Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Kate Moss και Naomi Campbell ξανά στην πασαρέλα για τον οίκο Fendi


Η Virginia Woolf, η Bella Hadid και ο Kim Jones μπαίνουν σε ένα δωμάτιο. Αυτή είναι η ατμόσφαιρα που έφερε ο Kim Jones με το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του για τον οίκο Fendi. Μετά από μια χρονιά που η μόδα πήρε όχι αδίκως τη θέση του τελευταίου τροχού της αμάξης, η φαντασία του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του ιταλικού οίκου μας δίνει κάτι, με το οποίο μπορούμε να ενθουσιαστούμε ξανά.

Αφού ηγήθηκε του Dior Men για τρία χρόνια και ολοκλήρωσε τη θητεία του στη Louis Vuitton, ο Jones πήρε στα σοβαρά τη μετάβασή του από την αντρική στη γυναικεία μόδα. Με άμεσες αναφορές στον Orlando της Woolf, τα ρούχα του Jones θολώνουν τα όρια του φύλου. Πρόκειται για το διάσημο μυθιστόρημα, στο οποίο ο πρωταγωνιστής αλλάζει στη μέση της ιστορίας από άνδρας σε γυναίκα, με μυστηριώδη τρόπο.

Η δεκάλεπτη παράσταση του Jones ήταν μια ιλλιγγιώδης διαδοχή από τουαλέτες και κοστούμια, τσάντες σε σχήμα βιβλίων και αποσπάσματα από το μυθιστόρημα κεντημένα πάνω σε αξεσουάρ, με τις αποχρώσεις του γκρι, του ασημιού, του μαύρου και του λευκού να κυριαρχόυν. Δεδομένου ότι ο στόχος του ήταν να σχεδιάσει μια συλλογή σε αντίθεση με την εποχή που ζούμε, το αργό και χαλαρό περπάτημα των μοντέλων ήταν υπέροχα συμβολικά.

Στις τελευταίες εμφανίσεις επικρατούσε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο, εμπνευσμένο από τα μαρμαρόδετα βιβλία, που η Woolf δημοσίευσε με τον σύζυγό της Leonard Woolf, για τον εκδοτικό οίκο του Hogarth Press. Σημειωτέον, πως ο οίκος Fendi παρουσιάζει επίσης μια μοναδική έκθεση σπάνιων βιβλίων και χειρογράφων της Woolf, για να πλαισιώσει τη συλλογή ρούχων του Jones.

Το εντυπωσιακό καστ της παράστασης πέρασε μέσα από έναν περίπλοκο, γυάλινο λαβύρινθο, με τη Naomi Campbell, την Kate Moss, την Christy Turlington και την Bella Hadid να μοιράζονται τη σκηνή, σε μια ιστορική επανασύνδεση των θρυλικών μοντέλων. Το σόου έκλεισε η ηθοποιός Demi Moore, προσωπική φίλη του Jones, καθώς και η Leonetta Fendi και η Delfina Delettrez, κόρες της Silvia Venturini Fendi.

Για να τονιστεί έτι περεταίρω η σημασία της μόδας και συγκεκριμένα της εγγενούς ανδρόγυνης ρευστότητάς της, η παράσταση κορυφώθηκε με μερικές γραμμές από το βιογραφικό μυθιστόρημα της Woolf: “Μικροπράγματα καθώς φαίνονται, τα ρούχα έχουν, λένε, πιο σημαντικό έργο από το να μας κρατούν ζεστά. Αλλάζουν την άποψή μας για τον κόσμο και την άποψη του κόσμου για εμάς”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

INSTAGRAM

Latest

Tα νέα Color Gels Oils παρουσίασε η Redken

H REDKEN, η νο1 επαγγελματική μάρκα περιποίησης μαλλιών στην Αμερική, πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία στις 24/04/2023 ένα digital live event για να παρουσιάσει σε όλη την κομμωτική κοινότητα τη νέα της υγρή βαφή χωρίς αμμωνία, τα Color Gels Oils! Δείτε τι μας είπε ο Κωνσταντίνος Μουστάκας μετά το τέλος του event!

DREAMING BACK TO 80 ’s by KYANA

Σεμινάριο κομμωτών από «άλλη εποχή» πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνίστρια την ΚΥΑΝΑ στο President Hotel. Οι Experts έδειξαν τεχνικές βαφών, κερατίνης και εκπληκτικά χτενίσματα εμπνευσμένα από...

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται!

Το πρόγραμμα ενδυνάμωσης γυναικών κομμωτικού κλάδου Be Your Best συνεχίζεται! Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το 2ο σεμινάριο με τίτλο «Συμφιλίωση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής» και εισηγήτρια τη Δήμητρα Γούναρη, CPI Certified...

Ο Dove Palmer στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Dove Palmer θεωρείται o «πατέρας» των αυστηρών καρέ και ίσως ο σπουδαιότερος κομμωτής της γενιάς του στην ακρίβεια κοπής μαλλιών.  Είχαμε την χαρά να τον απολαύσουμε στο stage του HAIRFEST EXPERIENCE. Μετά το τέλος του event τον φιλοξενήσαμε στο studio του HairDressing News όπου μας παραχώρησε μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης. Απολαύστε τον!

Ο Josh Lamonaca στο HAIRFEST EXPERIENCE

Ο Josh Lamonaca Θεωρείται δίκαια αν όχι ο κορυφαίος αλλά στους κορυφαίους καλλιτέχνες-εκπαιδευτές στον κόσμο. Μετά το τέλος της παρουσίασης, φιλοξενήσαμε τον Josh Lamonaca στο στούντιο του HairdressingNews.com. Μας μίλησε για το πως έζησε ο ίδιος το HAIRFEST EXPERIENCE. Απολαύστε τον!