διατροφή, η άσκηση και οι συνήθειες καπνίσματος. Η θερμοκρασία του λουτρού (η οποία στην Ιαπωνία είναι συνήθως μεταξύ 104 ° και 107 ° F) δεν επηρέασε τα ευρήματα. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η μελέτη δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαΐου 2020 του περιοδικού Heart.

Ωστόσο, η άνω μελέτη είναι μόνο παρατηρητική και ως εκ τούτου, δεν αποδεικνύει στην πραγματικότητα αν το καθημερινό μπάνιο στην μπανιέρα σας μπορεί να αποτρέψει τα καρδιαγγειακά προβλήματα. Από την άλλη, προηγούμενες έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα αποτελέσματα των λουτρών στο σώμα σας είναι παρόμοια με αυτά της τακτικής άσκησης.

Την ίδια στιγμή, αξίζει να αναφερθεί ότι μπάνιο με πολύ ζεστό νερό έχει επίσης συνδεθεί επίσημα με τον ξαφνικό θάνατο εξαιτίας τηςς υπερθέρμανσης ή του πνιγμού. Για τον λόγο αυτό, εάν θελήσετε να εντάξετε τα λουτρά στην ρουτίνα περιποίησής σας, συνίσταται να διατηρείτε τη θερμοκρασία του νερού σε “άνετα” για το σώμα επίπεδα, προκειμένου να αποφύγετε τον κίνδυνο της υπερθέρμανσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!